0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

didi_788

• **
  • 64
  • Няма невъзможни неща..винаги има решение
 :)Здравейте ;момичета!Аз съм на 28г. и имам  5 неуспешни инсеминации и 1 неуспешно ин-витро зад гърба си.Престои ми живот и здраве след нова година втори ин-витро опит.Знаете ли какви са шансовете при всеки следващ път?Ембриоложката ни каза;че към 4-я опит шанса скача на 60%?Вярно ли е това..Дано не стигаме до 4-ти опит..а да стане от втория...Силно се надявам;като знам откъде сме тръгнали с мъжа ми!Моля ако някоя от вас има опита поне от две ин.витро нека да ми каже.Благодаря ви .Ще се чувства мпо-спокойно;независимо че съм изчела доста по въпроса и ;че съм мед. лице?
didi_788
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Всичко е късмет, Диди.
Желая ти всичкия късмет на този свят. :lol:
*
Диди, успеваемостта от 2-ри е по-голяма обикновено защото вече имат повече информация за пациента и неговите реакции на медикаменти. Аз имам 3 опита зад гърба си и едва третия беше успешен. Много зависи от опитността, прецизността и квалификацията на екипа, който прави процедурата също.
Къде правите ин витро?
Пожелавам ти много много късмет!
*

didi_788

• **
  • 64
 :)Момичета ;благодаря ви!Много сте мили!Ще го правя в МЦ"Репродуктивно здраве"-Клиниката на Доц.Щерев.По точно както първият път-Д-р Таня Тимева е моят лекуващ гинеколог.
didi_788
Аз и тук да попитам, защо пък се казва, че обикновено не става от първия път? Диди - късмет!!!
В момента съм бременна от четвъртият опит. При мен стана и първият път - от два ембриона единият се беше закрепил, но го загубих. Оказа се, че имам антифосфолипиден синдром. Направи си всички необходими изследвания и дано стане от вторият път! Вярвай в късмета си!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

didi_788

• **
  • 64
 :D:Много сте мили всички!Благодаря ви!
didi_788
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Аз и тук да попитам, защо пък се казва, че обикновено не става от първия път?

Ами статистика, Куки. След като успеваемостта на един метод е под 50%, значи обикновено не става от първия път. Което пък не значи, че не може да стане от първия път, нали ми следиш мисълта.  :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
И аз съм много ЗА да се направят по възможност колкото се може повече изследвания, които нали оказват или биха оказали влияние при закрепването на ембрионите. Късмет ти пожелавам за напред и вярвай в успеха.  :D
Всичко е от значение:

кой ти го прави и как ти го прави
как те стимулират
какви са ти проблемите
възрастов фактор
психологически фактор - който оказва доста голямо значение

и

доста

КЪСМЕТ

Аз и тук да попитам, защо пък се казва, че обикновено не става от първия път?

Ами статистика, Куки. След като успеваемостта на един метод е под 50%, значи обикновено не става от първия път. Което пък не значи, че не може да стане от първия път, нали ми следиш мисълта.  :lol:

Мели, абе и аз така си помислих, ама де да знам, може да има някакви тънкотии там, които да се придобрят с всеки следващ опит - лигавици, мигавици... хормони мормони.. особено мормони...
лигавици, мигавици... хормони мормони.. особено мормони...
Мигавиците според мен са най-важни... Не съм медицинско лице, но до този момент не съм намерила доказателство за обратното.

Сега по-сериозно - и аз си мисля, че (когато неуспехът се дължи на чиста липса на късмет) количествените натрупвания водят до качествени изменения. Както виждаме, и в природата такива са шансовете - 20-25% (грубо) на цикъл. Явно медицинската намеса не може да преодолее природните зависимости и факторите, които оказват влияние, ако и да се преодоляват такива подробности като тубарен проблем, качество на яйцеклетката, оплождането й и качество на ембриона (качество - пак според човешка преценка, основана на наученото). Примиряваме се - има неща, които не са известни. И опитваме отново, дано пък  :bfp1:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

didi_788

• **
  • 64
Благодаря ви за тоговорите ;момичета! :)
didi_788
Аз лично трудно си го обяснявам , това което и аз знам че до 3-тия път успеваемостта скача до 80% такава е моята информация. Единствено с течение на времето и опитите би трябвало да се разбира отговора на организма към лекарствата. Установяването на друти проблеми и лекуването им в последсвие също спомага увеличаването на успеваемостта. Другите проблеми обаче би трябвало да се откриват и решават преди това според мен, а не да се правят опити на "сляпо" практически неуспешно. По друг начин не си го обяснявам, освен ако има нещо което не знам.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Това е кумулативна успеваемост (с натрупване). Искаш да кажеш, че до 3 опита 80% от двойките забременяват нали? Една част от първи, друга от втори, трета от трети. Ако успеваемостта за 1 опит е 25% обаче не означава, че за 4 опита става 100%. Това е статистика просто, наблюдения. Не знам в България дали се прави, имаше един много хубав сайт с таблица, където бяха отделени отделните случаи и брой опити - 1. опит, 2 опита, 3 опита, 4,5,6 опита по хоризонталата, отделно по три стойности за различни възрастови групи бяха направени, а по вертикалата факторите - мъжки, тубарен, хормонален, имунологичен, неизяснен. И оттам се засича например - при мъжки фактор да се забременее от 3 опита вероятността е например 67% ( не съм сигурна в цифрите). И това е на база на натрупан емпиричен опит в клиниките, които участват в тази статистика. Успеваемостта на база единичен опит (втори, трети) също се променя в зависимост от причината, но не се удвоява или утроява. След определен брой опити успеваемостта на единичен опит също се променя естествено в зависимост от причината, това е също на база статистика и за всяка клиника е различна , по-точно за всяка група е различна.
« Последна редакция: Ноември 28, 2006, 16:38:49 pm от cygnus »
Сигнусче, дай го този сайт, моля те?
Да, моля те, дай да го видим, направо ме заинтригува  :lol:

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
още от снощи пробвах ама като не ми го открива Google. Преди доста време ми го извади и не си спомням как точно бях пуснала за търсене, ама пробвам пак. То почти всяка клиника си има някаква такава таблица, но тази специално беше много подробна и ми хареса много.