0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

aнтидепресантите  пречат ли на забременяването
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: aнтидепресантите пречат ли на забременяването
« Отговор #1 -: Януари 16, 2007, 05:53:18 am »
Пречат. За кой препарат става въпрос все пак ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Януари 16, 2007, 06:59:05 am »
ЕМК - Омега 3, витамини..... или  всеки ден сандвич с ръжен хляб+зелена салата +сирене  и  чай  жълт кантарион, за десерт банан +черен шоколад - непречат. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Януари 16, 2007, 13:15:17 pm »
Зависи от антидепресанта и кой го пие - жената или мъжа.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #4 -: Януари 16, 2007, 14:36:27 pm »
и аз и мажа ми пием золофт  но тои го спря преди 2 месеца
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Януари 16, 2007, 15:31:16 pm »
Анафранила ми пречеше, сменихме го с Ефектин, но за Золофта не знам. Но ако ти дава необходимата стабилност и "забременяването ти може да почака" - то тогава, ако бях аз - щях да си довърша курса антидепресанти.
Успех!!!   :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #6 -: Януари 16, 2007, 15:43:06 pm »
И аз искам да се включа към вопроса. Примерно Аулин... Дали пречи? Пия го по время на менз. Имам ужасни болки и само с Аулин се спасявам. Д-ри не реагират на мойте оплакваня. Преди пих нош-па , но сега не ми помагат
Откога Аулина е антидепресант?
И в тази връзка Нурофена също ли е такъв?  :lol:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #7 -: Януари 16, 2007, 19:17:51 pm »
и в същата връзка всички болкоуспокояващи приемани по време на мензис ли пречат на забременяването или само някои от тях... :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Януари 16, 2007, 21:19:47 pm »
Деанксит??????? 8OДали пречи ?????
*
« Отговор #9 -: Януари 16, 2007, 22:39:22 pm »
Аз пих ЗОЛОФТ в продължение на няколко месеца. Консултирах се с лекуващия лекар дали е безопасно да се правят опит за забременяване. Отговорът беше, че не са правени или са правени твърде малко изследвания при бремени. След това се рових в нета. Попаднах на ужасни разкази за това лекарство. В Америка се предписва на малки деца, които са малко по-чувствителни. Е, как няма да са ужасни тези разкази! Прочетох и извадка от изледване на някакъв финландски специалист, който твърди, че процентът на отклонения от нормалното при зародиша на бремени майки приемали ЗОЛОФТ не е по-висок от този при бремени не приемали лекарството. Най-добре е да си минеш курса на лечение и в никкакъв случай да не го прекъсваш на своя глава, както направих аз, задължително по схема, предписана от лекаря. На мен ми помогна, въпреки че го вземах около 5 месеца и по мое настояване и на моя отговорност помолих да ми назначат схема за прекъсване. В материалите, които четох пишеше, че има опастност от пристрастяване, ако се взема в продължение години. Все пак аз се вуздържах от опити за забременяване.
« Отговор #10 -: Януари 17, 2007, 09:08:03 am »
като стана вапрос за този вид лекарства някои знае ли нещо замедикамента xanax и  какво влияние има варху забременяванетол. Разпитвала сам много за този медикамент но никои не знае нищо. А и доктора ми го дава без листовка
« Отговор #11 -: Януари 17, 2007, 10:19:46 am »
като стана вапрос за този вид лекарства някои знае ли нещо замедикамента xanax и  какво влияние има варху забременяванетол. Разпитвала сам много за този медикамент но никои не знае нищо. А и доктора ми го дава без листовка

Подробна информация за Xanax-а - тук http://en.wikipedia.org/wiki/Xanax
Изрично е отбелязано, че неговата употреба трябва да се избягва по време на бременност.

Освен това, Xanax се оказва, че е generic име на активното вещество и се продава под различни лекарствени наименования.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #12 -: Януари 17, 2007, 11:21:14 am »
и аз и мажа ми пием золофт  но тои го спря преди 2 месеца

Този препарат не се препоръчва да се пие ако правите опити за бебе.Трябвало е и лекарката да ти го каже,а и на опътването мисля,че също го пише.
*
« Отговор #13 -: Януари 17, 2007, 15:06:52 pm »
Az piia Zopiklon zashtoto ne moga da spia vecher-tou prechi li?

Angy_baby
« Отговор #14 -: Януари 17, 2007, 17:38:06 pm »
принципно знам че санотворните пречат аз лично имах големи проблеми сас саня и доста видове санотворни сам изпила но тези не сам ги чувалал.Но докато ги пиех доктора ми забрани да правя опити за забременяване
*
« Отговор #15 -: Януари 18, 2007, 17:22:17 pm »
мерси много ,Теди за бързия отговор.

Явно ще трябва да ги спра тия сънотворни.Но толкова сам се изнервила от тоя стерилитет ,че вечер не мога да мигна.

Angy_baby