0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: бременност моля за помощ
« Отговор #20 -: Февруари 24, 2007, 13:48:42 pm »
аз съм пила Дуфастон 4 месеца - за пръв път чувам,че не се пиело от бременни.А като нямаше утрогестан, какво пиеха???
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #21 -: Февруари 24, 2007, 14:16:39 pm »
При първата ми бременност ми предписаха дуфастон. Когато потърсих второ мнение, новия док каза да го спирам. Както  и да е, не се получи.
Вторият път в МД единствената терапия беше с прегнил по схема, ношпа мускулно и лежане. И пак не се получи.
Сега съм на утрогестан, прегнил, ношпа таблетки и лежане, като дори ми предписаха и 6 ампули Пролутон, но като ги проверих, се оказаха в категория Д и  ги отказах.
Засега удържам фронта.
Наистина ми стана интересно защо някои лекари изписват дуфастон, а други утрогестан? Каква е причината според вас?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #22 -: Февруари 24, 2007, 17:59:46 pm »
Дуфастона е химия, а утрогестана е произведен от сладък картоф + малко химия.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #23 -: Февруари 25, 2007, 00:26:08 am »
Ния, навремето в Германия и Талидомид са пили бременните. сигурно си чувала за този случай.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #24 -: Февруари 25, 2007, 00:31:49 am »
А тогава защо толкова масово го изписват?
*
« Отговор #25 -: Февруари 25, 2007, 01:31:47 am »
не, не съм чувала. нямам претенции,че  знам всичко и чувам всичко-няма такива хора просто. но знам ,че като бременна съм посещавала водещи специалисти  гинеколози, не само в областта на стерилитета.дуфастона си е старо и изпитано добро лекарство - дидрогестоген.последните няколко години чистия прогестерон стана по модерен.не мисля, че дуфастон е вреден за бременни.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

NannyOgg

« Отговор #26 -: Февруари 26, 2007, 21:03:36 pm »
Ако съм схванала правилно споменатите по-горе лекарства са прогестерон в различна форма?

Като цяло в Америка в първите 3 месеца от бременноста изписват прогестерон само ако има доказан проблем във връзка с хормона. Напоследък се появяват и статии хвърлящи съмнение върху безвредността дори на микронизирания прогестерон:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=17066418&query_hl=17&itool=pubmed_docsum

Личен опит:
В момента съм бременна в 9та седмица и ембриона се развива нормално (пу, пу, пу!). Посетих 3ма лекари във връзка с кървене след 5та седмица. Двама от тях не предписаха нищо (при сърдечни тонове в норма), третия ми предписа прогестерон вагинално (без да направи никакви изследвания).

Аз реших все пак да взимам прогестерона, но 4 дни след започването на приема прокървих много зле (много повече кръв от първия път, съсиреци и т.н.). Мислех че съм направила спонтанен аборт и спрях лекарствата. След няколко дни успях да се доредя до лекар, оказа се че ембриона е преживял и този кръвоизлив. От тогава (без лекарства) имам само зацапване през няколко дни и на последния УЗ ми казаха че субхорионния кръвоизлив/кръвонасядане се разсейва...

Аз лично не бих рискувала с 'профилактично' приемане на хормони...
« Отговор #27 -: Февруари 27, 2007, 13:45:39 pm »
NannyOgg, аз направо се учудвам, че ти е изписал нещо. На мен в началото на бременността никога не са ми давали каквито и да е лекарства. Според мене в много редки случаи помагат, иначе наистина няма нужда от тях. А прогестерона го изписват след изследвания и то изследвания правят ако имаш поне 2-3 спонтанни аборта преди бременността. Аз лично не бих го пила. Просто не виждам от какъв зор имаш нужда от него?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: бременост моля за помощ
« Отговор #28 -: Февруари 28, 2007, 11:51:07 am »
Бременните пият и Дуфасгот - пих го до 11 г.с.

пият го тези бременни, чиито лекари не са наясно!
Дуфастон орално не се препоръчва при бременност! приема се Утрогестан, при това вагинално. темата е обсъждана многократно.

точно така джам, темата наистина е обсъждана достатъчно често за да може тези които искат да разберат защо някои пият дуфастон, а други са на утрогестан. аз съм една от тези на дуфастон заради склонността ми към тромбофилия, в какъвто случай утрогестана е неподходящ.
ето една от темите, в които вече е обсъждано това
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=4512.0
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #29 -: Февруари 28, 2007, 15:11:41 pm »
Лили, наистина искам да разбера, затова ще прочета темата, към която си дала линк.