За ставите - нормално е да те болят, аз успявах да заспя като слагах възглавница между краката и се обръщах настрани.
Изакахме се
Какво помогна: направих по-агресивен масаж на коремчето (длан опряна върху пъпа и въртене на пръстите по часовникова стрелка + кръгообразен масаж около пъпа); гимнастика с крачетата (каране на колело и притискане на двете крачета към корема); термометър (мисля, че предния път не действах правилно с термометъра); гушкане и кърмене. По средата на кърменето се изака.
Ще пробвам да променя диетата си, малко бях занемарила течностите, сега ще наваксвам със сокове, супи, сушени сливи, киви.
Термометърът според мен е последна мярка. Прибягнах до него, защото ме притесниха няколко неща - видях по кожата зачервявания, които много приличат на тези, които получавам аз, когато пропусна няколко дни тоалетната; коремчето беше станало твърдо и протестираше срещу масажа; ядеше по-малко.
Според това, което прочетох из нета, за запек се говори ако изпражненията са твърди. Акането нарядко не е проблем при бебета изцяло на кърма, има случаи на едно изхождане за 5-7 дни. Обикновено продължава около месец. Понякога се нормализира след като се въведат сокчета и пюрета. Но ако бебето видимо се мъчи или пищи при напъване е по-добре да се потърси консултация с педиатър и евентуално да се направи клизма. Разхлабващо действа и като се дава на детето да суче и от двете гърди, за да поема повече предно мляко.
Дано инфото помогне на други неакащи бебета