0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ЗДРАВНА КАСА И ДОКУМЕНТИ ЗА ИНВИТРО
« Отговор #1320 -: Септември 27, 2008, 20:50:54 pm »
Документите трябва да ти ги изготвят в клиника по стерелитет, вземи си списъка с необходимите изследвания и документи от касата, и след като събереш всичко  ги подаваш по местоживеене.
*
« Отговор #1321 -: Септември 27, 2008, 23:59:44 pm »
Здравей Норма,аз също съм от Стара Загора.Тук няма кой да ти подготви документите,те се подготвят от клиника по стерилитет-репрудоктивно здраве.Допълваш пакета с изследвания,но те важат 6 месеца.Ако още нещо те интерисува,питай,с каквото мога,ще помогна.Успех.
*

norma

• **
  • 88
  • обичайте се
« Отговор #1322 -: Септември 28, 2008, 20:09:32 pm »
Здравей Норма,аз също съм от Стара Загора.Тук няма кой да ти подготви документите,те се подготвят от клиника по стерилитет-репрудоктивно здраве.Допълваш пакета с изследвания,но те важат 6 месеца.Ако още нещо те интерисува,питай,с каквото мога,ще помогна.Успех.
Благодаря ви момичета,
 бихте ли ми казали някои клиники ...аз имам изследвания от д-р Владимиров в софия тя е такава клиника но незнам дали работи с касата...ше трябва да проверя:)))) какво още трябва да знам преди да започна поредната борба ...тъи като друг избор нямам засега..
*
« Отговор #1323 -: Септември 29, 2008, 12:49:00 pm »
Не съм пациентка на д-р Владимиров,но предполагам,че там биха могли да ти подготвят документите и да ти кажат какви изследвания да направиш,за да ги приложиш към пакета.После ще изчакаш февруари,и ще подадеш документите в здр.каса тук в Стара Загора.Успех.
*
« Отговор #1324 -: Септември 29, 2008, 13:00:23 pm »
моничета,моя позната си подаде документите през юни,и до сега нама отговор,знаете ли кога се прелазглеждат документите и евентуално кога ще има отговор
*
« Отговор #1325 -: Септември 29, 2008, 20:48:52 pm »
Подадох документите в Здравната Каса на 23.Април и вече си взех протоколите!!!!!!
Успех на всички!
« Отговор #1326 -: Септември 30, 2008, 00:07:58 am »
Момичета,
Не знам дали ще можете да ми отговорите ,но ако имате информация помагайте.
Кандидатствах за програмата инвитро месец май и чакам одобрение.
След лапаро ми откриха много начална форма на ендометриоза ,без видими огнища ,но док иска да се лекувам профилактично 3 месеца с лукрил по здравната каса.
Някъде прочетох ,че не мога да кандидатствам по две програми едновременно .Някой знае ли дали е така?
Предаварително благодаря
*
« Отговор #1327 -: Септември 30, 2008, 10:03:08 am »
malinkap, не знам дали е така, но логиката ми е че не би трябвало да има ограничения. може би трябва да питаш в здравната каса. Успех
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #1328 -: Септември 30, 2008, 10:20:21 am »
Да питам, на сестра ми са изпратили писмо, че са одобрени и трябва да си вземат лекарствата до шест месеца, като се счита от юли месец, как може през септември да изпращат такова писмо, губят се два месеца така.

И какво да правят сега, първо да си направи хормони ли, те от Петрич и според мен няма смисъл да се разкарват само за преглед, добре е и някакви изследвания да покажат.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #1329 -: Септември 30, 2008, 18:28:41 pm »
silvanchence,
Доколкото ми е известно, инвитро процедурата започва с потискане на яйчниците ,с цел по-добър отговор при ситмулацията.Не зная дали има нужда от хормонални изследвания преди диферелина.
Нека момичетата ,които са правили инвитро да споделят дали има нужда от хормонални изследвания в началото,преди стимулацията.
Това за закъснението на писмото е направо фрапиращо  :x
« Отговор #1330 -: Септември 30, 2008, 18:32:17 pm »
Благодаря ви момичета,
 бихте ли ми казали някои клиники ...аз имам изследвания от д-р Владимиров в софия тя е такава клиника но незнам дали работи с касата...ше трябва да проверя:)))) какво още трябва да знам преди да започна поредната борба ...тъи като друг избор нямам засега..
Здравей Норма,
аз съм пациентка на д-р Владимиров и искам да ти кажа, че в клиниката ще ти подготвят всички необходими документи за кандидатстване по програмата на ЗК. Докторът ще ти каже и какви изследвания са ти необходими. Довери му се изцяло и действай!
Успех! Стискам палци!
*
« Отговор #1331 -: Октомври 06, 2008, 11:31:43 am »
Побут темата...
Как върви момичета? Има ли някоя да се похвали с одобрение?
« Отговор #1332 -: Октомври 06, 2008, 17:19:21 pm »
Аз си чакам ноември и мисля направо да се обадя в Здравната каса към 5 Ноември
*
« Отговор #1333 -: Октомври 07, 2008, 00:31:17 am »
д-р Лазарова-02 9659284   любезно ще ти обясни до къде са се придвижили твоите документи.Успех.
*
« Отговор #1334 -: Октомври 07, 2008, 11:15:52 am »
Да питам, на сестра ми са изпратили писмо, че са одобрени и трябва да си вземат лекарствата до шест месеца, като се счита от юли месец, как може през септември да изпращат такова писмо, губят се два месеца така.

И какво да правят сега, първо да си направи хормони ли, те от Петрич и според мен няма смисъл да се разкарват само за преглед, добре е и някакви изследвания да покажат.

могат да си вземат лекарствата и да ги съхраняват в хладилник. така няма да са притеснени ако подготовката, изследвания и т.н. продължи по-дълго от оставащия им срок от 4 месеца.
Успех
« Отговор #1335 -: Октомври 07, 2008, 19:44:34 pm »
Момичета малко инфо : днес говорих с д-р Лазарова. Мен лично ме интересуваше кога ще разглеждат документите подадени през м.юни. Тя любезно ми обясни, че ще се опита комисията да ги разгледа през първата седмица на ноември.
Ще почакам още! Въпреки че планирам процедура още този месец, но засега няма да го мисля..
« Отговор #1336 -: Октомври 07, 2008, 22:23:12 pm »
Здравейте!Да се похваля взех си лекарставата от касата.Документите ги подадохме април месец.Пожелавам на всички късмет.
« Отговор #1337 -: Октомври 08, 2008, 09:59:23 am »
Здравейте момичета,
Днес се свързах с д-р Лазарова.Тя ми обясни ,че документи подадени на 12 май ще се разглеждат в средата на Октомври.Общо взето вижда му се края.Дано да няма някоя непрятна изненада  :(
« Отговор #1338 -: Октомври 09, 2008, 22:51:58 pm »
Здравейте момичета!
Аз бях одобрена от НЗОК юли т.г. И понеже по това време бях на стимулация в София, изпратих съпруга ми да вземе протоколите от касата и лекарствата от съответната аптека. Съхранявахме ги в хладилника. В понеделник(06.10.) се прибрах от поредната неуспешна стимулация. Ползвах част от лекарствата(Гонал), но ми остана Декапептил, който продължавам да съхранявам на хладно.
Ние подадохме документите в средата на февруари и ни казаха, че приемат до края на месеца. От вас разбирам, че и през останалата част от годината могат да се подават. Но според мен, за да няма грешки е най-добре да се пита в НЗОК по местоживеене.
Късмет на всички!
*
« Отговор #1339 -: Октомври 15, 2008, 11:21:10 am »
Ние подадохме документите в средата на февруари и ни казаха, че приемат до края на месеца. От вас разбирам, че и през останалата част от годината могат да се подават. Но според мен, за да няма грешки е най-добре да се пита в НЗОК по местоживеене.
Късмет на всички!

Документи приемаха до юли месец. Аз подадох май. Документите започват да се приемат от 01 февруари, как само до края на месец февруари? Нещо са те заблудили!!!