Вчера: закуска - кафе; обяд - айрян и принцеси с кайма (по нашему странджанки се зоват
). Мише, аз в последно време ги правя съвсем калпазанската - купувам готова кайма за принцеси, тя си е с подправките и така я мажа върху филийките без нищо, а после пека на скарата или на грил-тигана. За вечеря - чистена скумрия във фурната, зелена салата и картофи с масълце пак във фурната. Днес: закуска - кафе; обяд - баница с готови кори и таратор с пресен чесън; а за вечеря - пържен зелен боб с чесън, сол, оцет и олио на салата и телешко с грах.
за закуска "добруджанки" по рецептата на vali - направо божествени!
за обяд - супа от коприва (токущо я набрах от двора) и агнешко с гъби
за вечеря - пица
Тези дни смятам да ги пробвам и аз тези добруджанки.
Копривата ясно, че е от двора, а агнешкото и то ли?
В петък обиколих да потърся агнешко, че ми се е прияло, ама май ще чакам великден - 14 лв/кг - м.... ..
За утре - закуска - кафе; обяд - по едно мляко активия съм взела, а за вечеря ще има зелена салата и пиле фрикасе.