0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За цервикса?
« -: Декември 07, 2006, 13:54:09 pm »
След 9 месеца неуспешни опити вчера бях на преглед. Направих стандартните първи изследвания (микробиология, цитонамазка, хламидия, хормони), резултатите след 2 седмици. Въпросът ми е свързан с коментар на лекарката, след като разбра, че ми е горена раничка преди 10 месеца. Изказването и беше, че може цервикса  ми да е прекалено "стегнат" след манипулацията и за това да не става.  :? Иска ми се някой с повече познания да коментира възможно ли е това и ако да как се преодолява?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: За цервикса?
« Отговор #1 -: Декември 07, 2006, 14:43:36 pm »
Да, може цервикса да е по-тесен и да не пропуска дори плувците.
Прави се разширяване с  т.н  цервикален дилататор. 

А тези са за други цели, по- широки са:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #2 -: Декември 07, 2006, 15:07:41 pm »
Благодаря  Денис,
Чесно казано не бях чувала за такова нещо. Това в резултат на горенето на раничка ли се получава, мисълта ми е дали е често срещано след тази манипулация. Питам защото доки се изказа така без въобще да ме е прегледала.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Декември 07, 2006, 15:33:14 pm »
Незная колко често се получава.
Щом не те е прегледала, това е просто едно предположение.
Не се притеснявай предварително.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Декември 07, 2006, 16:13:37 pm »
За сега не съм се притеснила много. Опитвам се да си съставя мнение за лекарката.Аз съм в една арабска страна и ми се видяха странни порядките в гинекологията, където мъж естествено не припарва :D. Нямат и гинекологичен стол а ме поставиха на едно по височко легло. За сметка на това най-прилежно ме покриха с чаршаф. Представете си в какъв полумрак под чаршава ме прегледаха 8O. Пуснаха ми хормони на 9 ден от цикъла, не знам има ли въобще смисъл от това. За сега обаче нямам възножност да сменя лекаря. Да видим до къде ще го докараме.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Декември 07, 2006, 16:22:23 pm »
Хормоните -ЛХ, ФСХ и Е2   е добре да са направени на 3 ден от МЦ - за другите няма значение кога / без прогестерона, който е на 7 ден след О./
Но да видим какви ще са все пак на 9 ден  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #6 -: Декември 21, 2006, 10:03:11 am »
Взвх си хормоналните изследвания, взети се на 9 ден от цикъла. Ето стойностите:

LH 16,7  /Folicular phase  0.8 to 6.1; Pre-ovulatory 7.7 to 23.1/
FSH 3,7 /Folicular phase  1,6 to 11,0; Pre-ovulatory 3,3 to 11,3/
TSH 2,3 /0,27 - 4,2/
Prolactin 283 /83 - 622/
Progesterone 1,2 /Folicular phase  0,6 to 4,7; Pre-ovulatory 2,4 to 9.4)
LH/FSH Ratio 4.5:1 /<2,5/

Моля за коменар!
Доки каза, че LH и LH/FSH съотношението са леко завишени.  :? Какво представляват тези хормони? Ще пускаме спермограма и след това тя щяла да ми даде някакво хормонално лекарство, което се взима от 2 ден на цикъла за 5 дни за да се образуват повече яйцеклетки. Кое може да е това лекарсво?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Декември 21, 2006, 10:09:07 am »
Високото съотношение предполага поликистозни яйчници.
Може би ще ти дадат кломифен цитрат за стимулиране на производство на повече яйцеклетки. Но без тест за проходимост на тръбите не е добре, както и без спермограма. Не знам, при това положение, в което си какво би могла да направиш.
*
« Отговор #8 -: Декември 21, 2006, 10:18:10 am »
Благодаря ти Лали,

До сега не са ми казвали да имам кисти в яйчниците, само веднъж при преглед ми казаха, че единия ми яйчник бил "тип пчелна пита". Това има ли връзка с поликистозата?
Спермограма ще пускаме след 3 дни, обаче докторката не каза нищо за тест за проходимост на тръбите. Ще я питам след като стане спермограмамта
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Декември 21, 2006, 10:39:02 am »
Да, тип пчелна пита е поликистоза.
« Отговор #10 -: Декември 21, 2006, 11:48:29 am »
Здравей Chinni!
По отношение на цервикса - преди година ходих на лекар за гъбички и ми каза,че съм имала тесен цервикален канал и не можели да минат сперматозоидите и можело да имам проблеми със забременяването. Искаше да ми го разшири. Допитах се до много места и ми казаха,че това не е причина за незабременяване, т.к все пак менструалната кръв ми изтича. Следователно не е толкова тесен каналът,че чак сперматозоидите да не могат да минат. Още повече,че по време на овулация този канал се разширява и неговата запушалка пада.
Вероятно при теб може да има някакво стесняване и предполагам се е нарушила самата еластичност на шийката на матката в резултат на лечението на раничката и това да възпрепятства по някакъв начин.
Тази моя диагноза за тесен цервикален канал не беше потвърдена от никой друг лекар. И още нещо имала съм положителен тест за бременност (друг е въпроса,че не се задържа) и явно дори да ми е тесен този канал не е причина за незабременяване.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Декември 21, 2006, 13:23:07 pm »
Chinni, според мен, неможе да се твърди че ЛХ:ФСХ е завишено, защото изследването ти е направено на 9 ден от МЦ.
Съотношението е единица за 3 ден от МЦ След това ЛХ се повишава, преди О има пик. Трудно ми е да се ориентирам в дименсията, но и това: Pre-ovulatory 7.7 to 23.1, показва че ЛХ трябва да е максимум 23.1.
Ако О. е на 15-16 ден, съвсем нормално ми се струва ЛХ да е  16,7 на 9 ден от МЦ.
Ако беше изследван  и естрадиола, по-добре щеше да се види дали ще има О.

Eто и една диаграма: 

« Последна редакция: Декември 21, 2006, 13:35:02 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #12 -: Декември 21, 2006, 13:46:30 pm »
Благодаря ви за коментарите. За сега ще чакаме резултата от спермограмата и след това ще се чудим какво да правим. Ясно е, че има някъкъв проблем щом почти година не става. Дано го открием скоро
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #13 -: Декември 21, 2006, 15:46:59 pm »
Тази версия с тесния цервикален канал, през който не можели да преминат сперматозоидите, е уникално глупава.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #14 -: Декември 21, 2006, 16:16:24 pm »
Да уникално глупава е, но мен ми я сервира прочута лекарка от Майчин дом Варна. И каквато си е уникална успя достатъчно да ме стресира. В последствие отидох при доц.Маркова и тя съответно потвърди "уникалната глупост" на предишната докторка.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #15 -: Декември 21, 2006, 16:18:19 pm »
Да уникално глупава е, но мен ми я сервира прочута лекарка от Майчин дом Варна. И каквато си е уникална успя достатъчно да ме стресира. В последствие отидох при доц.Маркова и тя съответно потвърди "уникалната глупост" на предишната докторка.

Не е лесно да си жив.  :jump12:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу