0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори
« Отговор #740 -: Декември 20, 2007, 11:29:10 am »
И аз я давам смесена с друг плод - круша или слива. Че дюлата доста запича.

Да попитам - давате ли печени плодове. Защото аз давам и много се харесват, но незнам дали е правило.

Последно пекох увито във фолио една круша, две кубчета сини сливи, едно кубче дюла. Пече се около 10ина мин и става, мммммм много вкусно.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #741 -: Декември 20, 2007, 11:37:27 am »
Няма никакъв проблем да даваш печени плодове, даже по-добре от варени, и аз пека, а дюлите ги изпекох, пасирах и замразих в бурканчета, че имах доста :D
« Отговор #742 -: Декември 20, 2007, 13:14:22 pm »
Благодаря. Ще предложа дюлята  през почивните дни, да видим дали ще я хареса.
<br />[link=http:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #743 -: Декември 20, 2007, 13:24:17 pm »
печени плодове е по-добре от варени, както е казала СтефиЗ.
ябълки, круши и дюли са се утепали за печене.
дюлята не е плод за даване в сурово състояние - съдържа много дъбилни вещества. най-добре е да се опече и да се смеси с друг плод.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #744 -: Декември 20, 2007, 16:19:08 pm »
Момичета, искам да попитам нещо относно режима на хранене. Консултирах се с д-р Бърди, кога детето преминава на четирикратно хранене, с условието, че не е общовалидно. Но иска и вие майки да споделите. Кога вашите деца преминаха на четирикратно хранене?

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #745 -: Декември 20, 2007, 16:54:28 pm »
моят син е на година и половина и още не е минал на 4-кратно хранене :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #746 -: Декември 20, 2007, 17:00:56 pm »
Моя синковец беше на около 11 месеца.
*
« Отговор #747 -: Декември 20, 2007, 17:15:29 pm »
Нина, така е не е общавалидно, Деси е на 1г. и 2м. и тя яде още 5 пъти, като първото мляко което пие драстично намаля, не изпива повече от 120-150 гр., но си го търси. Води се по детето :)
« Отговор #748 -: Декември 20, 2007, 17:20:50 pm »
Нина, а защо толкова ти е зор да минете на 4 кратно хранене :lol:
*

Nina

• 2643
« Отговор #749 -: Декември 20, 2007, 17:25:20 pm »
Да, благодаря на вас момичета и предварително на останалите, които ще се включат. Предполагах аз, че доста дечица по-късно се отказват. Стефи, водя се аз по детето, но откровено си признавам, че ми е трудно понякога. Преминаване към петкратното хранене горе долу безпроблемно стана, но имах доста чуденки, може би нормално. Дали не е гладна, дали пък не преяжда, щото хапва повече, но така или иначе е спокойна, весела, значи е добре. Напоследък обаче започва да спи и до 7-7.30 сутрин без да се буди, като обикновено вечер хапва към 21.30 и заспива към 22.00 и вследствие това по-късно будене, интервалите между храненията се скъсяват. Но ще видим, живи и здрави като затопочнем захранването как ще са нещата, може би ще намали количеството АМ  :? а може и на четирикратно да преминем...
Мерси още веднъж.
« Последна редакция: Декември 20, 2007, 17:32:40 pm от Nina »
*

Nina

• 2643
« Отговор #750 -: Декември 20, 2007, 17:30:53 pm »

Не Мари, напротив, не искам, както дойде. Просто не искам последното хранене да е след 21.30. Не одобрявам. Дори предпочитам по нататък да изместя последното хранене още по-рано. А сега тя като започва да спи по-дълго и интервалите се скъсяват, а с този режим сега ще се сгъстят храненията, отделно ще захранвам след броени дни, незнам количествата да не са големи за тези интервали..... Както казва д-р Бърди в динамика ще решим :) ще наблюдавам детето.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #751 -: Декември 20, 2007, 17:42:36 pm »
Божее!!! Направо ти завиждам Нинче! При нас още се яде вечер и тва е! няма 5 яденета!!! Кво е тва?!  и как последно ядене в 21.30 ч.  :oops:Някой път едва устискваме 3 часа! Иска да си цока и тва е! Вярно на кърма сме ама!!! Тя решава!!! Надявам се и аз със захранването да улегнат нещата!!!
« Отговор #752 -: Декември 20, 2007, 18:31:47 pm »

Не Мари, напротив, не искам, както дойде. Просто не искам последното хранене да е след 21.30. Не одобрявам. Дори предпочитам по нататък да изместя последното хранене още по-рано. А сега тя като започва да спи по-дълго и интервалите се скъсяват, а с този режим сега ще се сгъстят храненията, отделно ще захранвам след броени дни, незнам количествата да не са големи за тези интервали..... Както казва д-р Бърди в динамика ще решим :) ще наблюдавам детето.
Нинче, дъщеря ми също е на 5 кратно кранене, като последното също е в 21,30 ч., а сутрин става различно - 6,30 - 7,30 ч.
« Отговор #753 -: Декември 20, 2007, 19:28:57 pm »
Много ми е чудно, при условие, че се препоръчва човек да яде 5 пъти на ден, защо на малките човеци се преминава на 4 кратно ядене? Или те не са човеци?!

*
« Отговор #754 -: Декември 20, 2007, 19:33:05 pm »
Много ми е чудно, при условие, че се препоръчва човек да яде 5 пъти на ден, защо на малките човеци се преминава на 4 кратно ядене? Или те не са човеци?!
И аз си го мислех това и хич не мислех да преминаваме, но Цецко е на друго мнение и вече си яде по 4 пъти.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #755 -: Декември 20, 2007, 20:47:32 pm »
Който дойде и накара Стефания да яде по 4-5 пъти на ден ще му направя подарък каквото си пожелае  :ask: :eating: :hungry: моето дете е гладно нонстоп.
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #756 -: Декември 20, 2007, 22:18:02 pm »
А аз ще направя подарък, ако някой дойде и накара моят син да яде 4-5 пъти на ден без да се правя на палячо.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Nina

• 2643
« Отговор #757 -: Декември 20, 2007, 23:19:01 pm »
Разбира се различни отговори, едните дечица са злояди, други обичат да похават. Полезно ми беше обаче. И въпросът ми беше не защото искам да правя каквото и да е наслиствено, хранене, режими и т.н., а за да се ориентирам от практиката и да преценя най-доброто, да опитвам... Василена, дали малките са хора или не - не стои въпроса, дечицата не са хора - ангелчета са....и дяволчета  :wink: а и какво се препоръчва също не ме устройва, устройва ме да е добре детето, да добия представа от споделен опит и да извлека максимум полезност. С питане и до Цариград....
« Отговор #758 -: Декември 21, 2007, 11:38:57 am »
Мия много отдавна е на четирикратно хранене, мисля, че беше на 8-9 месеца, когато започна да се храни по 4 пъти само. Понякога даже яде по 3 пъти, защото много се излежава след следобедния сън и ако е заспала по-късно, става в 6 и пропуска следобедната закуска.
<br />[link=http:
« Отговор #759 -: Декември 21, 2007, 12:19:16 pm »
Nina, разбрах че твоето дете само иска да мини на този режим. Мен въпросът ми беше принципен. Когато докторите казват - 4 пъти, а на детенцето му се яде.
Не ми е злоядо детето и незнам за какво става въпрос. Но един ден в парка една майка сподели, как беше държала 5,5 месечното дете гладно 5 часа за да изяде 180 гр пюре от круша за обяд. Ей това ми се струва неправилно. По-добре да се предложи през 3-4 часа и колкото изяде толкова. Ама пак казвам де - не ми е злоядо детето и само така си разсъждавам. Аз никога не съм насилствана да ям, а не ядях много неща. Мръвки не вкусвах никакви, супички също и въпреки всичко не са ме карали да ги ям (вкъщи).