0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Отново прецакани в тая държава
« Отговор #60 -: Януари 10, 2007, 18:38:57 pm »
Цитат
За късмет ти не си го изпитала, но доста хора (включително и аз) сме дали доста пари за зачеването на нашите бебета.

Много се извинявам, като първоначално подчертавам, че уважавам страданието ти по пътя на проблемното забременяване.
Все пак ми се струва неуместно изтъкването на бебетата, заченати чрез арт процедура, пред тези заченати по нормален начин. Моето или на Моркова, или на която и да било оттук друга жена бебе, заченато по естествен начин  по - маловажни ли са според теб?  Или може би ние, защото не сме минали през съответния арт метод, сме по малко отговорни, загрижени и не се старам да  се подготвим за отглеждането им?

Стандарти различни - едно дете може успешно да се гледа и с по-малко средства и с купища пари.

*
« Отговор #61 -: Януари 10, 2007, 19:06:41 pm »
Ааааа, НЕ. Едни да се гърбят от работа, да плащат от изработените си пари за данъци и осигуровки, а други да си висят по цял ден на кафенце, цигарка и социал и после да взимат еднакво майчинство????!!!! НЕ! :balk_150: [/color]

Абсолютно! И аз малко се дразня от формулировката Държавата дава.....
Държавата нищо не дава, парите идват от хората, които редовно си плащат данъците и осигуровките. И това въобще не зависи от факта дали работиш на държавна работа или имаш частен бизнес.
На Оги и останалите момичета, никой нищо няма да им дава бадева, ами просто ще си получат час от парите, които вече са внесли като осигуровки. Затова доста добре я разбирам защо се чувства "прецакана"
Ама хич не съм съгласна всеки да дава различно, но всички да получават по равно.
« Последна редакция: Януари 10, 2007, 19:09:24 pm от Fussii »
В очакване ....
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #62 -: Януари 10, 2007, 19:23:13 pm »
Само да вметна един разговор наскоро с фирмаджии- компютърен бизнес. Говорим си, че понеже се водя на голяма заплата /осигуряват ме на близо 700/ живот и здраве като родя няма да вземам детски. Та въпросните собственици, регистриращи между $3000 и $5000 месечно /естествено неофициално/ печалба възкликват- Ама ти как имаш претенции за детски в случая? При което аз се опулих, защото хората си вземат детските и хич не има пука, че ощетяват хора които наистина имат нужда от тях. Така, че това на кой какво се полага- в България скоро няма да стане ясно и никога няма да е честно.
Аз лично смятам, че държавата ми дължи тази сума която ще ми дава, защото в досегашния си стаж винаги съм била осигурявана на реалната заплата, която ми се дава, а също така въпреки че детето ми не е заченато с АРТ процедура сме похарчили достатъчно средства за това, без държавата изобщо да й пука в какво положение сме.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #63 -: Януари 10, 2007, 22:03:41 pm »
Цитат
Моето или на Моркова, или на която и да било оттук друга жена бебе, заченато по естествен начин  по - маловажни ли са според теб?  Или може би ние, защото не сме минали през съответния арт метод, сме по малко отговорни, загрижени и не се старам да  се подготвим за отглеждането им?
Не съм казала такова нещо и съм доста далеч от тази мисъл. Всяко бебе е ценно за майка си и тя милее за него. Дискусията е за съвсем друго нещо.

*
« Отговор #64 -: Януари 11, 2007, 09:19:27 am »
 Най-прецакани са тези който се самоосигуряват като собственици и не им е удачно да ползват болничен защото после обезщетението им се смъква.Все пак да сме живи и здрави парите се печелят.Нашата държава винаги се е грижила народа да се чувства възможно най-некомфортно затова че нищо не ме изненадва вече.