яйчна салата
5-6 яйца, твърдо сварени
кофичка майонеза /ако имате и малко цедено мляко да омекоти майонезата- 4-5 с.л/
150 грама шунка, на ситно нарязана
чаена лъжичка лимонов сок, сол и черен пипер на вкус
филе от треска, обаче още умувам как да го приготвя, ако някой има сполучлива рецепта да казва :)Аз я панирам или я задушавам във фолио с домат, малко зехтин, чесън и подправки. Само не я печи на скара/грил тиган, че е доста крехка и се разпада.
за гарнитура задушени зеленчуци с масло и копър
:eat: Леща чорба
за протокола:
Рецептата Печени кюфтета с доматен сос (http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%CF&id=1233) е изключително сполучлива.
За гарнитура аз направих варен ориз,
а може да се предложи със спагети или друга паста.
Препоръчвам горещо!
:thankyousign: Сия
:eat: Леща чорба
за протокола:
Рецептата Печени кюфтета с доматен сос (http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%CF&id=1233) е изключително сполучлива.
За гарнитура аз направих варен ориз,
а може да се предложи със спагети или друга паста.
Препоръчвам горещо!
:thankyousign: Сия
направо си го заплювам за тази вечер
и една шопска салата ще направя
:eat: Леща чорба
за протокола:
Рецептата Печени кюфтета с доматен сос (http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%CF&id=1233) е изключително сполучлива.
За гарнитура аз направих варен ориз,
а може да се предложи със спагети или друга паста.
Препоръчвам горещо!
:thankyousign: Сия
Мише, гледах я снощи и ми допадна. Ти какво сложи вътре кус кус или паста и сварили ли се добре :-)
салата моркови, пипер и сирене.Мими смятам да опитам тази салата тези дни, чушките печени ли са?
Печени кюфтета с доматен сос
Да, печени са. Аз предпочитам червени. Овкусява се с лимон, зехтин (може и олио) и ако е безсолно сиренето, може и малко сол.салата моркови, пипер и сирене.Мими смятам да опитам тази салата тези дни, чушките печени ли са?
Това ми се стори интересна комбинация и ще размразя едни печени чушки -много ги обичам , а и моркови също .Да, печени са. Аз предпочитам червени. Овкусява се с лимон, зехтин (може и олио) и ако е безсолно сиренето, може и малко сол.салата моркови, пипер и сирене.Мими смятам да опитам тази салата тези дни, чушките печени ли са?
А морковите варени или пресни? Аз тях много не ги харесвам, но пиперките, особено червените, ги обожавам във всякаква комбинация.Да, печени са. Аз предпочитам червени. Овкусява се с лимон, зехтин (може и олио) и ако е безсолно сиренето, може и малко сол.салата моркови, пипер и сирене.Мими смятам да опитам тази салата тези дни, чушките печени ли са?
Морковите са пресни, настъргани.А морковите варени или пресни? Аз тях много не ги харесвам, но пиперките, особено червените, ги обожавам във всякаква комбинация.Да, печени са. Аз предпочитам червени. Овкусява се с лимон, зехтин (може и олио) и ако е безсолно сиренето, може и малко сол.салата моркови, пипер и сирене.Мими смятам да опитам тази салата тези дни, чушките печени ли са?
Салатата на Мими ми хареса, но я направих с повече моркови и по малко чушки :wink:Малина, то и аз така я правя :D
:offtopic: Салатката и тук ли е хит!? Около мен всички са се побъркали по нея. Аз откачам за моркови във всякакви варианти, та и на мен ми стана любима :)
Каква салатка? Може ли линк към рецептата?Заповядай:
Вени, аз я правя с около половин кг моркови, 7-8 пиперки - червени и сиренето го настъргвам (добавяла съм маслини, царевица, чесън - според настроението).Каква салатка? Може ли линк към рецептата?Заповядай:
http://stirianowa.blogspot.com/2011/02/blog-post_07.html
mishanta , ще взема да хапна и аз едно кисело мляко с мед :D
Мише, давай от десертите, докато не съм почнала Дюкана. :D
Обаче сега имам един хляб, който не ми се хвърля. Дайте идея какво да го правя.В рецептурника има баница с хляб. Доста често я правя, когато ми остане хляб.
- салата на Мими с вариации :lol:Хаха, тази салата май вечер не пропуска у някой :lol: Вече имам чувство, че аз обикалям :lol:
плодова пита
Вчера правих хляб по тази рецепта:
http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/21/no-kneading-bread/
Гарантирам за невероятния вкус.
Гол тиквеник.
-свинско ,шпековано с моркови и чесън , намазано с горчица и полято с вино , печено на фурна
(аз стартирах тази тема преди години, а от две години не съм писала в нея..срам, срам .. :oops: :oops: :oops:)
Паниран карфиол, извара с чесън и майонеза, и таратор!Мимс, а нещо наистина за "ядене", душата? :wink:
(аз стартирах тази тема преди години, а от две години не съм писала в нея..срам, срам .. :oops: :oops: :oops:)
Хаха, Мише, аз писах какво ще готвя, не какво ще боря :lol:Гол тиквеник.
Мими, моля те направи точен анализ, щото иначе многооо двуяко ми звучи! :lol:
Шегувам се, ще съм благодарна да споделиш рецептата, стана ми интересно!
Хаха, Мише, аз писах какво ще готвя, не какво ще боря :lol:Гол тиквеник.
Мими, моля те направи точен анализ, щото иначе многооо двуяко ми звучи! :lol:
Шегувам се, ще съм благодарна да споделиш рецептата, стана ми интересно!
Иначе голия тиквеник е по рецепта на баба ми, като дете много обичах.
Карамелизира се захар в тава, отгоре се нарежда тиква нарязана на тънки парчета, залива се с прясно мляко, 4-5 яйца, чаша захар. Като се запече се поръсва с настъргани орехи (аз на половината не слагам заради малките).
спретнах и един ябълков сладкиш за десерт, полях го с разтопени шоколади изостанали от НГ подаръци, нали съм лоша майка и не давам на децата да ги ядат :lol: :lol:Тогава не даде,но сега даваш,а? :lol:
Ами давам, то не че искат де, баща им изяде 2/3 вече от тавата :lol:спретнах и един ябълков сладкиш за десерт, полях го с разтопени шоколади изостанали от НГ подаръци, нали съм лоша майка и не давам на децата да ги ядат :lol: :lol:Тогава не даде,но сега даваш,а? :lol:
Тази седмица и аз правих с тези прословути кори сърбианка :P
А зелник се прави и тук в шопско ;-)С големи вариации в плънка и форма в зависимост от района. От кисело зеле, през спанак, киселец, лапад та до листа от цвекло (чукундур) и т.н.
...а на баща ми майка му, която е с македонски корени пък прави една много странна за мен баница, с нормалното яйца, сирене и олио, но слага и предварително посварен ориз 8Oмини , свеки от Хасковско прави такава-обожавам тази баница-много е вкусна, понякога я прави и със спанак/ладад/ и ориз, понякога само ориз и сирене , яйца.
...а на баща ми майка му, която е с македонски корени пък прави една много странна за мен баница, с нормалното яйца, сирене и олио, но слага и предварително посварен ориз 8Oмини , свеки от Хасковско прави такава-обожавам тази баница-много е вкусна, понякога я прави и със спанак/ладад/ и ориз, понякога само ориз и сирене , яйца.
mishanta , свеки я прави най -вече наложена , но като че ли е правила и вита такава , ама не не помня .
Сварения ориз се ръси между корите , май се слага плънка както за нормална баница .Ще питам дали има по-специална рецепта, но лично на мен баничката много ми допада :wink:
Вале :D, как пропуснах преди тази вкусна :photo: , добре се е получил кекса!Останаха две пар4енца за кафето утре :wink:
Мише, аз съм яла такава баница, но с булгур (другата ми баба я правеше).
хаха, Мише.Мише, аз съм яла такава баница, но с булгур (другата ми баба я правеше).
Всичко ще си кажеш и рецепта ще напишеш! :lol:
Да бе ще те изгонят! :lol: Аз отдавна не съм правила бисквитена торта. Ще ми се да направя по сигурна рецепта - плийз! :wink:
:eat: Торта "Всеки ден" - ще ме изгонят вече, пак бисквитена.
Баницата е изядена.Направих я по рецепта на опаковката,но следващия път ще я направя с повече яйца и кисело мляко,защото не ми остана плънка да я намажа.За целта разбиваш 1 яйце с чаша мляко и заливаш. Аз така правя.
Намазах я само с масло. :wink:
Нимика,каква е тази машина за ориз 8O , аз си го правя в тенджерка ,но явно нещо съм изостанала...
само да ви кажа, че бисквитите Клевър, които продават в Билла са си на Победа, само че Билла плаща опаковката, Победа само пакетират и за това са по-евтини
консервите зеленчуци Клевър например са на Бондюел, граха е сладък и се топи в устата, много вкусен
сладоледите Клевър са Делта, а брашното Клевър си е Софимел стандарт, само с 40 стотинки по-евтино на килограм :wink:
мдааа, аз много уважавам продуктите клевър, и да си призная до сега не са ме разочаровали :)И аз така! :balk_602:
стоека, кажи за траханата, домашна или купена е. баба ми на времето правеше страхотна трахана, но сме я яли за закуска, като попара със сирене, не е правила никога с пиле.
Днес: закуска - пържени квадратни мекичета от готови кори, обяд - таратор и омлет, торта за следобедното кафе, а за вечеря - шопска салата и свински език със сос от гъби.Душе, искам и аз такава диета :lol:
Хаха, Мими, мъжът ми каза, че диета не се почвала в почивен ден и беше прав. :wink: Като съм цял ден на работа, не ми остава време да ям. :lol: И за да не спамя ето я "диетата" за днес: Закуска: кафе без захар с чаша топла вода с лимон, обяд: 2 ябълки, следобедна закуска: за мъжа ми - чаша бульон, а за мен - чай с лъжичка мед, вечеря: след 2 часа - огромна порция шопска салата. Ще се опитаме да е само това, ако не може и още нещо дребно, но спешно се нуждаем от сваляне на килограми. :(Днес: закуска - пържени квадратни мекичета от готови кори, обяд - таратор и омлет, торта за следобедното кафе, а за вечеря - шопска салата и свински език със сос от гъби.Душе, искам и аз такава диета :lol:
абе хора, аз имам един въпрос, всеки ден правите сладки неща - руло, кремчета, мъфини, торти.... изяждате ли го всичкото това сладко? :lol:
още повече че говорим за семейства с много малки деца :P
та да не е само спам :oops:
Руло с шипов марамалад, масло и бисквити
stoeka71, аз ползвах ТАЗИ (http://sweetsalty-nadia.blogspot.com/2011/02/blog-post_24.html) рецепта,
като половината руло овалях в кокос, другата половина в орехи!
А сладкото е в буркан, не на калъп,
защото имам спомен за един мармалад,
който майка купуваше на калъпчета, увит в хартия!
...ще бъда :flower: Благодарна да споделите рецепта за *Макарони на фурна*.Сваряват се макароните в подсолена вода ( 1 опаковка ). Изцежда се водата прецизно и се добавя мазнина на вкус (масло, маргарин, може дори и олио).
Онези от детството с правилната форма на макарона,
със сирене и прясно мляко... яйца...малко масло...[/color]
Сваряват се макароните в подсолена вода ( 1 опаковка ). Изцежда се водата прецизно и се добавя мазнина на вкус (масло, маргарин, може дори и олио).
Разбиват се 3 или 4 яйца с 1 ч.ч. захар и около 1 литър пресно мляко. ( аз винаги слагам на око )
Макароните се слагат в подходяща тава, заливат се и се пекат.
Приятен апетит! :D
От кога не съм се отчитала.Охоооооооо, как ми се е прияло заешко... ммм... пак започнахме да гледаме - домашното си е друго нещо! :wink:Във фурната се пече заек с лук,моркови,чесън,полят с бяло винце във гювеча.Салатката-зелена с лук и краставички.От кога ги чакам тия зелени салати.
Мише, я сподели рецептата за мъфините със сирене и маслини моля :D
:eat: ПицаМише, това ще го изпробвам с най-голямо удоволствие!
:eat: Таратор
:eat: Пълнени чушки с кайма и ориз
:eat: Мляко с медМише, я сподели рецептата за мъфините със сирене и маслини моля :D
Заповядай :eat:Рали!
*Мъфини със сирене и маслини*
Търсих из рецептите за мъфини, такава със сирене и
попаднах на ТАЗИ (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg49437.html#msg49437) от *Рецептите на на Петя*.
Замених запържения лук с малслини и се получи следната рецепта:
2 1/2ч.ч.брашно
1с.л.бакпулвер
1ч.л.сол
2 яйца
1ч.ч.прясно мляко
1 от двата жълтъка за намазване
1с.л.масло
1ч.ч.натрошено сирене
5/6 наситнени маслини
В купа смесваме брашното ,бакпулвера и солта.
В друга купа разбъркваме едното яйце и другия белтък с прясното мляко.
След като сме ги разбили добре ги добявяме към сухата смес.
Разбъркваме и добавяме сиренето, маслините и нарязаното масло.
Разпределямесместа в кошничките за мъфини
и отгоре намазваме с разбития жълтък.
Печем около 20-25 минути на 200 градуса.
Да Ви е сладко!
...но с една уговорка без хар. кошнички :photo: (http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/58063_1658996828536_1045590750_1784305_6747688_n.jpg)
С тях много кофти залепва, имам един несполучлив опит,
който независимо от това се изяде! [/color][/size]
Запис:)
Днес сготвих на злия модератор Мини постен ориз с гъби-отровни гъби.
Надявам се сега в самолета да подействат.
Хареса и много уж:)
Evita - и аз правя тестото за пица по тази рецепта - на нас много ни харесва!Съжалявам ,но то4на рецепта нямам.Вси4ко бе на око и го споделям.Мисля,4е ще ти се полу4ат.Нищо сложно :wink: :
Вали, моля те за рецепта на добруджанките :lol:
И за да не е само спам - за довечера мусака и таратор, а за десерт плодове!
Съжалявам ,но то4на рецепта нямам.Вси4ко бе на око и го споделям.Мисля,4е ще ти се полу4ат.Нищо сложно :wink: :Вали, :thankyousign:
Рецепта:
2 по-дребни яйца или едно едро.
1/2 кофи4ка кисело мляко от 500гр.
1/2 4аена 4аша олио
1 бакпулвер
шипка хлебна сода
Разбърква се.
Прибавя се около 300 гр натрошено сирене и около 100гр ситно нарязан кашкавал.
Запо4ва са се бърка пак и се прибавя около 500гр брашно постепенно до полу4аване на меко тесто.
В намазана тава се правят като кюфтенца с дупка по средата,кадето слагам около грахово зърно маргарин.Поръсих на вкус с маково семе.
Пекът се на 180градуса посреjavascript:void(0); :Dдата на фурната /моята е с вентилатор/около 20-30мин. до златисто.
Ми това е:
-телешка пържола на тиганМоля те кажи ми как ги правиш тези пържоли, много рядко готвя телешко, защото не знам как точно да го обработвам месото и ме е страх да не остане жилаво.
Моля те кажи ми как ги правиш тези пържоли, много рядко готвя телешко, защото не знам как точно да го обработвам месото и ме е страх да не остане жилаво.
- домашно желирано плодово кисело мляко
- домашно желирано плодово кисело мляко
Моля за рецептата, ние постоянно купуваме плодови млекца, а сега се пробвах с нарязани круши и банани, кисело мляко и захар, но желирано?
Благодаря, mishanta!в темата за тортите някои бееш дал рецепта за такъв крем-става и за торти , може да се добавят и кокосови стърготини , ядки и т.н.
За желатин не бях се сетила, мина ми през ум за сметана, но за желатин не!
за закуска "добруджанки" по рецептата на vali - направо божествени!Тези дни смятам да ги пробвам и аз тези добруджанки.
за обяд - супа от коприва (токущо я набрах от двора) и агнешко с гъби
за вечеря - пица
Аз щях да кажа същата рецепта като Мини с разликата, че зеленчуците - на едро ( лук, моркови, картофи ) ги слагам още в началото, под фолиото.И аз така, само че вместо сол слагам вегета.
пресен лук с домати /любимо мое пролетно ястие, пък и подходящо за пости/:balk_53:
И търся лесна рецепта за вкусни пилешки бутчета (домашни) и без фиксове, защото мъжът ми казва, че не понася вкусът на фиксовете :?
Мини, прощавай, ама нали знаеш, че съм малко руса по душа, колко време се варят и как разбираш, че са готови.
За днес вечерята ще е сирене по шопски в гювечета :)) десерта още го измислям ;)И ние сме на сирене по шопски само че без десерт,чеееееее дупетата растат.
предлагам заглавието на темата да се разшири до "Какво и КОГА ще готвим за вечеря".:lol: :lol: :lol:
кога успявате да сготвите менюта за триразово изхранване от по 3 части, бе жени? 8O
събирам ноу-хау по този въпрос най-вече...
Довечера ще сме на спегети с шунка и кашкавал + зелена салата.
За десерт - щрудел
Mini, моля те за рецепта наЦитатпресен лук с домати /любимо мое пролетно ястие, пък и подходящо за пости/:balk_53:
Mini, :thankyousign:Довечера ще сме на спегети с шунка и кашкавал + зелена салата.
За десерт - щрудел
Mini, моля те за рецепта наЦитатпресен лук с домати /любимо мое пролетно ястие, пък и подходящо за пости/:balk_53:
много е лесна- пресен лук, поне две връзки /от градината на око слагам/ ги нарязвам на едро, задушавам малко да посмени цвета и добавям един буркан домати, малко червен пипер и сол и заливам с вода, около 2 пръста да покрие. След това да къкри на слаб огън, докато поизври водата и воала
Малинко, ти крема с кисело мляко,
заквасена сметана, плод/сладко и желатин ли прави?
Момичета, дайте някоя рецепта за тиквички с ориз, please... :DТакова правя единствено за малките. Слагам тиквички (обелени и нарязани на кубчета), лук, моркови и ориз директно да се варят, докато се свари ориза и изври водата. Подправям с чубрица, малко сол, може и черен пипер, ако е за теб.
Rejna, а ти би ли споделила рецептата за портокаловото парфе!
:flower:Благодаря!
Салата от краставици, копър и прясно чесънче
Още вчера исках да попитам каква е тази бъркана пица.. Iffi?
Мишеее :oops: искам да ме осиновиш :oops: :lol:
Дайте, моля, предложения за нещо с белтъци. Често ми остават и се чудя как да ги оползотворявам...
И по принцип възможно ли е съхранението им във фризер или не е удачно?
Дойде и моят ред да готвя:Хаха, ние с тебе май еднакъв режим имаме! :wink: :lol: Дойде и моят ред да сготвя, ама и аз като тебе, купих наденичка и пържолки от свински врат, ама мъжа ми ги пече на скарата вън. :lol: Аз направих таратор, салата прясно зеле с копър и чесън, пържени картофки и скарата. Десерта е купен. :wink: :lol:
наденички на скара (любимият ще ги пече :D)
пържени картофи по селски
шопска салата
десерта е желиран компот от праскови
Душе, казвай какво ще е менюто за днес! :PДнес се разминаваме определено! :lol: Закуската я пропуснахме. Аз отивам да гледам нашите лазарки, а мъжът ми с приятели е на базара за пернати в Бургас. За обяд ще сготвя пиле с гъби и пресен лук, ще пусна и едно козуначе в машината за проба. Сега, заради едно предаване по телевизията, ще трябва да направя и течен шоколад - отивам да търся рецепта. :lol:
Цвети- рецепта за ръжения хляб няма да откажа
Танита аз лично използвам желатина на д-р Йоткер ( не е реклама :oops:)и на него си пише в колко вода и как да се разтваря, но аз, винаги разтварям по 2-3 пакетчета в същото количество вода, каквото е указано за едно.:thankyousign:- ще си закупя на д-р Йоткер
Получава се хубава хомогенна смес. А иначе, днес ми даде идея за десерта ;)
отделно направих каша от брашно и вода, ни гъсто....ни течно, топвате тиквичка в сместа и пържете :wink:
супер лесно и бързо стават, пробвайте :wink:
пържени пиперки с доматен сос;
Хаха, заповядай! :lol: Аз пък заешко обичам много, ама нашите зайчета имат още месец до коленето! :wink: Сори за спама... :oops:пържени пиперки с доматен сос;Душе, идвам на гости! Това е любимото ми ядене!
Заек с много зеленчуци и гъби.
Гъбена каша.
А бе как го хапвате това млЕко? Тани ти ягодки с кисело млекце ли? Мишето пък все пише - мляко с мед, предполагам прясно? :lol:Душе, ягодите ги измиваш, нарязваш (не трябва да са много презрели или меки) и отгоре ги заливаш с кисело млЕко с мед (може и захар на вкус) и ги оставяш малко да престоят в хладилника да попият (една нощ) - стават много хубави след това.
Аз днес съм тотално скапана и за това приготвих на бързо вечеря - зелена салата, готови панирани пилешки хапки, задушени зеленчуци и за десерт - кисело мляко със захар. В момента мъжът ми готви за утре петел, ама не знам с какво точно. :wink:
И ние довечера сме на баница.
Най-накрая и аз се научих да правя хубава баница, след какви ли не опити! :lol:
Да ви споделя:
Редите готови кори, мазнина (масло, олио, маграрин - кой каквото предпочита), сирене, като корите не ги опъвата много - малко понабръчкани да са. И така докато свършат корите.
Преди да опечете нарязвате баницата на парчета и я заливате с малко пресно мляко + 2 яйца.
Мога да твърдя, че това е най-сполучливата баница до момента, която съм яла!
Да ви е сладко! :lol:
Мише, на мен тавата ми е такава, че събира точно една готова кора, сгъната на две.
Танита, впечатли ме ти с тази баница,
дай още две, три насоки за руса приятелка!
Да видим правилно ли съм разбрала:
Подлагаш примерно две кори на дъното на тавата,
слагаш мазнина и сирене, поставяш(понагъната) следваща кора,
пак мазнина и сирене, и на финала примерно пак две кори!
Режеш, заливаш с разбити две яйца и малко мляко, няма бакпулвер и други хали гали?
Маслото (мазнината) ориентировачно колко отива, а млякото?
Аз малко се страскам от мерки "на око" затова питам!
Миналата седмица като не можех да пиша тук,
ти пуснах във Фейса отговор как се работи с желатин, дали го получи?
пиле фрикасеИ аз това на бързичко спретнах тази вечер! :lol: По-бърза и лесна манджа - не се сещам май! :wink: Снощи мъжът ми направил и една топла супичка от петлето и пекнал двете бутчета в тавата с картофки.
Таратор, баница по рецептата на Танита - да видим дали ще ни хареса :wink:, руло "Стефани", с гарнитура по идея на Stoeka и сладолед за десерт.Душе, ще чакам отзиви :wink:
Десерта ще е торта със сметана и бисквити, с която ще си почерпя близките за празника на следващия ден.Душе да остане и за нас моля. Нали обеща на 24.05 да идваш на панаир.......агънцето утре ще се приготвя :D Така, че чакам те на гости.