Здравей, Пухчи. Аз забременях след стимулация с Клостилбегит. Моят АГ ми го изписа, т.к аз много исках да опитам ( на своя глава) без да е направена ЦС за проходимост на тръбите. Той се съгласи да ми го изпише, т.к. вече имах една бременност( за съжаление неуспешна) ,с уговорката че ако до 3 месеца няма Б ще направя ЦС. Предопреди ме, че е доста силен препарат, който лекарите изписват контролирано и в съчетание с фоликуметрия, но за съжаление много момичета си го взимали без лекарски контрол. Попитах го дали е, свързано с рака на яйчниците и той се изсмя, че рак може да се хване и без Клостилбегит. Притеснителното било , че се предизвиква свръхстимулация и понякога има опасност от извъматочна Б. Имало случаи, в които момичета забременяват, вижда се плоден сак в матката, а ср оказва в последствие,че има и втори е маточните тръби. Каза,че това е по-опасно и по-вероятно да се случи, отколкото да хвана рак. Затова и трябвало да се следи с фоликуметрия.
При мен за щастие се получи от първия път без особени странични ефекти. Единствено, докато го приемах бях доста раздразнителна, дори бих казала леко агресивна.
От поста ти разбирам, че си решена да използваш препарата, ако е така, нека АГ да те следи за нарастване на фоликулите.
Пожелавам ти успех, независимо дали ще го ползваш или не. Надявам се в най-скоро време да се похвалиш.