Аз също казах на мъжа си, че искам близнаци, та с един удар"два заека". А той отговори:Внимавайкакво си пожелаваш, че ще видиш тогава.
Правилно ти е отговорил.А аз се плаша да имам близнаци- в рода ми има 4 двойки ,а в на мъжа ми 2 двойки близнаци.Имам малко споделен опит и вярвай ми това си е живо самонаказание.
На приятелката ми снаха й роди близнаци,качи 65 кг,въпреки ,че правеше "най-редовно гимнастиките за бременни и ядеше ,каквото и казваха".Уж не беше склонна към напълняване -165 см 48кг,а след като роди беше 107 килца.(придоби ренесансови форми)В осмият месец започна да вдига високо кръвно и близнаците ги извадиха 2 седмици по-рано чрез цезарово сечение и неприятностите й започнаха.Независимо,че е родила 2 деца(близнаците)майчинството й е само за едно дете и парите от него стигат само за памперсите на едното.Грижите за бъдещото поколение????Мъжа й работи на 2 места за да им стигат парите.Те сега са на 21 месеца,но е жива лудница у тях.
Имам прекарани 4 дена у тях и не съм сигурна дали имах повече от 4 часа сън на денонощие.Тогава бяха на 9 месеца.Едното ревне в 4 сутринта -гладно било.Кърми го тя до 4,30 и лягаме да спим.Един час по-късно другото се обади и то иска да яде.Да но кърмата не й стига.
Аз я оставям ,хващам такси и тръгвам да търся бебешка храна из денонощните магазини.Връщам се 40 минути по-късно и още от входа слушам бебешкият дует от 4ят етаж.Занесох храната и 10 минути по-късно беше готова и бебетата ядяха и после спаха.2 часа по-късно ревнаха отново-понапълнили памперсите.И после пак гладни и жадни.И пак смяна на памперси.А в промеждутъците -чистене,готвене,пране,пазаруване и посрещане на съпруга ,който този ден имаше 24 часово дежурство.
Та на следващата сутрин понеже бебешката какафония не беше достатъчна и той ненаспалият се татко реши да се включи ,с надеждата ,че като им изреве като "Цар Лъв",шума ,ще намалее.
Единственото ,което се получи беше,че той се изнерви още повече и продължи да крещи.Семеен скандал,две-три струшени чинии ,а аз храня малките с изкуствената храна.Наядоха се те,но слушайки виковете от другата стая ,решиха повторно да се включат.Звъни се на вратата-отварям аз-гледам 2 полицаи в 5,30 сутринта? И ги поканих,но ги оставих в коридора на апартамента-те да си избират ,коя лудница предпочитат-на мама и татко ,или на бебетата.
Едното бебе ми повърна върху лицето докато го гушках ,отидох до тоалетната измих се и на връщане стана интересно.Единият полицай-по-ниският и по-слабият се престраши да отвори вратата ,където се вихреше семейният скандал.Гледайки ,едрият гръб на мъжа пред себе си и пода осеян с порцеланови останки ,не можа да разбере,защо мъжа приклекна.Когато в следващият момент една летяща стъклена чаша се разби в носа му.И настана още по-голяма лудница.
Година по-късно отново ги посетих-този път издържах само 2 дена.
Купихме им каишки(защото като излязат навън и бягат навсякъде включително и на улицата.Завързахме ги на каишките и излизаме по главната .Като видяха,че имат ограничено движение ,се наведоха и започнаха да си блъскат главите по плочите на главната пред пощата.
Реват и продължават да си удрят главите.Хванахме ги за ръцете (а те хапят и ритат) и отидохме до аптеката.Купихме памук,спирт и анкерпласт .Дезифинкцирахме им раничките по челата .Обръснахме ги и на другият ден(неделя) на челата им имаше по половин пакет памук прикрепен към главата с анкерпласт и излязохме отново на главната с малките и каишките.Пак пробваха старият номер,но памука който изпълняваше ролята на омекотител не позволи да се наранят този път.
Видяха ,че номера им няма да мине и се кротнаха за малко.После почнаха да се бият,гледайки нас(нещо като послание:"ако ни пуснете няма да се биеме един друг")
Същият ден прибираме се ,и тя почна да глади,аз свалям дрехите от тела, и зареждам нова пералня.Когато завърши с гладенето изключи ютията от контакта и отиде да готви.Изпрати ме доло да магазинчето да купя хляб и докато чакам асансьора чувам рев.Върнах се и какво да видя?На малкият главата му в кръв и едно-две мехурчета??
Като видях ютията на земята ми стана ясно-изглежда е дръпнал шнура на ютията и тя падайки от поставката за гладене го е уцелила по немирната глава.Таткото се прибра и веднага го отнесоха в спешен кабинет .Само да попитам защо се казва "СПЕШЕН",след като чакахме 3 часа за промивка и 2 шева, а преди нас имаше само 7 човека?
Имаше една поговорка:Малки деца-малки проблеми,големи деца-големи проблеми.Аз бих я перефразирала:Малки деца-малки проблеми,близнаци-двойно по-големи проблеми.