0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Колко ми е закаснението и има ли такова?
« -: Декември 20, 2006, 12:19:37 pm »
Здравейте,
Аз съм изправена пред дилемата имам ли закъснение или не?Не меря температура и средната дължина на цикала ми е 27 дни.Предходния беше 25 дни, а по предния 27.Как да изчисля имам ли закаснение?В календара на Зачатие ми дава ,че на 17 .12  трябва да ми дойде.

Моля за съвет!
Благодяря Ви предварително! :D
Хубав и успешен ден на всички!

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Колко ми е закаснението и има ли такова?
« Отговор #1 -: Декември 20, 2006, 13:41:17 pm »
Ами мила, ти сама казваш, че средната продължителност на ц. ти е 27 дни :D.
За да видим графиките ти в Календара, трябва да разрешиш достъп до тях :D. Календара в Зачатие е само индикативен, а и ти самата си му задала средната продължителност на ц. при теб, така че е нормално той да ти отброява точно толкова дни за очаквана м.
По-добре кажи кога ти е бил първия ден. И си направи тест :crossfingers: :bfp1:.

Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #2 -: Декември 20, 2006, 15:21:37 pm »
Благодаря ти за бързият отговор  :D , датата на последния ми цикал е 20.11.06г.

*

peti_pati

• 746
« Отговор #3 -: Декември 20, 2006, 16:02:51 pm »
Ами щом ц. по принцип ти е 27 дни значи вече имаш закъснение от 3 дни. :D
Хайде тичай да напишкаш едно тестче, а ние стискаме палци да се похвалиш :D.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #4 -: Декември 20, 2006, 16:14:29 pm »
Сега видях, че имам леко зацапване  :x, аз правих едно тестче на 17.12. и беше отрицателно.Ако до утре не се промени течението ще направя още едно.
Май много рано си помислих ,че може Дядо Коледа да ми донесе коледен подарък! :?
На 17.12. го направих, най вече ,защото на 18.12 имах рожден ден и си помислих,че това ще е най-хубавия подарък ,който съм получавала някога.

*

peti_pati

• 746
« Отговор #5 -: Декември 20, 2006, 16:23:06 pm »
Не се отчайвай - докато не дойде м., надежда има :D.
А и да дойде - следващия тираж. Нова Година - нов късмет :D.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #6 -: Декември 20, 2006, 16:40:21 pm »
Благодаря ти! :D Утре най-късно ще стане ясно.
Да наистина идва нова година и надявам се нов късмет.Ние от две години (горе-долу) не се пази , но не сме работили сериозно ( не съм засичала нищо) ,ако стане стане.Но от Септември работим сериозно по въпроса, а не се получава. Според вас дали трябва да започнем с някъкви изследвания или да продалжаваме с опитите? Или пък е време и аз да започна да меря БТ?

*

peti_pati

• 746
« Отговор #7 -: Декември 20, 2006, 17:05:02 pm »
Две години, макар и "несериозно" бебеправене са доста време.
Зависи и на колко години сте, разбира се. Вече сигурно си прочела тук, че ако възрастта ви е под 35 години, след 1 година опити трябва да се обърнете към специализирана клиника, а ако сте над 35 години - след 6 месеца.
Като за начало можеш да започнеш да мериш БТ и да си правиш тестове за ову. Можеш да направиш някой и друг гинекологичен преглед - микробиология, цитонамазка, хламидии (и за двамата), спермограма.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #8 -: Декември 20, 2006, 17:21:33 pm »
Да прочетох доста неща и малко се пообърках  8O.Аз съм на 24, мъжо е на 34 години.Миналата година по това време си правих изследвания (цитонамазка - за името не съм сигурна че е правилно) и казаха , че няма за какво да се притеснявам.А при гинка профилактично ходя на 6-8 месеца.
« Последна редакция: Декември 20, 2006, 18:02:04 pm от desii »

*
« Отговор #9 -: Декември 20, 2006, 18:24:09 pm »
Можеш да направиш някой и друг гинекологичен преглед - микробиология, цитонамазка, хламидии (и за двамата), спермограма.
Тези изследвания минават ли през здравната каса или трябва да си ги платя? :ask:

*
« Отговор #10 -: Декември 20, 2006, 18:41:51 pm »
Доколкото знам микробиологията и цитонамазката се поемат от здравната каса макар че аз съм си ги плащала  :P :)
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #11 -: Декември 20, 2006, 18:51:56 pm »
Цитонамазка ти се полага веднъж годишно докато си в репродуктивна възраст. Поема се изцяло от касата. Каквото и друго да ти кажат не е вярно. Моят личен лекар ме праща веднъж годишно и нищо не плащам. Успех с бебеправенето!
*
« Отговор #12 -: Декември 20, 2006, 19:36:03 pm »
Ще си взема направление за цитонамаска от личния лекар и ще си направя, също така ще попитам и за другите изследвания и ако не се поемат ще си ги платя.
От ътре започвам да си меря БТ , но имам дигитален термометър,някъде из форума бях чела, че трябва да постой след сигнала няколко минути.Така ли трябва или се бъркам?А ако меря под мишницата   :balk_138:ще отчита ли точно и мога ли да разчитам на тези стойности? :dontknow: :ask:

Благодаря за отговорите! :thankyousign: Просто не знам какво щях да правя без вас ! :hug2:

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #13 -: Декември 20, 2006, 20:18:32 pm »
 БТ ....най-добре я мери анално! :D
Фоликулометрия правила ли си???
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #14 -: Декември 20, 2006, 22:19:02 pm »
desii , има много теми за БТ из форума прочети ако искаш. Аз си взех отделен термометър и си го държа в нощното шкафче до главата. Мериш без да ставаш от леглото и после като станеш (аз поне така правя) с памуче със спирт дезинфекцираш. Доколкото знам БТ (базална температура) се мери орално, вагинално или анално, като 3-тия метод е най-често препоръчван. Някое от момичетата ще обясни сигурно защо, че аз този момент нещо го пропуснах.
*
« Отговор #15 -: Декември 21, 2006, 09:44:14 am »
 Adi : Не фоликулометрия не съм правила.

Pesheck : Аз смятам да се възползвам от съвета ти и от утре сутрин, започвам да процедирам така.

Едно голямо БЛАГОДАРЯ!  :D

Днес вече напълно си ми дойде МЦ.Но много се надявам ,че идва нова година и с нея нов късмет!А и какво по хубаво от това по празниците да се погушкаме! 8)

ПС: Ако се сещате за някакви съвети още, много ще се радвам да ги споделите с мен! :D
« Последна редакция: Декември 21, 2006, 09:49:09 am от desii »

*

peti_pati

• 746
« Отговор #16 -: Декември 22, 2006, 08:52:34 am »
ПС: Ако се сещате за някакви съвети още, много ще се радвам да ги споделите с мен! :D

Като за начало меренето на БТ, за да улучите овулацията е достатъчно. И-и-и се обичкайте много с милото ти :D.
Хайде, Нова година - нов късмет. Дано скоро се похвалиш :D.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #17 -: Декември 23, 2006, 10:01:06 am »
Благодаря Peti_Pati! :bighug:
Аз започнах с меренето на БТ, но ми се струват малко ниски тези стойности, като гледам графиките на другите момичета, аз направо карам на замръзване  8O.Меря сутрин без да ставам, както ме посъветвахте.

Весели празници на всички ! И много да се обичкате  :love:

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #18 -: Декември 23, 2006, 16:24:50 pm »
desiiмила не се притеснявай за стойностите на БТ.Просто графиката трябва да има двуфазност ,разлика между първа и втора фаза трябва да е 0,4-0,6 градуса! :D
(с какъв термометер мериш???колко време???)
*
« Отговор #19 -: Декември 23, 2006, 18:18:00 pm »
Adi меря с електронен,  докато термометъра издаде сигнал.