0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моята микорбиология
« -: Ноември 17, 2006, 19:41:56 pm »
Честито Александра докара си гъбична инфекция - да така почти ме посрещна д-р Коларова днес когато в 3 следобед си взех резлутатите от микробиолгията. Ето ги и тях доколкото съм ги разчела

анаеробна кулутра-отрицталена
Значитлено кол. лактобацили
Значитлено кол.Gardnerella
полиморфни.левкоцити-10-12 на поле- това не ми е  много ясно
Т.Вагиналис-отрицателен

От тук нататък очаквам отговори от всички...  :P :) 8)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Моята микорбиология
« Отговор #1 -: Ноември 17, 2006, 19:48:56 pm »
Gardnerella се предава по полов път, трябва да се лекувате и двамата с партньора ти. Някои лекари го определят като бактериална вагиноза и не смятат, че е необхомо специално лечение.
Това са микроорганизми, които може да се считат патогенни, но в малко количество са нормални за средата.
« Последна редакция: Ноември 17, 2006, 20:01:01 pm от Lali »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2006, 05:03:59 am »
Цитат
Gardnerella се предава по полов път, трябва да се лекувате и двамата с партньора ти.
Тъй ли? Аз пък съм останала с убеждението, че от гарднерела вагиналис не може да бъде заразен мъжа и той не се лекува, освен ако няма оплаквания - баланит или нещо друго.
Три пъти съм трепала гуарднерелата, но мъжкото не е пил хапове.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Ноември 18, 2006, 07:53:07 am »
Ами това, което знам и съм чела, че е спорен въпросът. А когато е спорен, добре е да се лекува и партньорът. Но при мъжете предимно е безсипмтомно.
Пусни гугъла, има доста теми на руски.
« Последна редакция: Ноември 18, 2006, 07:55:10 am от Lali »
*
« Отговор #4 -: Ноември 18, 2006, 11:53:40 am »
Да добавя че имам вагинална кандидоза и възпалителна реакция вероятно от възплание на цервикалният канал. Може би това ще се разбере от цитонамазката другата седмица но незабравяйте а и може би на това никой не ми вярва че аз много рядко имам полови контакти и винаги съм използвала презерватив.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Ноември 19, 2006, 08:45:23 am »
Епителна клетка с бактерията  / Gardnerella vaginalis/
 ТУК

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Ноември 19, 2006, 11:07:46 am »
Фанта, и аз имам кандидоза и гандрела, лактобацилите били унищожени. Освен това, на своя глава си направих хормонални изследвания, преди да установят кандидозата и се оказа, че пролактина е доста над нормата, а FSH r LH са доста под нормата. Дали това се дължи на инфекцията или тези хормони извън нормите са допринесли за инфекцията, не знам. Сега се лекувам, лекарят каза, че е лечимо. Тъй, че не се притеснявай. Аз се стреснах отначало, но сякаш минах границата на насищане и търпимост срещу лошотиите, дето все ми се случват и сега отпуснах края, в крайна сметка каквото е писано, това става, тъй, че да се ядосваме няма смисъл. Кураж и успех в лечението!
*

Сара

« Отговор #7 -: Февруари 02, 2007, 11:48:01 am »
Гарднерела не е шега работа.При мен се появи 3 пъти годишно.Лекувах я първия път с метронидазол 10 дена през устата и Флажил 10 дена вагинално.Имаше резултат.Получих я след като презерватива се скъса и партньора беше случаен.ПРЕДАВА СЕ ПО ПОЛОВ ПЪТ!Вторият път се появи след 3 месеца-назначих си самолечение:Фасижин 4 табл.еднократно и Флажил вагинално 10 дена и точно след 2 месеца-пак.Реших да отида на лекар-направих микробиология:Гарднерела естествено!Той ми изписа Полижинакс вагинално без нищо през устата.Голяма грешка-точно една седмица след лечението с ваг.табл.полижинакс гарднерела се появи отново с пълна сила...Сега пих същото като първия път и чакам да видя каква ще е новата офанзива на бактерията.Метронидазола може да се пие не повече от 2-3 пъти в годината.Моля,ако някой знае да ми каже при следваща поява или ако има рецидив какво да правя!!!Какво е другото възможно лечение на тази бактерия?
*
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2007, 12:07:25 pm »
А имате ли някакви симптоми с тази гарднерела?Течение, парене?
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #9 -: Февруари 02, 2007, 18:30:26 pm »
А имате ли някакви симптоми с тази гарднерела?Течение, парене?

Аз имах оплаквания от бяло течение  , сърбежи и парене по време на полов акт  :P :)
*
« Отговор #10 -: Февруари 02, 2007, 19:56:07 pm »
Гарднерела не е шега работа.При мен се появи 3 пъти годишно.Лекувах я първия път с метронидазол 10 дена през устата и Флажил 10 дена вагинално.Имаше резултат.Получих я след като презерватива се скъса и партньора беше случаен.ПРЕДАВА СЕ ПО ПОЛОВ ПЪТ!Вторият път се появи след 3 месеца-назначих си самолечение:Фасижин 4 табл.еднократно и Флажил вагинално 10 дена и точно след 2 месеца-пак.Реших да отида на лекар-направих микробиология:Гарднерела естествено!Той ми изписа Полижинакс вагинално без нищо през устата.Голяма грешка-точно една седмица след лечението с ваг.табл.полижинакс гарднерела се появи отново с пълна сила...Сега пих същото като първия път и чакам да видя каква ще е новата офанзива на бактерията.Метронидазола може да се пие не повече от 2-3 пъти в годината.Моля,ако някой знае да ми каже при следваща поява или ако има рецидив какво да правя!!!Какво е другото възможно лечение на тази бактерия?

Най-добре смени гинеколога и си направи нова микробиология с антибиограма. Недей да се самолекуваш, така само можеш да си навредиш и да направиш Гарднерелата резистентна към лекарствата, които пиеш. Важно е лекаря да ти назначи точната продължителност на лечението, защото има вероятност да не се доизлекуваш и симптомите да се появят отново. Успех!
*
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2007, 13:26:36 pm »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:11:46 pm от Bellla »
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #12 -: Февруари 03, 2007, 18:18:51 pm »
През май 2005-та за 1 път разбрах щое бактериална вагиноза и как се лекува  тях и сега успях да разбера и какво са гъбичките Кандида макар че не разбарх как се сдобих с тях след излекувана спроде мен бактериална вагиноза. За кандидата ми изписаха глобули Клотримезол и антибиотик Низорал...  :P :)