0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

"Обърната" матка
« -: Юли 15, 2004, 19:25:18 pm »
Имам т. нар. "обърната" матка. Има ли тук някои със същия проблем като моя? Знам за позите, удачни в моя случай, но ако някой има повече информация нека да я сподели.
От другия месец започвам с мерене на БТ (защото този почти приключва  и изпуснах момента).

Не знам за вас, но на мен лично ми омръзна през 2 дни някой да ме пита "Няма ли вече бебе?"... направо ми се доплаква... може би за това предпочитам да си стоя в къщи :cry:
*
Абе доколкото знам
« Отговор #1 -: Юли 15, 2004, 21:49:12 pm »
Доколокото знам няма никакъв проблем за забременяване с обърната матка. Толкова много жени забременяват. Дори една приятелка на сестра ми, трябваше задължително да се "пази" след секцио и не можа да се "опази"  :lol:  Малките имат около годинка и нещо разлика, та и тя е с обърната матка  :D
Така че стискам палци и действайте  :kiss:

Ей това за излизането и срещането с приятели ми е много познато.... Особено с такива дето не сме се виждали отдавна и очакват да видят и децата около мен .... Някои дори имат и неблагоразумието да питат  :cry:
*
"Обърната" матка
« Отговор #2 -: Септември 07, 2004, 13:19:05 pm »
Мисля, че не би трябвало да има проблем, при мен положението е същото и съм разговаряла за това с моя гинеколог и неговото мнение е че няма проблем. Аз имам проблем с болките по-време на цикъл, не знам при теб как е? Но доктора ми го обясни с това, че просто при нормалната матка, по време на цикъл кравта си излиза нормално, а докато при мен й трябва повече сила за да превъзмогне промяната в нея.
А що се отнася до елементарните хора около теб недей да им обръщаш внимание, само един абсолютно глупав и нетрезвомислещ човек, може да ти зададе такъв въпрос. Аз също редовно срещам такива, но взех да им отговарям с насмешка, че още не сме решили, и като решим ще им се обадим първо на тях. Научи се да ги отминаваш с пренебрежение, защото тях винаги ще ги има.
"Чао" и успех.
"Обърната" матка
« Отговор #3 -: Септември 08, 2004, 17:47:38 pm »
Здравей, аз имам обърната матка и както научих на последък - доста обърната. Забременявала съм 5 път - два - без да искам и три пъти нарочно без проблем. Не се притеснявай! Действайте!
Матей - 1.04.2006 г
*

zuzi

"Обърната" матка
« Отговор #4 -: Септември 15, 2004, 16:25:21 pm »
Здравей мила, и аз съм с обърната матка, но не знам нищо повече освен позите и лежането след секс по корем с възглавничка. Но знам, че много жени са забременели с обърната матка без никакъв проблем. Моята лекарка ми каза, че ако се спазват позите това с матката не се смята изобщо за проблем. А на хората не им се ядосвай, те просто ти завиждат, защото ти предстои най - голямото щастие на света и аз ти пожелавам още следващия месец да се похвалиш.
Аз също...
« Отговор #5 -: Септември 15, 2004, 22:56:41 pm »
Аз също съм с обърната матка, при това много към гърба, болките по време на цикъл са смазващи, но може би не само матката е причина. Никога не съм забременявала, а бих искала :oops:
"Обърната" матка
« Отговор #6 -: Септември 16, 2004, 10:57:25 am »
Едва ли болките са от обърнатата матка. Моята също е обърната много назад. За болките пий чай от бял равнец поне дна пъти седмично - много помага. А за забременяването имаш ли проблем?
Матей - 1.04.2006 г
"Обърната" матка
« Отговор #7 -: Септември 18, 2004, 11:39:30 am »
Цитат на: venus_melena
Едва ли болките са от обърнатата матка. Моята също е обърната много назад. За болките пий чай от бял равнец поне дна пъти седмично - много помага. А за забременяването имаш ли проблем?

От 2 седмици ходя на "лечебна" гимнастика, която ми се струва повлия върху болезнения ми цикъл, а този чай от равнец има ли някакъв по-специален начен на приготволение, или съвсем нормално?
Не, не мога да забременея, все още, но ние имаме и друг проблем, който в случая не е в мен  :(
"Обърната" матка
« Отговор #8 -: Септември 20, 2004, 13:23:48 pm »
Кисне се 1/2 час , след като го залееш с вряла вода и после го пиеш изтенал, защото има много гаден вкус като топъл. Ако нямаш сутрин време, го преготвяй от вечерта и го пий сутринта.
А каква е тази гимнастика?
Матей - 1.04.2006 г
"Обърната" матка
« Отговор #9 -: Септември 20, 2004, 13:28:40 pm »
Дали не мога да го подлсаждам, за да убия гадния вкус?!?
Не знам дали си чувала за санаториума за отслабване на Рени Бахчеванова в Балчик, но тази жена има център и тук в Русе, отдавна се канех да ходя, но най-накрая се реших и съм страшно доволна. Рени сама измисля упражненията, съответно има необходимото образование, така че са съвсем безопасни и много полезни.
Дано постинга ми не се възприеме като реклама! :oops:
"Обърната" матка
« Отговор #10 -: Септември 20, 2004, 16:32:37 pm »
Не е хубаво да се подслаждат билки, но като го оставиш да изтине напълно почти няма вкус. Опитай и ако не ти харесва слагай по малко мед.
А тези упражнения за какво помагат?
Матей - 1.04.2006 г
"Обърната" матка
« Отговор #11 -: Септември 20, 2004, 19:56:40 pm »
Имам гръбначно изкривяване, плексит и т.н едни бабешки болежки, които никак не подхождат на 27 годишна жена, но какво да се прави! А и за отслабване, има и антицелулитни комплекси, чувствам се тонизирана, и наистина има ефект....
"Обърната" матка
« Отговор #12 -: Септември 21, 2004, 15:36:44 pm »
Страхотно, жалко, че няма и в София! Всъщност питай , моля те, дали пък няма и в София подобно нещо!
Матей - 1.04.2006 г
"Обърната" матка
« Отговор #13 -: Септември 21, 2004, 16:59:25 pm »
Обещавам, чудя се дали не можем да си комуникираме и по друг начин... :roll:
"Обърната" матка
« Отговор #14 -: Септември 21, 2004, 18:13:53 pm »
Може с бележки -пускам ти такава.
Матей - 1.04.2006 г
"Обърната" матка
« Отговор #15 -: Септември 21, 2004, 21:05:09 pm »
:oops: И ако знаех как да си я прочета, по-точно, къде да я търся....защото.....  :? нещо не мога да се ориентирам...
*
отиди на НАЧАЛО
« Отговор #16 -: Септември 22, 2004, 06:22:17 am »
отиди на ВХОД горе бутона
оттам на "СЪОБЩЕНИЯ"

(може и от началната страница най-долу в лявото меню има директен линк към тях  - пише "съобщения" :D )

Естествено първо трябва да си влязла в своя профил - виждам предното мнение си го писала с регситрацията си - значи се справяш с влизането в профила.

Успех!  :)
"Обърната" матка
« Отговор #17 -: Септември 22, 2004, 18:44:07 pm »
Да, явно не съм такава индианка  :oops: справих се :)
Много благодаря! :)
"Обърната" матка
« Отговор #18 -: Септември 27, 2004, 11:17:58 am »
момичета, върнах се от Пловдив! сега ще видя малко зор с изпитите, но това е друг въпрос. взех си куче да се разсейваме с него... на 4 октомври пак ще ходим в София за последния курс химиотерапия и после 6 месеца !поне! пазене, каза чичко доктор. това е от мен засега.
"Обърната" матка
« Отговор #19 -: Юни 10, 2005, 01:34:57 am »
Цитат на: zuzi
Здравей мила, и аз съм с обърната матка, но не знам нищо повече освен позите и лежането след секс по корем с възглавничка.
  И аз съм с обърната матка и болките ми по време на цикъл са смазващи(първият ден не мога да спя от болки-не ми помагат нито боскулизин,нито разни други интернационални лекарства).И докторът ми е казал само 2 пози -тази с възглавничката и лакътно-колянната поза,като трябва да се стои поне половин час така.Защото на добрите плувци им трябват минимум 30 минути за да изминат разстоянието от 18 см.Но всичко е индивидуално-при някои разстоянието е 18,при други 22,при други по-малко,както и за сперматозоидите-при някои са в добра форма,а при други са по-бавни.
   Ако знаеш още някои пози ,напиши ги да пробваме-то от опитване глава не боли,а пък знаеш ли moje и да помогнат на някои от многото посетители тук?
 Хаиде наслука :lol: