Фуси, отивай на лекар и направи антибиограма на бактерия в урината, за да ти изпишат правилния антибиотик, ако е цистит от бактерия, не се прави на шматка!
Мини, аз къде се бутам акъл да давам, ама в моята книга пише, че вечер кърмата е най-малко, и е много важно ако си пропуснала от първия ден да се изцеждаш на 3 часа, за да получиш супер лактация, както Еми го беше описала за нейните близначета, поне сутрин да изцеждаш и да събираш в бутилка и вечер да го даваш, защото иначе не стига. Много течности (вода) трябва да пиеш...Нищо не ти помогнах, ама в общи линии исках да ти кажа уж като идея.
Голям майтап с тези дечурлига и игрите им! Гледам тука в едно списание за по-голямко бебе, като му омръзнат всичките му играчки, може да отвориш един пакет шарени гъби за миене на чинии (нали ги продават по 10 да речем), или един пакет пластмасови чашки и да редите заедно-чашките една в друга, гъбите една до друга, после и щипки може да се въведат-да се учат да ги защипват на въженце, ама трябва поне годинка да имат навърешени...Айде, пак акъл давам...
Сега да се оплача днес какви перипетии имах.
Ходих сутринта на тест за разграждане на глюкозата, демек за гестационен диабет.
Тестът се състои в следното: сутринта на гладно (след полунощ не се приемат храни, може само вода) се отива при сестрата, дава се урина най-напред за експресна проверка за захар, взима се кръв от пръста и се проверява за нивото на кръвната захар, след което ти дават да изпиеш около 300 мл глюкоза с малко лимон изцеден вътре и топла вода. Чакаш един час, пак кръв от пръста за кръвна захар, чакаш още един час-пак кръв от пръста за кръвна захар и захарта трябва да намаля, има си установени норми.
Станах в 6.30, в 8.20 започнахме теста, в 10.20 приключих и си тръгнах. Освен глюкозата през тези 4 часа изпих и около литър вода, но по пътя към къщи (дето ме чакаше уж стабилната ми закуска с таблетките желязо) усетих, че започвам да колабирам и бях на секунди да се свлека на улицата. Замъглен и разконцентриран поглед (причерняване), омекват краката, ръцете треперят, много силно и рязко затопляне, последвало от много силно усещане за студ. Едва се добрах до нас, исках да бързам, но просто не можех, защото вървях на зиг-заг. Както и да е, след като успях все пак да вляза у нас, нагълтах половин шоколад и едно парче хляб, което докопах и аз не помня как, и понеже от силно изпотена изведнъж започнах да треперя и не можех да седя права, завих се и легнах. След около 4ас ми поотмина, след около 2 часа вече бях спокойна, но през това време успях да напъхам един бисквити и вода, и като ми посветна си направих обяд и хапнах. Та пиша всичко това, за да предупредя бременните момичета и тези, на които им предстои бременност, да внимават много, ако ходят на такъв тест. Преди бременността сме давали много кръв на гладно и сме издържали, не се опитвайте да се правите на герои и да си мислите, че ще устискате още 30 минути до храната. Вземете си пакет бисквити или шоколад и веднага щом приключите с теста, изяжте няколко наведнъж още докато сте в клиниката. Момичетата с ниско кръвно, нисък хемоглобин, анемия още повече трябва да внимават! Момичетата, които лесно колабират от глад, жажда, при вземане на кръв, да внимават много!Лейди, копирай инфото, ако искаш в темата на бременните. Не знам дали да не пусна отделна тема, за да я прочетат повече хора.