0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Потресена и изплашена съм!Дайте съвет!
« Отговор #40 -: Март 26, 2007, 17:07:24 pm »
Бебчо,това...с фармацефтичните компании е световна политика...там сме безсилни.
Ама другото е барем по-реалистично...
Някой знае ли дали може да се прати такова писмо по електронна поща и как да стане така,че да могат да се слагат подписи.Не съм наясно хич,а би трябвало да има начин? :roll:
« Отговор #41 -: Март 26, 2007, 22:51:37 pm »
Аз мисля, че една публичност на проблема (например в "Господари на ефира" или BTV), би била по-ефективна, отколкото една подписка. Тлевизията достига до много хора, докато за една подписка я се разбере, я не.

*
« Отговор #42 -: Март 27, 2007, 18:12:34 pm »
Момичета, не мисля, че една подписка ще ги стресне, за съжаление! Защото става въпрос за стандарти и правила, които да са повсеместно наложени и да се спазват; и някой да следи те да се спазват. Персонълт в западните болници не си е измислил сам как да се държи с пациента - спуснали са му правилата, инструктирали са го (включително и това да е усмихнат) и той действа, щото иначе ще го санкционират. По въпроса за първата история, която разказах по-горе. Не става въпрос за това, че ние сме много капризни и деликатни и, не дай Боже, някой с нещо да ни обиди и засегне чувствителността. Съгласете се и, че докато жената лежи в подобна манипулационна и чака да се събуди, то вътре е кучешко прескакало! Влизат, излизат разни хора, микроби се мятат насам-натам! Ми, ти в този момент си си жива мишена на всичките тези невидими гадинки! Да не кажат пак, че сме много чувствителни! Щото ни докараха до положение да се налага да сме безчувствени като дървета!
   Eli_, трябвало е задължително да искат твоето съгласие, за да те разглеждат студентите. Но и това е част от общия непукизъм към случващото се! Съжалявам!
« Последна редакция: Март 27, 2007, 18:20:32 pm от DivaRoza »
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #43 -: Март 28, 2007, 13:54:28 pm »
Знам, че лекарите не могат да ни вземат присърце винаги - всяка с нейните проблеми и грижи. Но мъничко старание, ще помогне много в справянето с проблемите, защото често трудното забременяване е и психологичен проблем - т.е. всеки повтаря да сме спокойни и усмихнати. Е как да стане това, като ходим полу-голи и кой ли не ни вижда и въобще... Още не мога да преодолея това да се показвам така :( Всеки път ми е гадно, а ако ми се изсипе цяла сюрия студенти - е не знам. Дано не ми се налага да разбирам!
Колкото до правилата - ами трябва да има "пръчка или морков". В частните клиники го има морковчето - колкото са по-внимателни с пациентите и си вършат по-добре работата - толкова повече клиенти имат. В държавните - няма го морковчето - заплатите са мизерни и хората нямат стимул. Аз съм сигурна,че има правила, но не се спазват - защото никой не следи за това! Ако знаеш, че ако не отвориш спринцовката пред пациента, минимума е да те глобят, ще се замислиш? Ао знаеш, че пациентката, щом не е поискано съласието и да я разглеждат цяла група студенти, може да те осъди - пак ще се замислиш. Пример - там, където съм сега, шофьорите са много внимателни - пазят пешеходеца повече от себе си. Но не защото са по-добри хора от българите :) И спират и те пускат да минеш. Не е нужно да дебнеш за пролука в потока от коли и да тичаш през шосето и да създаваш предпоставка за ПТП. Така и пешеходците и шофьорите са по-спокойни - има си правила, спазват се и никой не пострадва.
Така може да бъде и в лекарската практика - ако някой прави инспекции, но без да показва, че е инспектор, разбира се. Но не знам кога ще стане това... Въобще ще стане ли?  :(

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #44 -: Март 28, 2007, 15:26:39 pm »
Момичета, мен като малка ме тестваха за алергии почти всяка година. Това е било 1980-1992 да кажем. И винаги си е било така. Влизаш в стаята и там на масата има сложени стотина спринцовки с иглите. Драскат си те, с които трябва и ги връщат пак на масата без да сменят иглите. Не те боцкат, а те драскат. Аз винаги съм си мислила, че така е нормално. Винаги си е било така, нали не те бодат. А и това все пак си алергологията на МА в София, детското отделение. Ако на тях не вярвам, на кого?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #45 -: Март 28, 2007, 16:41:51 pm »
4ета, 4ета и ми се иска да убия някой от тези, които са отговорни за състоянието на българското здравеопазване  :x Критикуват болниците в Либия пред света, а е същата мизерия и у нас :(
Дива Роза, описанието ти съответсва много то4но и на клиниките във Франция, които посетих при раждането на децата на познати.
 Тук има 4астни клиники и публи4ни болници, но здравното осигуряване покрива 4аст от ле4ението и в двата типа медицински институции; просто в болниците има пове4е апаратурен ресурс, а в 4астните клиники пове4е "хотелиерски лукс", който се доплаща от 4астните застраховки, а не от задълвителното осигуряване.
   Казах си ще посещавам само 4астни клиники, мислейки 4е болниците са по4ти като в България. И когато трябваше да ида в бърза помощ заради спонтанния ми аборт (щото се преместихме в нов град, дале4е от кабинета на  моята си гинеколожка), изпитвах страх от некомпетентност, но и от отношението - представях си, 4е ще съм именно като прасе в кланница.
 Но нямах избор, беше спешно и не можех да 4акам да се върна при моята си лекарка. Прегледаха ме в съвсем индивидуален кабинет, попитаха ме дали съм съгласна лекаря да е мъж ! Дали съм съгласна да присъства студентка (едва после тя влезе в кабинета). След прегледа лекаря повика мъжа ми, и на двамата ни обясни диагнозата и попита дали сме съгласни да взема лекарството, което предизвиква аборта (бременността бе спряла,но зародиша не се експулсираше спонтанно).
  За хигиенните условия- никакъв компромис, те го правят за себе си, но и за да предпазят пациентите (тук се с4ита, 4е има риск и за двете страни). Това не е защото са им "спуснали директиви". Това е заради парите, които болниците губят от заведените процеси. Това е на4ина, при условие, 4е съдебната система работи, което не е сигурно в България. Остават медиите. Споделям мнението, 4е публи4ното разобли4аване на "мръсни" лаборатории или болници ще придвижи нещата.