0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за коментар на резултатите от последната спермограма на мъжа ми:
обем - 2.5 мл
концентрация - 43,7 млн/мл
общ брой - 87,4
активно подвижни - 15%
подвижни - 20%
бавно подвижни - 5%
неподвижни - 60%
морфология Крюгер - 3.9%
морфология WHO - 10%
Преди 10 месеца прави операция на варикоцеле, но предишните му спермограми са били с 3-4 мл приблизителен обем,50 млн/мл, подвижни около 50% и Крюгер 10%. Всички спермограми са в клиники по стерилитет. Може ли толкова да се влошат нещата за няколко месеца и има ли значение, че една седмица преди спермограмата изкара грип.
Чакам мнението ви - благодаря

« Последна редакция: Февруари 08, 2007, 21:20:33 pm от buba_ste »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Влошаване на спермограма след операция варикоцеле
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2007, 21:06:45 pm »
В такъв случай показателите много са се подобрили откъм брой сперматозоиди, така ли да го разбирам?

Грипът има голямо значение.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2007, 21:13:50 pm »
Май не съм се изразила правилно преди бяха - 3 мл или 4 мл, а сега са 2.5 мл, подвижността е паднала и най-вече ме притеснява Крюгер преди е бил 10%, а сега 3.9%.
Колко време след изкаран грип ще се покажат реални резултати, ако това е причината
« Последна редакция: Февруари 06, 2007, 21:36:52 pm от buba_ste »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2007, 21:19:46 pm »
Миличка, бъркаш нещо.
Или препиши внимателно всичко, или направи копие.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2007, 21:35:00 pm »
Мели, явно съм се ошашкала и пиша глупости, но сега ще го напиша по нов начн:
обем сега - 2.5 мл (обем преди операция 3 мл, а е имало и 4 мл)
концентрация сега - 43,7 млн/мл (концентрация преди операция 50 млн/мл)
активно подвижни сега - 15% (преди операция 40%)
подвижни сега - 20% (преди операцията 10%)
бавно подвижни сега - 5% (преди операцията 5%)
неподвижни сега - 60% (преди операцията 45%)
морфология Крюгер сега - 3.9% (преди операцията 10%)
морфология WHO - 10%
Има ли значение че последната спермограма е правена без оцветяване. Какво означава това. Благодаря и се извинявама ако съм писала неясно
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2007, 21:40:12 pm »
Разбирам сега.
Обемът на еякулата няма много голямо значение, освен ако не е извън референтните граници. Нормално е след варикоцелектомия да намалява.
Ако спермограмите са правени в ралични клиники, това донякъде може да обясни разликата в морфологията.
На място ли дава еякулата или го носите от къщи?
Колко дни въздържание има?
Нека минат поне 2-3 седмици след болестта и да направи нова контрола, на 2-3 дни въздържание и отделен на място в клиниката.

Димитър Кудоглу
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2007, 21:43:48 pm »
В различни клиники са правени. Последната е след 4 дни въздържание и в клиниката е отделен материала.
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2007, 22:46:42 pm »
Какво би помогнало за подобряване на показателите подвижност и морфология. Оксибор форте, витамин Е и С биха ли повлияли на такива показатели или евентуално нещо друго. Мъжът ми 3 месеца пи Центрум витамини, но явно не помогнаха.
*
« Отговор #8 -: Февруари 07, 2007, 16:33:32 pm »
Да ти кажа, ако с Центрум ставаше, мъжът ми досега щеше да е шампион  :( . Ама не е...
Опитайте с Трибестан и Оксибор форте
В очакване ....
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2007, 17:18:19 pm »
Да ти кажа, ако с Центрум ставаше, мъжът ми досега щеше да е шампион  :( . Ама не е...
Опитайте с Трибестан и Оксибор форте
Здравей Fussil! Понеже и ние сме с мъжки фактор колко време пихте трибестан с оксибора и имахте ли ефект, тъй като съпругът ми го пи тоя оксибор няколко месеца заедно със омнадрен (инж.) и нямаше ефект? Трибестана по колко табл. го пиеше?
*
« Отговор #10 -: Февруари 07, 2007, 17:40:22 pm »
buba_ste, а цигари пуши ли? Има ли и друга установена причина освен варикоцеле (хормонална, генегична)?

« Отговор #11 -: Февруари 07, 2007, 18:07:46 pm »
Не пуши цигари и за сега няма друга установена причина. Д-р Кацаров го оперира и каза да чакаме, но вече минаха 10 месеца от операцията и така от 2.5 години си ходим по лекари(последната година в клиники по стерилитет) и топката се прехвърля ту при мен ту при него.
Уж нещата при него не бяха толкова зле преди - 40-50% подвижност и 10% Крюгер и нормален обем и се търсеше причината в мен и още се търси де. След като намериха варикоцеле при него казаха операция и може би ще има резултат, но след последната спермограма уви и при него положението хич не е розово. Имам чувството че сме в омагьосан кръг.  Дано причината за влошаване при него да е временна заради изкарания грип, но това са само надежди..
Из форумите прочетох че момичетата препорачат този комбиниран препарат от цинк+Витамин С+Витамин Е+Селен+Фолиева киселина на Doppel herz и аз днес го купих, но се питам дали може да се пие заедно с Оксибор форте, тъй като последния също съдържа Цинк. Някой знае ли колко мг цинк на ден е препоръчително да се приема под формата на добавка.
Мъжът ми също пие и билки от аптеката на Поп Богомил от няколко месеца.
След една две седмици ще направи нова спермограма и ще отиде пак на уролог пък да видим какви изследвания ще му кажат да прави
« Последна редакция: Февруари 07, 2007, 18:28:22 pm от buba_ste »
*
« Отговор #12 -: Февруари 07, 2007, 20:38:28 pm »
И при нас не е установена друга причина освен варикоцеле и се надявам след операцията да се подобри значително качеството. Дано и при вас да е така, че иначе мен ме хваща страх, ако някъде прочета за неуспех. Относно грипа бъди сигурна, че влошава качеството. Правили сме спермограми в такъв момент и резултатите са отчайващи. Това ли е първата ви спермограма след операцията?
За витамините и минералите се посъветвай с уролог. Може би и при вас д-р Кацаров не е изписал нищо, както и при нас.

« Отговор #13 -: Февруари 07, 2007, 21:07:41 pm »
Abloy, Не - не е първата спермограма след операцията - правили сме на 3ти и 6ти  месец след операцията, но особена разлика от тези преди операцията нямаше. Наистина Д-р Кацаров нищо не изписа, но с резултатите от следващата спермограма ще го питаме какво следва от тук натам - препарати ли, изследвания ли...но дотогава не искам да губим време, а каквото може да помогне да пробваме. Като направим нова спермограма ще пиша за резултатите. Успех на вас и дано да се похвалите с подобрение и две чертички.