Svejo, азооспермията /липсата на сперматозоиди в еякулата/ е състояние - не е диагноза. Трябва да откриете причината ,защо е така. За да се правят заключения и да провеждате лечение е важно да имате:
спермограма /качествена, в център по стерилитет/
преглед при андролог
хормонални, генетични и др. изследвания, назначени от лекар.
Zvetun4o e права, че е важно да се направи биопсия. Но достоверната спермограма може да даде отговор дали все пак има дори единични бройки в еякулата, след определени обработки.
Обърнете се към компетентен лекар, не всички уролози имат знанията да се борят със стерилетет.
Момичета,благодаря ви за напътствията,аз вече от много четене в сайта долу-горе съм информирана каво трябва да се прави,и най-вече не съ толкова притеснена,както в началото.Исках да ви спомена че при нас нещата малко се "промениха",разликата не е голяма но все пак разбрах че имаме 2-3 сперматозоида на поле,неподвижни.Незнам дали съм права ама ми се струва че това означава ,че имаме сперматогенеза ,вие какво мислите?
Понеже темата е за цигарите ,ще кажа че ние ги спряхме веднага,заедно с алкохола,който е сведн до мин.(по1 бира на вечер или по чша бяло вино)с тенденция и това да с енамали.Започнахме с витамините,чайовете плодове и т н.Аз съм оптимист и ще очаквам най-доброто!Да покачим резултата ,разбира се !!!
Тази седмица сме на спермогерама при док Александров!
Успех на всички ви пожелавам!!!