0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
И дано за всички нас изгрее слънце и много бебета!
« Последна редакция: Август 10, 2007, 11:36:40 am от Bellla »
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: Момичета внимавайте при кой гинеколог ходите
« Отговор #1 -: Декември 14, 2006, 14:28:52 pm »
Здравей,

Много съжалявам за това което си преживяла, но ще кажеш ли кой е гинеколога и от кой град е?
*
« Отговор #2 -: Декември 14, 2006, 15:04:48 pm »
Съжалявам за това,което си преживяла.Разбира се че и на вашта улица ще изгрее сланце. :balk_69: :garden:
Относно раничката и на мен ми гориха преди почти 3г(януари2004)Не си спомням да ме е боляло(може би мъничко, отдавна беше)Важното е след манипулацията да сте се въздържали една седмица от секс,докато заздравее добре.После след месец би трябвало да отидеш на профилактичен преглед да види док как  е раната,заздравява ли добре?
Проблеми с хламидия не съм имала.Желая ти много късмет в борбата за бебче и съсем скоро да се похвалиш preggo
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #3 -: Декември 14, 2006, 15:24:20 pm »
Не е лесно да попаднеш на точен лекар.

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
« Отговор #4 -: Декември 14, 2006, 15:39:39 pm »
Здравей Диди, аз също съм си правила такова изследване за хламидии и резултата беше положителен. И аз се притесних ужасно, защото ми предстоеше Инвитро. Но моята лекарка ме успокои, че тия стойности варират в зависимост от възрастта. Ако си в по-напреднала възраст има възможност показателите да са на границата или по-големи, но това не значи, че е опасно. Защото се оказва /четох някъде/, че хламидиите са като херпеса, всеки в себе си носи това нещо, но при различните жени се появява в различна степен.
Аз се успокоих и въпреки тия резултати, гинеколога ми направи инвитро.
Не се при притеснявай! Това е добре, че си отишла на втори лекар! Поздравявам те за това...

Успех и много щастие! :)
Този който търси, винаги намира това което търси.
« Отговор #5 -: Декември 14, 2006, 16:07:59 pm »

....мен ми гориха ранички доста пъти. И сега при Ин витрото пак видяха раничка на шийката на матката. Преди това лекарката ми не беше забелязала - нали само гледат стимулацията...и не беше се задълбочила в прегледа...Трябва да се махат по-принцип, защото могат да прераснат в злокачествен тумор. Да не дава Господ!
Направи си цитонамаска, за да си спокойна.

Успех! :)
« Отговор #6 -: Декември 14, 2006, 16:18:09 pm »
Отлично! :stroller:....

аз съм 3-та група и трябва да се лекувам. Ще видя кога ще намеря време...

Успех!
*
« Отговор #7 -: Декември 14, 2006, 16:22:34 pm »
Диди76, ще споделиш ли все пак коя е клиниката, някой те беше питал в по-горните отговори? На много от нас ни предстои посещение (за сужаление) в такива клиники и е добре да си имаме едно на ум.
*
« Отговор #8 -: Декември 14, 2006, 16:35:56 pm »
Ау, че късмет, точно при него ще ходим за спермограма в събота :(.
« Отговор #9 -: Декември 14, 2006, 22:33:27 pm »
Здравей Диди, аз също съм си правила такова изследване за хламидии и резултата беше положителен. И аз се притесних ужасно, защото ми предстоеше Инвитро. Но моята лекарка ме успокои, че тия стойности варират в зависимост от възрастта. Ако си в по-напреднала възраст има възможност показателите да са на границата или по-големи, но това не значи, че е опасно. Защото се оказва /четох някъде/, че хламидиите са като херпеса, всеки в себе си носи това нещо, но при различните жени се появява в различна степен.

Няма такова нещо като да си стои в организма.Хламидията се лекува!Нелекувана може да доведе до стерилитет.

« Отговор #10 -: Декември 14, 2006, 23:43:45 pm »
Преди хидротубация и цветна снимка задължително се прави микробиология и изследване за хламидия. Течността, която се вкарва при изследването се качва до матката и тръбите и при нелекувани инфекции "на долния етаж" може да ги разнесе до иначе чистите матка и тръби, да предизвика възпаление и лоши последствия.

Внимавайте!!!

И хламидиите не са нормални, ей-така да си ги носиш в организма, просто вече един огромен процент от хора ги имат понеже са безсимптомни ...  :?
« Отговор #11 -: Декември 15, 2006, 18:05:03 pm »
и момичета правете се изследване за хламидия дори и лекаря да не ви назначи.Благодарение на този форум разбрах много неща и ви благодаря.
Имаше ли някакви оплаквания, свързани с хламидията. При двама лекари ходих и никой не ми значи такова изследване, въпреки че им казах за опитите ни за бебе. Като чета какви са симтомите, при мен липсват, но някъде пък пише че може да протича и безсимптомно  8O Направо са ужасни тия лекари, тази година два пъти ходих, казах им, че за профиластичен преглед, а и двата пъти ми направиха само цитонамазка!!!
*
« Отговор #12 -: Декември 15, 2006, 18:32:31 pm »
Когато ходиш на преглед, просто си поискай и изследване за хламидия, но не кръвно, а такова със секрет взет от шийката на матката, по-достоверно е.
« Отговор #13 -: Декември 16, 2006, 16:12:35 pm »
Цитат
Когато ходиш на преглед, просто си поискай и изследване за хламидия, но не кръвно, а такова със секрет взет от шийката на матката, по-достоверно е.

Всъщност кръвния тест, пълния кръвен тест с трите антигена (IgA, IgM, IgG) е най-достоверен. И за 100% сигурност на положението на нещата, втори около 20 дни след него, за да се види изменението в стойностите, ако има изменение.

Хламидията протича безсимптомно при повечето хора.
*
« Отговор #14 -: Декември 18, 2006, 09:35:46 am »
Кажи ми моля те, кое изследване се взема под внимание при цветна снимка? Правила съм си кръвно(+ ), ДНК (-), кръвно (+). Два курса на лечение с антибиотици съм минала през 2004 и 2005, но тази година последното кръвно изследване е отново положително :( Още един курса на лечение ли трябва да мина или ДНК теста е достатъчно показателен?
*
« Отговор #15 -: Декември 18, 2006, 12:54:16 pm »
Мисля че щом има + резултат трябва да се лекуваш.Но все пак зависи кой показател от кръвния тест е + дали нова или стара инфекция.Знаеш че хламидиите се лекуват трудно и с много антибиотици.
Пристрастена към д-р Хаус!
« Отговор #16 -: Декември 18, 2006, 13:57:46 pm »
Нямах намерение да се спирам на това, но накратко:

Има три вида антигени, които могат да ти изследват при кръвен тест - IgA, IgM, IgG - съответно за остра фаза, пресен имунен отговор и стар имунен отговор. Обикновено се изследват IgM, IgG.

Когато се разболееш, първо се покачва IgM - тоест положителен резултат означава, че наскоро си се заразила и сега инфекцията се развива. След това започва да се покачва IgG - положителен резултат при него означава стара инфекция. Някои лаборатории могат да те стреснат и с термина "хронична инфекция".

IgG обаче може да се задържи високо дори и след лечение. Просто стойностите му спадат бавно.

Изследвай комбинация от двете. Ако IgM ти е (+) се налага лечение. Ако е отрицателно - изследваш IgG след известно време, за да прецениш дали спада или се качва ->

- Ако е намаляло - означава, че си оздравяла  и стойностите спадат постепенно.
- Ако се покачва - инфекцията е все още налице.

Много лекари изследват само IgG и на базата на него изписват лечение. Не е правилно, трябва да се види комбинацията от двете.
*
« Отговор #17 -: Декември 18, 2006, 14:26:40 pm »
Рони, благодаря ти за отговора. В общи линии, всичко което си написала ми е известно. Изследване е правено за IgA (-) и IgG 1:128 при гранични стойности 1:32. След 2 курса на лечение си направих PCR тест -> (-), този месец само IgG (+). Тъй като изследванията са от различни места няма как да се срвани дали IgG се различава, в медецинския клуб на дира ми казаха, че са равни, т.е няма покачване, няма спадане. И сега не знам накъде... :(
« Отговор #18 -: Декември 19, 2006, 16:19:35 pm »

Препоръчайте добър доктор в София който се е доказал в лечението на хламидийте , моля ви!
*
« Отговор #19 -: Декември 19, 2006, 18:13:21 pm »
Др. Гунев - Майчин дом и др. Станков - Шейново също са добри.