Здравейте момичета! Искам да споделя с вас моята болка. Аз съм майка -дъщеря ми има проблем със зачеването и това много я промени. Не знам как да и помогна..... Толкова много я обичам!!!
Сигурно е хубаво да си имаш такава майка. Не знам. Моята не че е лоша майка, но така и не разбра, че съм с нередовен цикъл, че ходя по прегледи, на изследвания, тъпча се с хормони, може би и аз съм виновна, отделих се рано и свикнах да се оправям сама без да споделям.
А стерилитета,
Преди 7 - 8 години: не съм и чувала за такова чудо, сега уча, имам изпити да вземам, не ми е до бебета, ще се пазим, а и противозачатъчните ми регулират цикъла - планирам си спокойно морето, ските, косата ми е фантастична, нямам нито една пъпка и т.н.
Преди 4 - 5 години: то това чудо не може да се отнася за мен,сега градя кариера, какви бебета, че аз от работа нямам време, вкъщи съм като на хотел.
Преди 2 -3 години: е има такова чудо,но все пак на мен ли ще се случи, сега вече не уча, имам си добра работа, май е време за бебе, не става от първия път, но все пак ще стане, хайде бе, толкоз жени са родили, не ше да е толкоз трудно, ще меря температура, тая овулация няма къде да се скрие, ще я хвана те точно този месец, е може и следващия, а и казват, че по - зрелите жени раждали по - умни деца, мойто, да знаете ще е вундеркинд. Плача, плача.
Юли 2008 година: изписват ме след лапароскопия, слава Богу лекичка - поизчистили са сраствания
и са стимулирали яйчиците, док каза,че сега вече ще имам овулация, дано. Вземам болничен, цял месец ще си почивам, все пак работя толкова години за тази държава, ще ме изтрае един месец, ще отида и на море, чудно лято.
Но има едно нещинце, което разваля цялата идилия, диагнозата: Първичен стерилитет, сега вече няма накъде да отричам, такова чудо има, хората са си го написали черно на бяло. Пак плача.
Щастлива съм, че Господ ми е определил моя мъж, то кой ли друг ще ме трае с всичките ми хормонални избухвания, да ме чака с часове да мина прегледи, да направя изследвания, да меря фоликули и да правим секс /не любов/ по график, че и да ме обича.
А как си игра на морето с децата на другите. За пръв път плаках за него, той НЕ заслужава.