Evia, само с най-добри чувства и желание да съм от полза се включвам, така, че прости, ако няма да ти хареса това, което ще ти кажа.
Ако наистина искаш да имаш дете, зарежи безрасъдния оптимизъм, че на 40 с ФСХ над 40 имаш и един ден за губене и чакане. ФСХ е доста стабилна величина, и да падне с 2-3,няма да е повече, няма вариации, процесът е еднопосочен. При една успешна бременност и ФСХ 8- 8.5 имам тази година 2 неуспешни инвитро процедури. На нашите години се забременява трудно, не е невъзможно, разбира се, но се искат опити, усилия, да си слушаш докторите. След 35, всеки ден е от значение. Сега през декември ще направя трети опит, с почивка само 2 месеца от предишния, защото не искаме за губим време. Скоро ще бъда на 37, в репродуктивен план това е много. За себе си съм решила, че донорска яйцеклетка не е вариант, решена съм да използвам максимално тези 2-3 г, които ми остават, а ако се получи - получи се...
П.С. И аз да добавя, че падането на косата и закъснението на цикъла няма начин да са от Утрогестан-а. Добри ли са ти показателите за функционирането на щитовидната жлеза?
Иди в читава клиника, направете нужните изследвания и стартирайте час по-скоро. Желая ти успех, ще следя как са нещата при теб и ще стискам палци.