Здравейте Д-р Даскалов !
Имам следният въпрос:
Бременна съм в 10 седмица. До момента имам две неуспешни бременности - мисед аборт 8 и 11 седмица. Направени са ми всички възможни изследвания за кръвосъсирване - генетични и имунологични и нито едно от тях не показва предразположение към тромбози.
Въпреки това взимам аспирин протект по лекарско предписание.
Изписаха ми и за всеки случай (против тромбози) Vessel due f по една таблетка дневно.
Единственото, което ме притеснява,е че по всички руски сайтове пише, че не трябва да се прилага в първи триместър от бремеността и в комбинация с други подобни препарати - аспирин, хепарин...
В указанията пише (пак по руските сайтове), че може да се прилага във втори и трети триместър.
Но аз все пак съм в първи.
(ето един от сайтовете:
http://www.vidal.ru/poisk_preparatov/vessel-due-f.htm)
В листоеката към лекарстрото е написано:Като предпазна мярка да не се препоръчва прилагането по време на бременност, въпреки че изследванията не се показали ембриотоксични ефекти на препарата.
Запознати ли сте с този препарат? Може ли да се доверя на доктора, които ми го е изписал ?
Преди време Вие писахте за сайт, на който може да се провери кое лекарство колко е вредно по време на бременност. Кой е сайта (ако не бърка нещо) ?
(Съжалявам, че Ви занимавам с това, но на моя приятелка почина бебето точно поради неправилното и лечение по време на бременност и увреждане на плода.)
Благодаря Ви предварително !