0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пункция без упойка
« Отговор #20 -: Ноември 20, 2006, 09:10:07 am »
Благодаря ви за окуражителните думи, мили момичета! Вие сте голяма подкрепа и утеха!
Лали, изследваха ми естрадиола. Преди прегнила, т.е. два дви преди пункцията, имаше пик на естрадиола към 260 pg/ml. И аз се чудя какво се получава, всъщност? Дано не е така с всичките ми фоликули!
« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 09:13:04 am от didiA »
*
« Отговор #21 -: Ноември 20, 2006, 09:16:07 am »
Не мисля, че е така с всичките ти фоликули.
Този фоликул напълно естествен ли беше, не си взимала кломифен например?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #22 -: Ноември 20, 2006, 09:24:46 am »
Да, Grace, напълно естествен, без никаква стимулация. На тебе какво обяснение ти дадоха за стойностите на естрадиола и последващия резултат? Аз бях така ошашавена след упойката и резултата, че забравих да питам за това.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #23 -: Ноември 20, 2006, 09:26:32 am »
Със сигурност не е така с всички фоликули. Просто лош късмет.
Е, винаги съм се чудела защо все пак се изследва този естрадиол, а пък няма гаранция, че има яйцеклетка. Моля те, питай лекаря си като отидеш, какво е неговото обяснение за приличен естрадиол, пък липса на яйцеклетка.
*
« Отговор #24 -: Ноември 20, 2006, 09:33:52 am »
Аз бях стимулирана със серпафар - по една таблетка от 3 до 7 ден. Явно влошаването е било от него, защото после с мерионал направих нормални яйцеклетки. Моята лекарка ми обясни, че при някои жени /аз явно съм от тях/ кломифенът оказвал лошо влияние върху качеството. Остава ми размисъла за трите инсеминации, които преди това правих пак след прием на кломифен. А пък за естрадиола - хич и идея си нямам, но после при иксито през юли нито веднъж не съм питала за него, въпреки че ходих стриктно да си го изследвам  :lol:
Както е казала и Лали, при теб, Диди, сигурно е конкретно състояние за този ти цикъл. Наистина не вярвам да е някаква тенденция. За съжаление има и лоши моменти и този е бил един от тях.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #25 -: Ноември 20, 2006, 10:27:05 am »
Днес ми направиха пункция без упойка на един фоликул. Не бях пила предварително нищо обезболяващо. Манипулацията е съвсем кратка, болката е наистина като при мускулна инжекция.

Здравей, Мишом, стискам ти палци!
И на мен ми е чудно за пункция без упойка, щото както съм се засилила да правя няколко поред, се притесних за упойката да не ми навреди. Анестезиологът ми каза, че може всеки ден да си слагам такава упойка :lol: Та на естествен ти вярвам, че болката хич не е голяма - все пак едно бодване с игла - но се притеснявам много да не мръдна? Ти имаше ли го това притеснение и как се решава този въпрос?

За Лали - естрадиолът се отделял от гранулозните (ако не бъркам) клетки, които били във фоликула и обграждали яйцеклетката, затова бил само коствен показател за качеството на яйцеклетката. Предполагам, че ако е нисък, не е добре, но ако е висок, няма гаранция. Факт е, че и при мен в цикъла с кломифен (един празен и една куха яйцеклетка), естрадиолът беше висок. Сега уговарям Док хич да не го изследваме даже.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #26 -: Ноември 20, 2006, 10:43:45 am »
ДидиА, съжалявам  :(
Не се предавай, ще стане!

lb2f
*
« Отговор #27 -: Ноември 20, 2006, 11:17:50 am »
Много ви благодаря! :P
Следващия път непременно ще питам за мнението на доктора и ще пиша.
Късмет на всички ви!!!
А, и още нещо, над което си блъскам главицата - възможно ли е на 7-ми ден от цикъла естрадиолът да бъде към 113 pg/ml, а след два дни да се получи този пик от 260 pg/ml? Изследванията са в една и съща лаборатория.
« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 11:32:57 am от didiA »
*
« Отговор #28 -: Ноември 21, 2006, 19:34:54 pm »
Здравей Фрешче! Беше ме страх да не мръдна по време на пункцията.Но лягайки на стола, почти се вцепених от страх. Докторът ме прегледа за около минута с вагинален ехограф, след това прикрепи към него силиконова тръбичка и отново го сложи в мен. Каза "Я да видим какво е положението" и в следващия момент усетих убождането.Той каза "Това беше-чакай да извадя разширителя".Всичко продължи не повече от 2 секунди. Болката е нещо средно между убождане, концентриран в една точка силен натиск и рязко всмукване. През цялото време звучеше силна, мелодична музика и док се пошегува,че са увеличили децибелите,за да заглушат виковете ми. Аз от страх не можах да издам и звук. После станах, облякох се, освежих си червилото :D и излязох в чакалнята. Целунах мъжа ми, усмихнах се на доктора и си тръгнах.И след 10 минути,докато пътувах към къщи,болката ме зашемети. От сегашна гледна точка твърдя,че не пункцията без упойка е болезнена, а интервалът от време след това.Това са личните ми наблюдения от преживяното.Дано съм била полезна :)
*
« Отговор #29 -: Ноември 21, 2006, 22:14:55 pm »
Mi6om, много добре си описала всичко. Освен това, по време на процедурата ти връзват краката с колани, което не е гаранция де, че няма да се мръдне.
Аз наскоро преживях биопсия и си го представях нещо подобно като усещания.
*
« Отговор #30 -: Ноември 22, 2006, 11:58:16 am »
 8O 8O 8O Как пункция без упойка бе, това си е направо садизъм. мен ме боля след упойката адски.  :BangHead: Не можех да стана няколко часа, да се смея, да отида до тоалетна като хората. Като ритната в коремя бях, да не говорим дето всичко ми бе подуто и тежко. Гадно е. Видях като изкараха тампоните, които бяха в мен. първо че това най-ме заболя въпреки че само ги издърпаха, а и бяха напоени с кръв. Ужас.
Внимавай какво си пожелаваш, защото някои желания се сбъдват!
*

NDK

• *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
« Отговор #31 -: Ноември 22, 2006, 15:16:11 pm »
Hide - честито за бебчето - да Ви радва много и двамата,

За упойката - това е 4-та пункция на жена ми - и менно  тя бе без упойка - защото е само 1 фоликул. - Другите бяха с упойка - но са пунктирали  м-у 6 и 15 - така че за тях е неизбежно, все пак е въпрос на праг на болката,

За нас обаче , твоите доктори  не успяха да се преборят - и  нито веднъж до сега не видяхме заветните 2 чертички.
 Много е надяваме сега вече късмета да е с нас

Още веднъж честито за малкия наследник.
« Отговор #32 -: Ноември 22, 2006, 17:05:44 pm »
Здравей Фрешче! ....Дано съм била полезна :)

Благодаря, Мишом, определено ми беше много полезна! Ще се замисля и аз дали да не пробвам някой път така. Факт е, че на естествен цикъл не боли - мен като ме пусне упойката, обикновено още докато ме свалят от операционната, после не ме боли - само някакво бегло усещане за болка, може би. Няма тампони. Така че сиугрно бих го изтърпяла и без упойка :D
Радвам се за теб и ти стискам палци :D
Благодаря ти, Бени!