0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Документът за жилище
« -: Февруари 20, 2007, 22:31:28 pm »
Много моля, ако някой от вас е по-добре информиран, да ми каже дали е от решаващо значение кандидат-осиновителите да имат собствено жилище. Ние засега живеем под наем. Сравнително добре сме материално, но имаме причини да не искаме да се нагърбваме с ипотечен кредит в момента. Притеснявам се обаче това да не окаже някакво влияние, ако подадем документи за осиновяване...
Re: Документът за жилище
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2007, 14:39:27 pm »
Не е задължително да имате свое жилище - документът се изисква само когато го имате, поне в моя отдел е така, но... както показва практиката, на всякъде е различно - най-добре питай в отдела, към който ще подаваш документи.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

balmi

« Отговор #2 -: Февруари 21, 2007, 15:37:01 pm »
Delia, нашата соц. работничка каза, не е от значение жилището дали е собствено, наследствено или под наем. По-важното е да гледаме детето с любов. Тъй като нашето жилище се води на името на мамето ни поискаха нотариален акт, но това стана най-накрая преди самото вписване в регистъра за осиновители. Така, че спокойно. Най-добре попитай на място.
*
« Отговор #3 -: Февруари 23, 2007, 22:27:32 pm »
Много ви благодаря, че ми отговорихте. Ще проверя конкретно как е при нас. Всичко хубаво от мен!  :)