0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

rs

тест за проходимост
« -: Януари 31, 2007, 21:27:57 pm »
Здравейте!
Имам един въпрос: преди 2 дни ми направиха тест за проходимост на тръбите, но сега имам слабо кървене - това нормално ли е?
*
Re: тест за проходимост
« Отговор #1 -: Януари 31, 2007, 21:35:29 pm »
какъв тест ти правиха?цветна снимка ли?защото на мен след цветната снимка няколко дена ми тече едно такова смесено.ако е това мисля, че е нормално.
*
« Отговор #2 -: Януари 31, 2007, 21:40:19 pm »
Да нормално е. Получава се, защото при манипулацията защипват шийката на матката и от това по-късно е възможно да има кървене. Не се притеснявай, ще мине до ден, два.

*

rs

« Отговор #3 -: Януари 31, 2007, 21:45:08 pm »
Благодаря Ви за бързия отговор!
*
« Отговор #4 -: Януари 31, 2007, 21:45:33 pm »
честно казано нямах си на идея, че кървенето има връзка със защипването на матката, мислех си, че контрасната материя просто си излиза...незнам.ама се учудвам де! 8O
*
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2007, 02:06:25 am »
Ами аз това го прочетох някъде, не си спомням къде обаче.

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2007, 09:44:55 am »
мислех си, че контрасната материя просто си излиза...

Контрастната материя е физиологичен разтвор, който се резорбира в организма и се изхвърля чрез урината :D.

Иначе е нормално да има леко кървене след процедурата.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2007, 14:19:34 pm »
Не се притеснявай,нормално е да се кърви ден два след тази манипулация.Аз например след хидротубацията кървих само същия ден,доколкото след цветната снимка 2-3 дена.Всъщност на тебе кое от твете ти правиха?
*
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2007, 18:46:03 pm »
мислех си, че контрасната материя просто си излиза...

Контрастната материя е физиологичен разтвор, който се резорбира в организма и се изхвърля чрез урината :D.

Иначе е нормално да има леко кървене след процедурата.

благодаря, човек се учи докато е жив!
*
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2007, 21:27:20 pm »
Не съм 100% сигурна, но мисля, че до 48 часа след такава процедура  вероятността да забременеее жената е по-голяма. Бях го чела някъде. Нека да си дадат мнението по-просветените момичета.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #10 -: Февруари 02, 2007, 08:48:40 am »
Мила Madlen,
има един период от 48 часа,  в рамките на който жената може да забременее и това е СЛЕД ОВУЛАЦИЯ, а не след хидротубация (или цветна снимка) :D. Те вярно, че звучат сходно, но са две коренно различни неща  8).

Хидротубацията (или цветната снимка) се прави в първите чисти дни от месеца и може да се каже, че би спомогнала за евентуално забременяване, до толкова до колкото по време на процедурата могат да се премахнат някои леки сраствания, които до момента са пречели. (Това разбира се при уговорката, че само въпросните леки сраствания са били причина за незабременяване).
Намерихме нашето синче.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Февруари 02, 2007, 09:17:28 am »
Не съм 100% сигурна, но мисля, че до 48 часа след такава процедура  вероятността да забременеее жената е по-голяма. Бях го чела някъде. Нека да си дадат мнението по-просветените момичета.

Като  правило хидротубацията се прави максимум до 11 ден и ако овулацията ти е около 13-14 ден е възможно да се включиш в тези 48 часа. Ако имаш по-късна овулация - не. При хидротубация се разресват власинките, ако има малки слепвания се премахват и затова се предполага, че в същия месец /не само първите 48 часа, зависи кога е овулацията/ вероятността да забременееш е голяма. Но съм забелязала, че много рядко се случва.
*
« Отговор #12 -: Февруари 02, 2007, 23:12:06 pm »
peti_pati, не ти се сърдя за това:
Мила Madlen,
има един период от 48 часа,  в рамките на който жената може да забременее и това е СЛЕД ОВУЛАЦИЯ, а не след хидротубация (или цветна снимка) :D. Те вярно, че звучат сходно, но са две коренно различни неща 8).
Няма начин да объркам двете, просто си се заблудила относно моите познания. :bonk:
Все пак мисля, че съм срещала нещо такова. Може би са имали предвид точно това:
Хидротубацията (или цветната снимка) се прави в първите чисти дни от месеца и може да се каже, че би спомогнала за евентуално забременяване, до толкова до колкото по време на процедурата могат да се премахнат някои леки сраствания, които до момента са пречели. (Това разбира се при уговорката, че само въпросните леки сраствания са били причина за незабременяване).
Нямам претенции, че знам много, но не съм и толкова боса, колкото си мислиш. Та на мен са ми правили хидротубация преди 5-6 години.