Мацки, мноого сте активни, 4 дни не бях чела и сега ми се взе ума, докато наваксам
ЧРД на Ели, на патерички, да е преди всичко здрава, а после умна, слънчева и дано мама има сили да се справи с "ужасните две (годинки)". На тази възраст май правят всичко на въпреки, ами търпение му е майката.
Пак на патерички,
ЧИД за първи път на Антъни, на Антоан и на Наско, да са ви живи и здрави и много радост да ви носят.
Честити месечинки на
Марти на Jam и на Деси на StefiZ.
Бени, честито и добре дошла в този подфорум. Дай Боже повече такива новини да има тази година. Бъди здрава и се радвай на всяка минутка от чудото, което се случва с теб. За БГ мама, аз нямам време да чета, много трудно се отсява полезното. Но с благодарност ползвам търсачката, когато работи, за съвети за пазар.
Ултра отново измисли ултраудобен цицодизайн, ма язък, природата още не е стигнала до там
Jam, много тъпа история с бабата. Тя няма да се промени, а и след такава серия гафове (все тая дали по небрежност или заради възрастта) и на вас не вярвам да ви стиска да й оставите детето за малко, та камо ли за цял ден и ти да си на работа. Дано намериш удачна опция. Може би е вариант да работиш от вкъщи поне част от времето и да даваш част от заработеното на някой по-надежден да гледа Марти, но ти да си наоколо. Разбира се, за това трябва сметката да се връзва. Не знам какво друго да кажа, много е мъчително да не може да се освободиш поне да помислиш на спокойствие, ама и неблагонадеждните роднини не са опция.
Габи, непременно се консултирай с лекар за това потенциално кучешко зъбче. Зъбите растат в определен ред (долни резци, горни резци, горни втори, долни втори, после първите кътници и едва след тях кучешките. Малки разминавания може да са ок, но според моята кножка неправилният ред на поникване може да е признак за рахит. Дано е фалшива тревога.
Верди, още стискаме палци след МПР, кажи кога може да правим нещо друго
Оги, гледам време не остана, стискам палци с такова хубаво настроение да влезеш и да излезеш от болницата.
Гане, дано сте овладяли ситуацията и по-скоро да пробива това зъбче, че се измъчихте целокупно. Ние сме май на същия хал - първото проби преди 3 седмици, без да го усетим, но сега имаме бабунка за второто, в комплект с температура от сутринта, а от обяд и с леко разстройство. Цяла сутрин мрънка и киселя, после явно го отпусна и сега спи вече 2 часа, чудо невиждано за нас.
Силви, всичко друго настрана, но кажи на свекито си да НЕ слага парфюм, без значение как мирише. Ароматите могат да алергизират бебетата, това не е шега. Аз не пускам никой при бебо, ако ще с Шанел да е; обяснявам мило, пък оттук нататък все ми е тая какво си мислят за мен близки и далечни роднини. Както и не давам на никой да го пипа по ръцете, без да се е измил току-що, случвало ми се е да хвана някого, точно като посяга, но детето ми е най-важно.
Ема, според моя педиатър, на разходна на открито до минус 5 градуса, до 15-20 мин, ама с постепенно свикване. В колата, ако ще притичаш до там, може да ги разхождаш колкото траят