Аида, благодаря за изказаното мнение, мила
Точно това ме обърква- от една страна мненията на пристъпили към тази операция, които както знаем са от супер позитивни до супер негативни и от друга страна това, че никъде не чух конкретно мнение на специалист, казващ че гаранции няма.
А на мнението на Биляна ще отговоря така- да, тези неща, които казваш са точно така и нормалната логика ни навежда на мисълта, че след премахване на тези вени морфологията ще се подобри. Но как тогава да си обясним факта, че в редица случаи не само няма подобрение, но и дори има влошаване на показателите?
Според мен явно тази причинно-следствена връзка още не е съвсем изяснена и за самите лекари. Или просто не е достатъчно изучено влиянието и на други фактори в комбинация с операцията върху крайния резултат.. Не знам. Аз нямам обяснение (а и едва ли бих могла да имам тъй катопо образование съм доста далече от медицината
) Но някакси ми се иска да имам някаква гаранция, че след подобна операция бихме могли да се надяваме на подобрение, което да ни позволи инсеминации..
А да не говорим, че при нас веничката е само една и то малка. Д-р Кацаров дори не я нарече варикоцеле
Само спомена, че би могла да се оперира. Ех, поне да не ни се налагаше все да мислим откъде да вземем парички за доктори и изследвания.. Но това е друга тема.