Мерси много за съветите за игра на пода, и ние сме на вълна как да се забавляваме, като вече толкова се въртим по спалнята. Аз досега не съм го оставяла сам на спалнята, ама той вече по-малко спи и много малко работа успявах да си свърша през деня.
Гане, аз подкрепям идеята за зоологоческата градинка, ако времето позволява, и непременно торта с цяла горда свещичка на самата дата. А за гости - уикендът ще е по-удобен и за вас, и за тях.
Танче, не се чувствай виновна, защото на цената на малко рев даваш на детето си надеждна защита от много и опасни болести. Дано сте го преодолели вече, със сигурност няма трайно да помни инжекция, която сте били на 2 месеца.
Силви, аз съм с Авент-ски
биби, те са на номерца за 1 месец (#1), после за 2 (#2), за над 3 (#3) и за над 6 месеца (#4). Така че си ги сменям, като им дойде времето. Тройките ги взех вдва като станахме на 4 месеца, още сме с тях, но ще ги сменя всеки момент. Може и да няма дефекти, ама смееш ли да рискуваш
За
водата - Дани пиеше по 450-500 мл на денонощие, като беше на 2-3 месеца, 500 е горната граница, преди да трябва да се ходи на лекар, който да прецени нормално ли е това. Но тогава беше много горещо лято и явно си имаше нужда детето. Давах ми максимум 100-120 мл вода наведнъж, след половин час пак, ако иска да пие. Сега пък не мога да го накарам да я опита, ама не се тревожа ужасно - изкушавам и със сокчета, ако не ще, не го тормозя - то си знае най-добре детето колко да пие. Обаче по отношение на
жегата трябва да вземеш мерки - бебетата се мъчат над 22 градуса, ако у вас е повече, пробвай да намалиш температурата. Дани се чувства добре на 20-21, ако е повече - скимти и мрънка, спи на 19-20. Нашето GP препоръча да го ържа през деня на 18-19, ама тя е малко екстремистка в това отношение и това чак не го правя
За
запека - твърдо аки ли е или ака по-рядко от веднъж на ден? Защото второто не е запек, в д-р Спок пише, че просто някои деца усвояват по-добре храната и акат по-рядко. Чувала съм, че адаптираните млека с повече желязо предизвикват запек, напп. НАН. Ние си изкарахме само на НАН 1, сега НАН 2, обаче запек не е имало. По едно време акаше на 2-3 дни,но си беше с идеална консистенция и док каза да не му бера грижа, като не се мъчи детето, пък и желязото беше важно заради малко нисък хемоглобин. Сега с пюретата вече си ака всеки ден. Успех при вас и дано се успокоиш малко след трагедията с кърмата!