Здравейте момичета! Благодаря на всички Ви, които се отзовахте на моето запитване и споделихте опит.
Сега да споделя и аз- процедурата ми направиха с местна упойка, при което въобще нямаше болка. Усещането е по- скоро като "тежест и напрегнатост", но нищо страшно. Първото становище на лекаря ми бе, че няма нищо обезпокоително- тръбите са проходими, макар, че матката ми е с леко по- голям размер от обичайното. Вероятно това е резултат от предишната ми бременност, но не знам, а казаха, че това не трябва да ме плаши и безспокои. Днес отново съм на преглед и ще ми дадат "разчетената" вече снимка, защото в петък всичко стана малко бързо, тъй като ренгеноложката беше много ангажирана.
За това, дали снимката влияе на ембриона- ако евентуално забременея този месец, лекарят ми ме увери, че няма нищо такова. Ако се замислиш, всички яйцеклетки, с които една жена разполага, не се произвеждат всеки месец, а те просто съществуват още от раждането на момичето. Така че си мисля, ако влияе по някакъв начин отрицателно, то това би се отнасяло не само за следващите няколко месеца, а въобще занапред. Но.. облъчването е много минимално и ме увериха, че вреда няма.
Поздрави на всички.