Здравейте и от мен!
Много ме вълнува темата и реших да се включа. Накратко - нашия случай. (Извинявам се предварително за непрофесионалното обяснение!) Тестисите на съпруга ми не са слезли на мястото си когато е бил дете.(Родителска немърливост) По-късно е служил във Военна болница и там е споделил с лекарите проблема си. Тогава са го оперирали, но неуспешно. През 2000 г. когато започнахме да ходим по лекари, попаднахме на д-р Владимиров. Той назначи спермограма и консултация с уролог. Резултатите от спермограмата бяха слените:
обем - 1,3
рН - 8,0
Вискозитет - нормален
Левкоцити - 2-3 на поле
Забележка - плоски епителни клетки
Заключение - Azoospermia
(Цифри -няма!)
На направлението за консултация на д-р Владимиров - беше отговорено така: "Считам, че е уместно да се мисли за хетероинсеминация."(Медицинската диагноза не мога да я разчета - Refenfro testos Atrofolia ...)
Имаме още една спермограма от 2006г. от МЦ"РепроБиоМед", която е почти същата:
обем - 2,0
Вискозитет - N
цвят - N
мирис - S
коагулуми - не
аглутинация . не
забележка - 8-10 левкоцити на поле; епителни клетки
Диагноза - Азооспермия
(пак цифри няма)
Разбрахме, че единственият шанс за дете е АРТ чрез донор. За това и сме направили досега 4 инсета през 2000-2001 г. на естествен цикъл и през 2006 още 3 със стимулация, последното, от които свърши с извънматочна бременност. Този месец ще пробвам пак. Док иска да подготвяме документи за ин витро, но аз като, че ли не искам.(щом ще е пак от донор) Извинявам се, че стана дълго, но като ви чета и мен започна да ме гложди нещо - дали пък няма някакъв шанс за съпруга ми?!(т.е. за нас, да си имаме собствено дете)
Мили момичета, какво ще ме посъветвате? Ще се радвам, ако се включи и Мели и каже своето мнение. Предварително ви благодаря за отговорите! Прегръщам ви силно и ви желая късмет!