0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Има ли вероятност да съм бременна?
« -: Декември 15, 2006, 15:16:28 pm »
Здравейте момичета!
Преди известно време доста често четях, а и пишех в Зачатие, може би някои от вас ме помнят. За 2 години преживях два спонтанни аборта в 8 и 9 г.с.имах и някои др. гинекологични проблеми... Както и да е.Случиха се някои промени в личен план, известно време не бебеправихме и предпочитах да не мисля за неудачията ми в тази област.
Този месец обаче "имаме ситуация"  :). Цикълът ми е 27-28 дни, последно ми дойде на 10 ноевмри, до днес е 36 ден, а го няма.... Закъснения досега съм имала в рамките на 1-2 дни.Единствения път, в който не се пазихме е на 21 ден, т.е. 6-7 дни преди цикъл...  Мислех, че овулацията е минала отдавна (14-15 ден) и  няма вероятност  да забременея. Естествено, направих  2 теста за бременност- на 12 и 14 ден от въпросния секс, излязоха отрицателни и двата... Каква причина може да има за закъснението ми?Има ли, според вас, вероятност да съм забременяла тогава?? Знам, че вие няма как да знаете, но споделете, ако ви се е случвало нещо подобно. След двата аборта изпадам в ужас от мисълта, че може да се случи отново.  :( 
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Има ли вероятност да съм бременна?
« Отговор #1 -: Декември 15, 2006, 15:26:34 pm »
Естествено, направих  2 теста за бременност- на 12 и 14 ден от въпросния секс, излязоха отрицателни и двата... Каква причина може да има за закъснението ми?Има ли, според вас, вероятност да съм забременяла тогава??

Здравей, Ерика. Мисля че е абсолютно възможно да си забременяла тогава, тоест на 21-ия ден, защо не? Какви ли случаи няма? 14-и ден след предполагаемия секс може и да е рано да отчете теста. Случва се при 3-4 дни закъснение да отчита отр. резултат, а да има бременност. Така че, направи пак тест, а защо не и кръвен, там всичко ще излезе. Дано да си бременна!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #2 -: Декември 15, 2006, 15:44:13 pm »
Каси, благодяря за бързия отговор. :)
Знам, че има възможност тестовете да не отчетат бременност (ако има такава), но имам 9 дни закъснение, а това е доста и мисля, че ако имаше нещо трябваше да се покаже поне бледа чертичка. А няма нищо  :?.
Естествено, направих  2 теста за бременност- на 12 и 14 ден от въпросния секс, излязоха отрицателни и двата... Каква причина може да има за закъснението ми?Има ли, според вас, вероятност да съм забременяла тогава??

Дано да си бременна!

Истината е, че след предишните две бременности дълго време ме беше страх да опитвам отново. Дори и сега  умирам от страх, ами ако съм бременна и ако стане както преди??? И все пак се моля да съм....
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Декември 15, 2006, 15:49:34 pm »
Може да си бременна и овулацията да е била малко по-късно от очакваното - затова и теста още не може да улови ЧХГ.
Дано да е това  :D
Другият вариянт е цикълът да е ановулаторен и М да закъснява.
Направи кръвен тест.
Или измери утре поне БТ.
Стискам палци да е станало.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Декември 15, 2006, 17:26:44 pm »
Ще ти разкажа мако личен опит:
Забременях с установена чрез БТ овулация на 21 ден. Тест уринен правих на 31 ден с втора бледа черта, а в същия ден бчхг показа 60 еденици.

Успех!
*
« Отговор #5 -: Декември 15, 2006, 17:59:44 pm »
Лейди, би ли ми казала какъв тест си правила, който е отчел втора линия на 10 ден след овулация? Аз пoлзвах Шуър чек и Home test (май така се казваше). Шуъра отчете втора мнооого бледа , но след доста време, а на упътването пише, да не се зачита след 10-та минута. Мерси!!
*
« Отговор #6 -: Декември 15, 2006, 22:23:21 pm »
Здравей!
Аз правих тестове и с Шуър Чек и с още два други първо 10 дни след овулацията и бяха отрицателни. След още около седмица си направих пак и вече бяха положителни и то със закъсняваща втора черта - след 6 мин. В упътванията пише, че при различните жени е различно. Може би зависи от нивото на прогистерона ти по принцип...не знам?!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #7 -: Декември 16, 2006, 06:07:58 am »
Правих Престо - касета.
« Отговор #8 -: Декември 17, 2006, 00:39:12 am »
imam vuperos kum vas dami?

Редактирано от модератор. Пиши на кирилица и си намери подходящ форум за подобен род въпроси.
« Последна редакция: Декември 17, 2006, 01:02:01 am от Мели »
« Отговор #9 -: Декември 17, 2006, 11:27:06 am »
erika, аз като забременях си направих Шуър чек на 15 ден след ову, отчете ми 2 бледа чертичка доста след 10 мин., но аз бях сигурна, защото БТ не ми падаше :D Успех и пиши
*
« Отговор #10 -: Декември 17, 2006, 17:12:57 pm »
erika, аз като забременях си направих Шуър чек на 15 ден след ову, отчете ми 2 бледа чертичка доста след 10 мин., но аз бях сигурна, защото БТ не ми падаше :D Успех и пиши
Дени, мисля че има опасност да я подведеш така. При мен се е случвало не веднъж да имам 2 бледи черти след 10 мин. без изобщо да съм бременна. Изрично пише в упътването да не се отчита резултат след повече от 10 минути.

*
« Отговор #11 -: Декември 18, 2006, 09:41:49 am »
Здравейте отново момичета!
Ето как се развиха нещата при мен: в събота отново направих тест (шуър чек) и след 5-та минута се появи втора черта, наистина, по-бледа от контролната, но съвсем ясна. Тъй като бях заминала в провинцията се обадих на лекарят ми и се разбрахме в понеделник сутринта да отида при него. В неделя привечер, след едно кошмарно прибиране от Търново за 6 часа, започнаха да ме наболяват яйчниците и видях розово петно върху бельото ми. След няколко часа отново се появи това бледо-розово течение. И днес сутринта ми дойде. Много обилно и с доста болки. И така, явно не съм била брременна, незнам защо ми закъсня с 12 дни, нито защо се появи тази втора черта, но не съм се отчаяла- опитите продължават!  :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #12 -: Декември 18, 2006, 10:07:16 am »
Имало е бременност, но не се развила.
« Отговор #13 -: Декември 18, 2006, 11:30:49 am »
ined както ти споделяш личния си опит, така и аз споделям моя :D не подвеждам никой, случаи всякакви
« Отговор #14 -: Декември 18, 2006, 11:46:02 am »
както при мен.10 дни ми закъсня първия тест бе6е с втора бледа 4ерта.Явно и при мен не се е развила.Бихте ли обяснили пове4е за това неразвитие?На какво се дължи?Благодаря