0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Безплатни изследвания в ХЕИ
« Отговор #20 -: Декември 29, 2006, 12:06:07 pm »
И то кво се оказва, че нащо ХЕИ /РИОКОЗ/ са най-любезни?!  :lol: Ми елате ни на гости и ще ви водя  :D
Аз откога ви разправям, че в Пловдив е истината! :grouphug2:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #21 -: Декември 29, 2006, 12:08:25 pm »
Здравейте, аз също ще кандидатствам за инвитро догодина. Исках да попитам каква е давността на тези изследвания. За цветната снимка и за спермограмата знам, че са валидни 6 месеца.
« Отговор #22 -: Декември 29, 2006, 14:17:38 pm »
Болшинството изследвания важат 6 месеца, но някои се искат да са непосредствено преди започване на процедурата - поне за микробиологията на двамата се сещам, най-добре попитай лекаря си като го избереш и той ще ти каже кога какво да правиш. Иначе рискуваш да харчиш само пари без смисъл.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #23 -: Декември 29, 2006, 15:11:55 pm »
Момичета и аз планирам да кандидатствам по касата догодина за инвитро и днес ходих да питам в РИОКОЗ - Бургас - с хиляди молби и естествено след като чинно си казах за какво искам изследванията да не са анонимни ми обещаха да ни впишат отзад на листа имената.
Мен обаче друго ме притесни - листа е едно хвърчащо лисче:(
Имате ли представа дали ще важи за пред здравната каса?

Извинявам се че се меся в тази тема, но виждам че всички си правите изследванията с цел инвитро по програмата на Здравната каса. Искам да попитам каква е процедурата за това тъй като и на мен май ще ми предстои   :(

Питам специално VKAS /но и другите/ защото виждам че си от Б-с.

И още нещо - инсеминация по здр.каса поема ли се???

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*
« Отговор #24 -: Декември 29, 2006, 17:44:03 pm »
Здравейте, аз също ще кандидатствам за инвитро догодина. Исках да попитам каква е давността на тези изследвания За цветната снимка и за спермограмата знам, че са валидни 6 месеца.
Повечето изследвания са валидни 6 месеца, но за цветната снимка мисля, че няма срок.Моята беше от преди 3 години и нямаше проблем.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #25 -: Януари 08, 2008, 16:45:46 pm »
Да ви попитам относно изследванията,питах в ХЕИ,комплекта хепатин В,хепатит С,спин и хив са 38 лева,в цибалаб и останалите лаборатории са някъде над 50 лева,смятате ли,че от РИОКОЗ ги признават.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #26 -: Януари 10, 2008, 14:34:01 pm »
Да, съвсем скоро една приятелка и партньора и ги правиха там. Единствената разлика при тези изсл. в ХЕИ в сравнение с лабораториите е че, са безплатни.  :wink:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #27 -: Януари 10, 2008, 15:58:53 pm »
А дали се отнася само за големите градове или и ние тука можем да намажем?Всепак 70 спестени лева са си 70 спестени лева!
« Отговор #28 -: Януари 10, 2008, 17:57:54 pm »
Мимка, нали и ти си в голям град (областен център) - http://www.riokozrz.org/

Всъщност при вас няма :( Съжалявам. Инфо от тук: http://www.unaids-bulgaria.org/index.php?magic=1.6

Все пак попитай: Отдел "Медицински изследвания", Началник на отдел - 611 144
« Последна редакция: Януари 10, 2008, 18:00:43 pm от little_rabbit »
*
« Отговор #29 -: Януари 10, 2008, 18:05:09 pm »
А ако отида в Русе?Ще ме върнат ли дето съм от друг град?
*
« Отговор #30 -: Януари 10, 2008, 19:51:26 pm »
Ние с мъжа ми станахме кръводарители в Хематологията в София /до гарата/ и ни направиха изследванията безплатно, пишат и имената и със сигурност Здравната каса ги признава /мен ме одобриха/. Това също е вариант - даже е хуманно да дариш кръв и то безвъзмездно, само срещу едни изследвания, които те задължително ги правят на дарена кръв. Дано съм полезна с тази идея.
*
« Отговор #31 -: Януари 10, 2008, 20:09:55 pm »
Абе при мене номера може и да мине, ама при Яшо абсурд, той даже кръв да му вземат прежълтява, започва да му се вие свят, камо ли да дарява кръв.Но и само моите пак са файда!
Благодаря ти, an2006!!!
*
« Отговор #32 -: Януари 10, 2008, 20:30:51 pm »
Честно казано и двамата бяхме полуприпаднали след източването ма кръвта, но след 1 кафе, кола, сок и нещо сладко влязохме във форма. Да не говорим, че аз бях 48 кг и си бях сложила пясък в джобовете да натежа до 50 /минаваш през кантара преди да вземат кръвта/. Не ми се смейте много. :D Целта оправдава средствата!

Успех!  :D
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #33 -: Януари 11, 2008, 10:13:30 am »
Това е хубав вариант,an2006,обясни къде точно трябва да се отиде,дай някакви координати и телефони,моля те,трябва ли предварително да се запишеш.Ходила съм да давам кръв за точно определен човек някъде зад хотел Принцес беше,ако не се лъжа,за същото място ли става въпрос.Това беше през ноември месец,няма ли да могат да ми ги дадат изследванията,ако ги помоля.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

evro

• 5167
« Отговор #34 -: Януари 11, 2008, 10:40:25 am »
http://www.siokoz.com/?wetid=13 най-долу са координатите на КАБИНЕТ ЗА АНОНИМНО И БЕЗПЛАТНО КОНСУЛТИРАНЕ И ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА СПИН /КАБКИС/
и ликка, който Зайко е дала за останалите градове http://www.unaids-bulgaria.org/index.php?magic=1.6

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #35 -: Януари 11, 2008, 10:58:24 am »
В РИОКОЗ се обаждах да питам за изследвания анонимно,и казаха,че ги правят,не пишат имена,и ако ще ми трябват някъде,няма да ми свършат работа,дават само някакво номерче за проверка.Като отидем да кажем,че ни трябват за нещо конкретно,предполагам и,че ще трябва да си ги платим.
И какво да направим всъщност,да се направим,че не знаем и да отидем да се изследваме анонимно ли.И после да ги молим да ни впишат имената.

09.04.2009 г.
*

evro

• 5167
« Отговор #36 -: Януари 11, 2008, 11:03:03 am »
silvanchence, прочети тая тема от началото. В Пловдив най-любезно се отнасят с нас и НИ ВПИСВАТ имената когато изсл. е необходимо за хоспитализация или за ин витро. Аз и съпруга ми още мин. година правихме изсл. там, после една камара дружки - и на тях им вписаха имената. Идете на място и попитайте. Тогава момичето което ни обслужваше каза че, в дадените случаи вписват имената.
Успех!

Те осмислят живота ни!

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #37 -: Януари 11, 2008, 14:22:43 pm »
Питах в център по кръводаряване,казаха ми,че няма проблем да ми издадат бележка за изследвания.
Но казаха,че май тия изследвания важат до един месец за такива неща,а аз го правих през ноември и доколкото знам шест месеца важат.
Какво мислите.

09.04.2009 г.
*
« Отговор #38 -: Януари 11, 2008, 20:17:32 pm »
В Пловдив явно са доста по-напред от другите градове. Аз като обикалях преди година и половина за безплатни изследвания в София срещнах голямо бездушие, първо от личната ми лекарка, после от Центъра за сексуално здраве в МД, после в РИОКОЗ и накрая отидох в Хематологията - първия път не ми взеха кръв, заради килограмите, молих се, казах -отивам на ин витро - нямаше ефект. На другия ден, в другата смяна казах, че заминавам в чужбина и отидох с пясък в джобовете - нямаше никакъв проблем. 

Дано все пак нещата са се променили и да срещаме повече човещина по и без това трънливия ни път.

Все пак: ето координати на НЦХТ - ТБ, ул."Братя Миладинови"112, тел.: 921 0453,
921 0455, правят СПИН, васерман, хепатит В и С и кръвна група.

Успех на всички момичета в процедури и в подготовка на процедури!
« Отговор #39 -: Януари 12, 2008, 11:24:24 am »
В София в судентска поликлиника (Тази до УНСС) на първия етаж има кабинет за безплатно тестиране за СПИН и ХЕПАТИТ  на КАБКИС. По принцип преди време ХЕИ имаше план и проект да създаде такива кабинети  по цялата страна, така че от  централата на ХЕИ ще можете да се информирате в кои градове има кабинети.
Успех Ви желая на всички!