0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как ме промени Стерилитета?
« Отговор #120 -: Юли 12, 2009, 11:54:06 am »
Ооо не не,какви са тия приказки,няма да се превърнеш в сянка.Често има моменти,в които си мисля,че нямам повече сили и че,не мога да продължа напред.Вдигни глава и се поогледай.Направи като мен но потърси по-дълбоко.Ще намериш.  :bighug:
« Отговор #121 -: Юли 12, 2009, 16:08:54 pm »
Много силна и истинска тема!
Щях да напиша и аз няколко реда но след като прочетох постинга на Туна....
едно към едно с моите мисли и преживявания.
За всички една силна :bighug:от мен.

« Отговор #122 -: Юли 12, 2009, 19:36:39 pm »
 Туна иска да ви каже, че след като си изля ммислите във темата, сега се чувства много по-добре  osi_5 osi_5

Явно всяка от нас си има своите непосилни моменти на болка и отчаяние, но също така е сигурно, че винаги ще ТРЯБВА да си намерим начина да се справим с тази ситуация.

Силни прегръдки и много целувки от мен момичета!!!
« Отговор #123 -: Юли 12, 2009, 21:12:08 pm »
Разказват, че веднъж в едно ъгълче на земята се събрали заедно всички човешки чувства и качества. Когато СКУКАТА се прозяла за трети път, ЛУДОСТТА предложила:
— Хайде да играем на криеница, а!?

ИНТРИГАТА повдигнала вежди:
— Криеница? Що за игра е това?

Тогава ЛУДОСТТА обяснила, че един от тях, например тя, започва - затваря си очите и брои до милион, а в същото време всички останали се крият. Последният, когото открият, започва да брои следващата игра и така нататък.

ЕНТУСИАЗМЪТ затанцувал с ЕУФОРИЯТА, РАДОСТТА заподскачала така, че успяла да убеди СЪМНЕНИЕТО, само АПАТИЯТА, която никога от нищо не се интересувала, отказала да участва в играта. ИСТИНАТА предпочела да не се крие, защото в края на краищата, винаги я откриват, ГОРДОСТТА казала, че това е абсолютно глупава игра (нищо друго не я вълнувало освен нея самата), СТРАХЛИВОСТТА не искала да рискува много-много.

— Едно, две, три, ... - започнала да брои ЛУДОСТТА.

Пръв се скрил МЪРЗЕЛЪТ. Скрил се той зад най-близкия камък край пътя, ВЯРАТА се издигнала в небесата, а ЗАВИСТТА се скрила в сянката на ТРИУМФА, който със собствени сили се изхитрил да се изкатери до върха на най-високото дърво. БЛАГОРОДСТВОТО много дълго не можело да се скрие, тъй като всяко място, което то си намирало, се оказвало идеално за неговите приятели: Кристално чистото езеро - за КРАСОТАТА. Хралупата в едно дърво - ами че това е за СТРАХА. Крилото на пеперудата - за СЛАДОСТРАСТИЕТО. Полъхът на вятъра - той е за СВОБОДАТА! И така, то се замаскирало в слънчевия лъч. ЕГОИЗМЪТ, напротив, намерил си едно топло и уютно местенце само за себе си. ЛЪЖАТА се скрила дълбоко в океана (а в действителност тя се скрила в дъгата), а СТРАСТТА и ЖЕЛАНИЕТО се спотаили в гърлото на вулкана. ЗАБРАВАТА, дори не помня къде се скрила, но това не е важно.

Когато ЛУДОСТТА преброила до 999999, ЛЮБОВТА все още търсела къде да се скрие, но вече всичко било заето. И изведнъж тя видяла прекрасен розов храст и решила да се скрие между цветовете му.

— Един милион, - изброила ЛУДОСТТА и се заела с търсенето.

Разбира се, най-напред намерила МЪРЗЕЛА. После чула как ВЯРАТА спори с Бога, а за СТРАСТТА и ЖЕЛАНИЕТО се сетила по това как трепери вулканът, след това ЛУДОСТТА видяла ЗАВИСТТА и се досетила къде се крие ТРИУМФЪТ. Нямало нужда да търси ЕГОИЗМА, защото мястото, където той се бил скрил, се оказал пчелен кошер, а пчелите решили да изгонят неканения гост. Търсейки, ЛУДОСТТА се приближила до ручея и видяла КРАСОТАТА. СЪМНЕНИЕТО седяло до оградата, чудейки се от коя страна да се скрие.

И ето че всички били намерени: ТАЛАНТА - в дъхавата и сочна трева, ТЪГАТА - в тъмната пещера, ЛЪЖАТА - в дъгата (за да сме честни, тя се криела на дъното на океана).

Не могли да намерят само ЛЮБОВТА.

ЛУДОСТТА поглеждала зад всяко дърво, във всяко поточе, на върха на всяка планина и най-накрая, тя решила да погледне в розовите храсти, започнала да разтваря клоните и чула вик. Острите шипове на розата наранили очите на ЛЮБОВТА. ЛУДОСТТА не знаела какво да прави, започнала да се извинява, плакала, молила за прошка и за да изкупи вината си, обещала на ЛЮБОВТА да стане неин водач.

И ето, от онова време, когато за първи път на земята играли на криеница, ЛЮБОВТА е сляпа и ЛУДОСТТА я води за ръка...
*

titibar

• 696
  • Няма невъзможни неща ако Бог реши да се случат!!!
« Отговор #124 -: Юли 12, 2009, 22:29:39 pm »
За първи път чета тази легенда(или поне ми прилича на легенда),но с такова увлечение,че останах захласната като дете на което му разказват любимата приказка.
Цялата истина е скрита в нея.Е има някои изключения когато РАЗУМА надвива ЛУДОСТТА,но това е когато дойде ВЪЗРАСТТА.
  <br />
« Отговор #125 -: Юли 17, 2009, 01:05:59 am »
Що е то възраст?
И дали винаги полудяваме?
« Отговор #126 -: Ноември 11, 2009, 23:03:15 pm »
Мили хора, след всичко прочетено, аз няма какво повече да добавя, защото толкова ясно е казано от всяка от вас...това което изпитваме...в това в което сме се превърнали...това на което сте се научили...това че вярвате и не се отказвате от мечтите си...

Моя мъж вчера ми каза...
"...какво ти става Плашиш ме, не те познавам такава ти си толкова силна..."
може би това ме върна...но още съм слаба, но няма да се предам няма ще се боря.

Усмивки и преградки на всички...и като си помисля от колко дълго чета тук и не бях писала до скоро, но знам че Вие ще ме разберете...

Когато да се откажеш, вече не е решение, половината път към успеха е изминат.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #127 -: Ноември 12, 2009, 16:50:49 pm »
аз не мога сама да преценя как съм се променила, но в общи линии  :? май избягвам срещи с бебета и малки деца, изключвам моята племенница, която обожавам. друго...за усмивките е ясно, силите ми стигат само за милото, относно работата съм щастлива, че поне колежките ме подкрепят и търпят. но да вдигнем глави и да го бреборим стерилетата. благодаря ви, чи ви има и срещите които организирате ми вдъхват много кураж и сила, че всички ще станем майки. :)
« Последна редакция: Ноември 12, 2009, 17:00:41 pm от justy »
никога не отстъпвай на принципите си!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #128 -: Декември 14, 2009, 14:30:38 pm »
Как ме промени ли ....
Странно доста ме промени даже! сега ... още по-малко се усмихвам, то и няма за какво. Нищо не ме радва вече ... нито това, че до мен е любимият ми човек, че имам подкрепата на близките си на приятелите ... нищо не е в състояние да ме развесели аз, искам само едно..., съзнанието ми мисли само за едно, за бебче ...
Никой и нищо не може да ме зарадва, животът просто си тече покрай мен а аз, дори и неискам да се включа в него, плаче ми се, плаче ми се когато видя бременна жена, когато видя майка с деца, когато видя бебета, плаче ми се често, дори много често, само от снимка на бебе мога да се разплача. Душата ми плаче ....
Дори колкото и крайно да звучи, животът ми загуби смисъл, не искам да живея ако никога няма да гушна свое бебче, то ще запълни онази голяяяяяяяяяма празнина, която сега я има и никой и нищо друго не може да я запълни.
Така, че ме промени стерилитетът и то много .... Ноооо аз, няма да се предам и ще продължавам да се боря с всички средства за да сбъдна мечтата си, направете го и Вие мили момичета и да знаете, не сте сами, много сме ...

Точно така се чуствам, опитвам се да вдигна глава, но е страшно трудно!!!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #129 -: Декември 14, 2009, 20:03:52 pm »
Много често съм си мислила за това "Как ме промени липсата на дете?", защото вярвам че зад всичко което ни се случва има някаква причина. Минах през етапите на съмнение, несигурност, страх, безпомощност, депресия, плач, гняв към всички и всичко и т.н. В крайна сметка осъзнах колко много хубави неща пропуснах в живота лутайки се между тези различни настроения и чувства. Живота ни не бива да спира и да се върти само около това да имаме дете - майчинството не е самоцел, то е дар. Дар за който не бива да спираме да се борим и надяваме! Горе главата, защото отчаянието е малка стъпка към неуспеха!   
*
« Отговор #130 -: Декември 15, 2009, 17:51:45 pm »
Как ме промени ли??Станах депресиран и отчаян човек,почти не се усмихвам...Нищо не ме радва истински,всичко ми е монотонно и еднообразно.Срам ме е да си призная,но дори и първородното ми дете вече не ми е достатъчно,не ми носи утеха и успокоение.Но съм благодарна на Бог,че поне него си имам. :oops:
А като видя бременна жена едва сдържам сълзите си....
Имах само едно-едничко желание за Коледа,уви...не се сбъдна.А дали някога ще се сбъдне? :(

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #131 -: Декември 18, 2009, 13:05:22 pm »
Станах раздразнителна,депресирана и завистлива,което е ужасно  :oops:.Чувствам се ужасно.
Единствената ми утеха е моето момченце,което толкова години не успях да зарадвам с едно братче или сестриче.
Дано 2010 е нашата година.