0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

моля помогнете. как се измерва БТ?
« -: Декември 22, 2006, 22:48:12 pm »
зная че ще ви задам много глупав въпрос,но трябва ли да използвам специален термометър за БТ или може и с обикновен електронен? Навсякъде във всички аптеки, в които питах за специлен термометър за измерване на БТ ми казаха, че не знаят да има такъв. И преди овулация спада ли или се покачва температурата? В деня на овулацията покачва ли се или спада температурата? В последните 6 месеца цикълът ми закъснява с по 2-3 дни до 8. Обикновено цикът ми идва около 30 - 31 ден. Имах спонтанен аборт преди 1 година и от тогава ми се случва да имам закъсения, преди това ми идваше като по часовник и то точно през 28 дни. Много съм объркана и не зная какво да правя. Моля помогнете.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моля помогнете. как се измерва БТ?
« Отговор #1 -: Декември 22, 2006, 23:35:01 pm »
съжалявам zа аборта :(
няма специален термометър. важното е да е един и съЩ всяка сутрин. темп се покачва на следваЩиия ден след ову. т.е. ти днес раzбираШ че вчера си била в ову. zа мене лично това е стресираЩ, ангажираЩ и несигурен метод zаЩото си има условия при който работи а и трябва поне 3_4 месеца да си мерила темп zа да почнеШ да се ориентираШ в графиките. иди на фоликулометрия. по_сигурно от това няма. успех
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Декември 23, 2006, 10:27:12 am »
Виж ТУК.
« Отговор #3 -: Декември 23, 2006, 11:23:41 am »
А някой може ли да ми каже при бременност кога се покачва БТ? След една седмица трябва да ми дойде..по принцип не меря БТ но от два дни я меря и се е заковала на 36.7... Мога ли да очаквам бременност при такава температура или трябва тепърва да се покачва?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Декември 23, 2006, 13:50:39 pm »
Нищо не може да се прогнозира по еднократно мерене на БТ.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #5 -: Декември 23, 2006, 18:34:12 pm »
Благодаря ви Лили и Lali за отговорите. Съжалявам, че чак сега пиша, но сега влизам. Надявам се, че скоро ще имам овулация, но честно казано малко се страхувам да не се случи така, че да нямам. Просто много съм се притеснила и постоянно съм в напрежение дали ще забременея и дали ще имам ову. За първи път ми се налага да меря БТ и да правя тестове за ову, че просто не съм на себе си. Единственото за, което се моля от сърце на Бог е да забременея и дано това да се случи, а ако успея да зачена на коледните празници това ще е най - красивия подарък в живота ми.