0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бебеправенето обърква ли хормоните?
« -: Декември 22, 2006, 23:57:10 pm »
Предполагам ми е глупав въпроса, но се притесних от едно розово-кафеникаво зацапване, което започна преди 4 дни и продължава и сега. След 2 дни трябва да ми започне МЦ. От 4 месеца с мъжа ми правим опити за бебе и забелязвам, ежемесечно преди МЦ болки в гърдите (нещо, което по принцип не ми се случва), "тежест" в долната част на корема, бодежи в яйчниците, а сега и това розово зацапване. Прегледът при гинеколог показа, че няма физически видим проблем, но има подозрение за хормонални проблеми. Този месец на 20-тия ден от началото на МЦ направих тест на прогестерон, който е 14.94 ng/ml. Гинеколгът прие, че е в нормата, но трябвало да се видят и другите хормони, които могат да повлияят. Бебеправенето ли е повлияло да се появят тези симптоми и ако да - как точно? Ако някой знае нещо по въпроса, моля да пише..  :?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Бебеправенето обърква ли хормоните?
« Отговор #1 -: Декември 23, 2006, 06:39:12 am »
От самото саманаблюдение сетивата ти се изострят и ако преди почти не си обръщала внимание на нещо - сега го усещаш по осезаемо/защото подсъзнателно  искаш да е така, знаейки симптомите на ранна бременност/.
Няма как да се объркат хормоните от опити /каквито и да било/ :D Ако са объркани - то е от нещо друго./проблем с яйчниците,хипофизата,може някой друг хормон да не е в норма и от там проблем с О. или ЛФ...и т.н/
Прогестерона се прави на 7 ден след доказана О. Може би не си спазила това условие. Добре е прогестерона да е над   15 ng/ml,  но и повече да е не е лошо /дори е много добре/.
Зацапването, ако е преди М., може да е от по-ниски нива на прогестерона.
Но първо трябва да направиш всичко стриктно, по изискванията и едва тогава да се правят заключения.
ЛХ,ФСХ и Естрадиола се правят на 3 ден от МЦ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Декември 23, 2006, 10:04:59 am »
Ако се получава оплождане, но бременност не се развива, е възможно хормоните да се объркат.
Преди да започна опити за забременяване последните 10-15 години имах абсолютно точен цикъл - всяка четвърта събота в три часа следобед.
Като започнах опити ми се промени - някой месец 27 дни, друг 29.
« Отговор #3 -: Декември 23, 2006, 14:00:46 pm »
Благодаря ви за отговорите и за информацията. :) Явно ще трябва да изследвам всички хормони. Гинекологът ми каза, че е възможно да се объркат нивата им от опитите, но за по-сигурно да се изследвам.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #4 -: Декември 23, 2006, 23:28:36 pm »
баси гинеколога. то zначи тука всичките сме с объркани хормони и то от години... :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Декември 24, 2006, 08:22:11 am »
Аз немисля че от опитите се объркват хормони.Възможно е напрежение  да оказва известно влияние а не самите опити.
Това е моето мнение. :D