но пък ще си спазвам анти-кандида диетката, за да не повишавам количеството й.
Ази каква е тая диета? Може ли а се прилага от всеки? Служи ли за предотвратяване на появата на тея гадини?
Кандида успешно се премахва единствено и само с хранителен режим. Аз поне за 13 години друг ефективен начин не съм намерила.
Диетата е: нищо сладко! Без захар, без мед, без подсладители каквито и да са. Дори при стриктно спазване и плодове дори не може да се ядат. Това е минимума.
Иначе ако трабва наистина да се прави диета както трябва тя е:
Изключват се от менюто следните храни:
- хляб, сирене, кашкавал, сметана, синьо сирене - съдържат мая, а маята е дрожди, които подхранват гъбите (кандидата е гъба)
- захар, мед, подсладители, плодове - сладки са, а гъбите се подхранват от сладката среда
гъби, бира - имат дрожди
Не може: солети - имат мая, кекс - няма мая, но има захар, бисквити - имат мая и захар и т.н.
Може - содена питка, зеленчуци, яйца, макаронени изделия, извара.
Избягвайте: консерванти
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: 1 кофичка кисело мляко на ден под каквато и да е форма - айрян, таратор, с мюсли (но без плодове и неподлсадено). Киселото мляко да е възможно най-истинско - да има в него LBB (българския бацил). Избирайте такова, което като преседи наколко дни, вкисва.
Изобщо трябва да четете стрикно етикетите на продуктите, както и преди да си пъхнете неюо в устата, да помислите какво има в него.
Бельо - памучно, да се глади, да се пере при висока температура, да се избягват прашки, да се избягват ежедневните превръзки (те спарват, а гъбите виреят на топло, влажно и тъмно).
Интимна хигиена - на мен лично ми е препоръчан препарата Dercome Femme (дано не бъркам правописа). За всеки обаче не смея да кажа дали е подходящ, все пак е медицински подукт, не е храна.
Антибиотиците - те предразполагат организма към увеличаване количеството на кандида. Ако имате кандида, избирайте алтернативно лечени, не с антибиотици!
С антибиотици обаче знам, че се лекуват ентерококите.