0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изследвания преди АРТ
« -: Март 16, 2007, 23:39:31 pm »
Привет на всички! Отдавна се каня да отворя тази тема и да помоля за Вашата помощ като "допишете" какви още изследвания е необходимо да направя. Правих декември 2006 ин витро - неуспешно, както се подразбира. Май 2007 г. ни предстои втори опит - ИКСИ и смятам, че има изследвания, които не сме направили, а не бих искала да се втурна в Икси "на сляпо". Ще ви бъда искрено благодарна, ако се включите и ми помогнете!

* Първите изследвания започнаха 2005 г. с фоликулометрия - установена липса на овулация /има фоликул, който расте, става много голям, превръща се в киста, но не се пука/;
- Предписан Клостилбегит;
* Втори цикъл фоликулометрия /с Клостилбегит/ - наличие на овулация;
- Бременност - не;
* Спермограма;
- Не е установен проблем;
* 2006 год. цветна снимка на тръбите /хистеросалпингография/;
- Резултат - стерилитет поради двустранно запушени маточни тръби;
* Изследване на хормони - LH, FSH, Тестостерон, Естрадиол, Пролактин;
- Резултат - в норма;
* Микробиологично изследване на влагалищен секрет и антибиограма + кръв за хламидийна инфекция;
- Резултат: Умерено количество епителни клетки, 80% "clue cells" - Garduerella vaginalis - положително; Хламидия - JgG титър - 1:64 - положително; JgA титър - 1:8 - положително; /И двете лекувани с антибиотици/;
* Изследване за Хепатит А, Хепатит В, Хепатит С, СПИН, Васерман + същите на половинката;
- Резултат: Отрицателни;
* Изследване на материал на генитална система;
- Резултат: пат.микр. /-/ отр.;
* СУЕ и Пълна кръвна картина,включваща: Левкоцити, Еритроцити, Хемоглобин, Хематокрит, Ср.обем на еритроцитите, ср. Hbg съдърж. в еритр., Ср. Hgb конц. в еритр., Тромбоцити, Neu, Mono, Lym;
- Резултат: Всичко в норма - без забележки;
* Изследване на: Протромбиново време, АРТТ, Фибриноген;
- Резултат: Без забележки;
* Изследване на глюкоза, Креатинин, Урея, АсАТ, АлАТ, Билирубин - общ и директен;
- Резултат: Без забележки;
* Пълна кръвна картина на половинката:
- Всичко в норма;
* Кръвна група и на двамата - уточнена - еднаква 0 /+/;
* Пристъпване към ин витро;
- Резултат: неуспешен. Съмнения за течност в едната тръба. По време на ин витро процедурата - два доминиращи фоликула + още три незрели - стимулирани допълнително, изтеглени 5 овоцита, оплодили се - три, трансфер на три. /Докторът каза при последния преглед, че явно един се е закрепил за малко, защото се виждаше една точица/;
Стимулирана съм с 10 Декапептила, 20 Пурегона и 3 Меногона.

Моля ви, помогнете! Трябва ли да направя други изследвания преди следващия опит?

Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Изследвания преди АРТ
« Отговор #1 -: Март 16, 2007, 23:42:39 pm »
щитовидни хормони и антитела не виждам да си правила. ехография също.
имунологични и генетични също не виждам
спермограма не казваш от къде ви е
на първо четене това.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #2 -: Март 16, 2007, 23:45:24 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8187.0

В тази тема се опитах да събера всички изследвания.
Успех!

lb2f
« Отговор #3 -: Март 16, 2007, 23:55:50 pm »
Лили, относно спермограмата - правени са няколко, включително в клиниката, където правих ин витро - потвърдено - няма проблеми. Причината за стерилитета е у мен. Относно щитовидни хормони и антитела, както и ехография - правила съм поради други причини - Общ Ca - в норма; Холестерол - повишен; Глюкоза - в норма; от ехографията - също няма забележки; имам струма - но нищо обезпокоително. А в имунологични и генетични изследвания не знам даже какво се включва. Ако можеш да ми дадеш конретни наименования на изследванията, ще съм ти много благодарна!

Jazzybaby, благодаря ти! Веднага ще прегледам темата!
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

лили

• 2151
« Отговор #4 -: Март 17, 2007, 00:00:40 am »
трябва ти специалист, който да ти ги назначи конкретно за теб. твърде много са и не можеш да ги направиш всичките. пък няма и смисъл.
конова е най-препоръчвана тук. аз също я харесвам
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #5 -: Март 17, 2007, 00:17:46 am »
Лили, извинявай за глупавия въпрос, но какъв специалист да търся за имунологичните и генетичните? Аз съм от Стара Загора, посетила съм досега 5-има гинеколога по случая стерилитет и нито един не е споменал, че трябва да направя такива изследвания /затова предпочитам да намеря информацията тук, от всички вас/.
Jazzybaby, прегледах темата ти. Как съм я пропуснала, незнам, досега?! Почерпих много информация от там, благодаря!
А трябва ли всички тези изследвания да направя отново, преди следващия опит и ако да, кои по-точно?

Хенри Форд
*

лили

• 2151
« Отговор #6 -: Март 17, 2007, 00:20:05 am »
трябва ти имунолог и генетик, не гинеколог
препоръчвам конова. и аз пътувах за да я видя :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #7 -: Март 17, 2007, 00:23:57 am »
Лили, извинявай за глупавия въпрос, но какъв специалист да търся за имунологичните и генетичните? Аз съм от Стара Загора, посетила съм досега 5-има гинеколога по случая стерилитет и нито един не е споменал, че трябва да направя такива изследвания /затова предпочитам да намеря информацията тук, от всички вас/.
Jazzybaby, прегледах темата ти. Как съм я пропуснала, незнам, досега?! Почерпих много информация от там, благодаря!
А трябва ли всички тези изследвания да направя отново, преди следващия опит и ако да, кои по-точно?
Не е нужно да повтаряш всички изследвания. Нека доктора ти прецени какво да повторите.

lb2f
« Отговор #8 -: Март 17, 2007, 00:29:41 am »
И още един въпрос /по повод темата на Jazzybaby/: В темата ти беше засегнат един въпрос - за доминиращите фоликули. Моите вървяха така: Ляв яйчник: на 6-ия ден - 3-4 с размер 9-10; на 7-ия ден - един - 12,0; два-10,0; два-9,0; 9-ти ден - два-17,0; два-10,0; 10-ти ден - един-20,0; един-19,0; един-13,0; един-10,0;
Десен яйчник: 6-ти ден - 3-4 бр.; 7-ми ден-размер 8-9,0; 9-ти ден-два фоликула с размер 10,0; 10-ти ден- два по 12,5.
Дефакто от левия яйчник имах два,които дръпнаха много пред другите /от тях при пункцията можаха да издърпат само единия/. А нямам проблеми с хормоните, както и никакви забележки по кръвната картина. Знаете ли на какво друго може да се дължи това? Лекарите казаха, че яйчниците ми не реагират никак добре на стимулацията и освен това казаха, че със сигурност и при следващата стимулация отново няма да реагират добре.

Хенри Форд
« Отговор #9 -: Март 17, 2007, 00:51:22 am »
Ивет,
аз мисля, че много зависи от препарата, с който те стимулират. Не мислят ли да те стимулират с нещо друго? Обяснение за лошия отговор на яйчниците?

lb2f
« Отговор #10 -: Март 17, 2007, 09:11:52 am »
Ами не можаха да намерят отговор на въпроса Защо? Сега единственото лекарство, което ще сменят е Декапептила, само дето забравих какво точно ще бъда на негово място /пишеше го в протокола за здравната каса/.

Хенри Форд
*
« Отговор #11 -: Март 17, 2007, 10:32:32 am »
Отговорът може да е в препарата и схемата. Едни жени реагират по-добре на едни препарати и стимулационни схеми, отколкото на други.
Успех!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #12 -: Март 17, 2007, 13:34:38 pm »
Аз съм на същото дередже, само че сме с проходими тръби, но Сг не е цвете,  изсл. и резултатите ни са горе долу същите, и иксито е със същия резулт. Та на нас ни предстои консултация с Доц. Конова относно имунолог. и генет., предстои ми също и дилатация на канала.
Това е в общи линии, другия път ще успеем, ще видиш! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #13 -: Март 17, 2007, 21:12:33 pm »
Мила Ivet1978,виждам че не си правила изследвания.....Микоплазма,Токсоплазмоза,Рубеола.
Как то ти написаха момичета изключително са важни имунологични и генетични изследвания.Най-добър специалист е доцент Конова в Плевен.На мен също ми предстоят имунологични и генетични.

Иначе пишеш ,че  има съмнения за течност в едната тръба.....значи съмнение за
Хидросалпингс!Това е нещо много сериозно!!!Ако наистина има Хидросалпингс,ин-витро е обречено на неуспех!Трябва  да се провери за наличие на такъв.........а ако има той да бъде отстранен!УСПЕХ ИВЕТ!!! :D
« Отговор #14 -: Март 18, 2007, 17:03:05 pm »
Благодаря, Ади! Ще посетя д-р Конова в Плевен още другата седмица. А кой генетик ще препоръчате, момичета?
За съжаление не е възможно да установя има ли хидросалпингс или не със сигурност! Необходимо е да се направи лапароскопия, но аз имам голяма операция на корема преди няколко години и лекарите, които съм посетила досега смятат, че маточните ми тръби са срастната в резултат на тази операция, както и че не се знае какви други сраствания има в корема, т.е. лапарото е много опасно за мен, защото не се знае на какво ще попаднат, като "проникнат" в корема ми! :) Засега съм решила да направя още един опит /ин витро или икси/, преди да пристъпя към лапаро.

Хенри Форд
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #15 -: Март 18, 2007, 19:09:22 pm »
Д-ц Конова ще ти назначи необходимите имунологични и генетични изследвания. :D
Иначе съм чувала ,че и при цветна снимка може да се види Хидросалпингс.Питай твоя  лекар. :DУспех мила Ивет,от все сърце ти желая предстоящ опит да ти е последен опит.....с прекрасен край !!!!(и да не се налага лапаро!) :D :D :D
« Отговор #16 -: Март 19, 2007, 12:20:28 pm »
Ivet1978, моля те кажи ми какви ти бяха приблизително стойностите на LH и FSH?
*
« Отговор #17 -: Март 19, 2007, 12:34:11 pm »
За съжаление не е възможно да установя има ли хидросалпингс или не със сигурност! Засега съм решила да направя още един опит /ин витро или икси/, преди да пристъпя към лапаро.
Мила, Ивет нали знаеш,  че ако имаш хидросалпингс ин витро процедурата ти е обречена? А иначе моят хидросалпингс го откриха точно с цветна снимка.
« Отговор #18 -: Март 19, 2007, 17:49:02 pm »
Ивет, и аз мисля че с цветна снимка може да се установи дали имаш хидросалпингс, което е важно преди инвитро-то.

На мен ми предстои първи опит инвитро, не съм правила имунологични и генетични изследвания.. дано не си блъскам главата после.... :bonk:
« Отговор #19 -: Март 19, 2007, 19:16:08 pm »
Ивет прости ми ,ако си писала вече ама ако си правила цветна снимка на нея не се ли вижда :ask:Понеже мойте ги откриха точно така(АЗ ИМАХ И НА ДВЕТЕ ТРЪБИ).Желая ти много успех!