Здравейте момичета
Нова съм в този форум, но от доста време чета тази тема с голям интерес и силно се надявах един ден да мога и аз да се похваля с първи симптоми на бременност. Ето че този ден дойде.
Все още е много рано, в момента съм на етап няколко положителни теста и преглед с УЗ, на който се установи наличие на бременност, но наистина е много рано. Надявам се да изкарам една нормална и безпроблемна 9-месечна бременност
Въпреки че е твърде рано, реших да споделя с вас моите първи усещания преди закъснението на МЦ, защото по вашите отговори много добре се ориентирах в това какво се случва с моето тяло и се надявам да помогна на други момичета, които се надяват да видят заветните две чертички
Цикълът ми е с дължина около 34 дни. Беше около 31, но след като започнахме с опитите в началото на годината като че ли се удължи на 34… Не знам дали има нещо общо.
Като за начало, веднага след предполагаемата овулация, която предполагам е била около 19 ден от МЦ, започнах да чувствам
лека чувствителност на зърната за 3-4 дни. След това имаше леко затишие няколко дни, но през цялото време имах усилена бяла ЦС.
Около една седмица след ОВУ вечерта
нямах апетит и не бях дори гладна, но ми се дояде кисело и хапнах 1 кисела краставичка и толкова.
На около 8 ден след ОВУ имах усещане за
неспокоен стомах, въпреки че се храних както обикновено. След обяд пък имах
странно усещане и едва забележима болка долу в корема по средата - не беше точно болка, а по-скоро като по време на цикъл, но много, много слабо (аз обикновено рядко имам много силни болки по време на цикъл, но в 1вия или 2рия ден от МЦ си ме боли корема).
Базалната температура ми варираше между 36,9 и 37,1 през дните между ОВУ и очакваната М.
На 9 ден след ОВУ се събудих рано (в 06:00) от само себе си и не ми се спеше повече, а бях легнала след 24:00. Същият ден започнаха
болките в гърдите, но този път доста по-различни от обикновено преди МЦ. Усещането в началото беше като вътрешна болка все едно имам мускулна треска, а при натиск все едно ме боляха жлезите, не че знам какво е, но така си го обясних, защото никога досега не съм ги чувствала така… Обикновено преди МЦ понякога имам само силно чувствителни зърна, но сега те бяха съвсем спокойни.
Започна да се появява и
кървене на венеца, което ми се е случвало и преди М.
10 ден след ОВУ - Събудих се още по-рано (в 05:00) и не ми се спеше повече. Но това, което ме озадачи в този ден, беше, че ми се “събуди” болката в дясното рамо ей така от нищото. Обикновено ме е боляло на моменти при тренировки и натоварване с тежести или енергични движения, но сега се обостри от нищото. И болката в гърдите продължи и беше на моменти като боцкаща и режеща и то не само при натиск или допир.
На 30 ден от МЦ, когато обикновено имам силно подуване на корема и дискомфорт и задържане на течности, си
имах съвсем нормален корем, без подуване, което е доста необичайно за мен. Корема продължи да ми е плосък и след закъснението, дори започнах да отслабвам, а досега всичките ми опити за сваляне на няколко кг през годината бяха неуспешни…
Не се бяха появили и обичайните 1-2 пъпки, което също беше доста нетипично.
На 32 ден направих тест и беше отрицателен.
Събудих се към 04:00 и отново не ми се спеше. В този ден имах усещане за студени крайници и нос. Боцкащата болка и тежест в гърдите продължаваше, но не се бяха уголемили за моя жалост (и на годеника ми, разбира се). След обяд чувствах умора и сънливост.
На 33 ден от последната МЦ като се събудих имах за кратко някаква
странна болка и скованост в кокалите и ставите - най-вече краката, ръцете и кръста. Помислих си, че съм спала неудобно, но обикновено не ми се случва да имам такива неразположения и си спя много добре.
На 34 ден, един ден преди очакваната М, отново страдах от
неспокоен сън и дори сънувах, че съм бременна… колко тривиално. През този ден, както и в някои от предишните, имах усешане за
леко туптене в областта на корема. В този ден имах усещане и за
учестен пулс, усещах сърцето ми как препуска на моменти, без видима причина и в покой. Имах и
лек дискомфорт в областта на корема (като болката в 1-те дни на М, но мноооого слаба).
На 35 ден, в деня, в който очаквах да ми дойде, направих тест с 1-ва урина и за първи път в живота си видях заветната 2-ра чертичка. Беше много бледа, но видима
След това имах още няколко положителни теста с все по-наситени черти - правих ги през ден.
Мисля да спра до тук, защото поста ми стана доста дълъг, а и темата е за 1-ви симптоми на ранна бременност.
Надявам се да съм помогнала с моите първи симптоми.
Желая успех и късмет и спокойна бременност на всички!