0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
Ин-витро на ЕЦ?
« -: Април 01, 2007, 15:28:29 pm »
Някой знае ли колко излиза инвитро на ЕЦ, прави ли се стимулация и каква?
Re: Ин-витро на ЕЦ?
« Отговор #1 -: Април 01, 2007, 19:03:46 pm »
Привет Рошко!
Моята лекарка ме посъветва да опитам инвитро на естествен цикъл или както още го наричат - на спонтанен цъкъл.
При нас всичките иследвания са добри и причината за стерилитета е липса на двете маточни тръби.
От самото начало ми предложиха да го правя със частична стимулация, т.е. на 3ия,5ия и 7ия ден от цикъла да си инжектирам по една ампула Мерионал (реагирах добре на стимулацията с него през октомври, но за съжеление имах замръзнала бременност в 8 г.с.). При теб лекарството може да е друго, лекарят ти ще реши за това. По принцип, без стимулация се образува по 1 фоликул, а леката стимулация спомага за образуването на 2-3.
Лекарството си го купуваш ти. Самата процедура излиза 1100 - 1300лв., зависи от клиниката. В тази сума са включени УЗ прегледите, пункцията и трансфера. Лошото е , че не винаги успяват да уцелят момента да изтеглят узрелите фоликули, понякога те узряват и се пукат и няма какво да се пунктира. В този случай не би трябвало да плащаш нищо.
Аз чакам да ми почне цикъла и започвам.
Пожелавам ти късмет и ти стискам палци!!!
*
« Отговор #2 -: Април 02, 2007, 09:03:03 am »
Рошко, Викуша много добре го е написала  :D
Искам да допълня, че псичихечски трябва да си подготвена, че при наличието на един единствен фоликул не винаги се стига до трансфер, напр. фоликулът може да се пукне по-рано от предвидената пункция, ако се стигне до пункция пък не се знае дали не е празен, не винаги можеш да очакваш отлично качество на яйцеклетката и т.н., та чак до качеството на ембриона.
Като изключим този момент обаче, процедурата изобщо не е натоварваща, а и финансово е много по-лека. 
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #3 -: Април 02, 2007, 10:35:06 am »
Рошко, здрасти!
За естественият цикъл много се говори и пише и много искам да се запозная с някой, който е успял по този начин и в Бг. Аз вече трети месец го целя тоя естествен цикъл и досега не съм стигала до трансфер, иначе и при мен показателите са добри - причината за стерилитета са тръбите.
Приготви си най-здравите нерви. При мен първият път закъсняхме с пункцията. Вторият месец нещо май не извадихме нищо, така и не разбрах какво стана. Третият месец - миналия - извадихме, обаче пък яйцеклетката май се оказа малко дефектна и правеше магарии при деленето, хромозомен дефект някакъв..
Сега, според мен ,е го изпуснем, защото точно когато трябва да ме замерят и евентуално сложат прегнил, ще са великденските празници. Следващият месец пък точно когато трябва няма да съм в българия... И така ще си минат 5 месеца.

Иначе, обаче, е наистина лека процедура, финансово и емоционално щадяща. Аз не правя стимулация никаква, само прегнил слагаме, за да се таймира пункцията. Ако се стигне до пункция струва 300 лв. Иначе 1-2 пъти давам кръв за LH и естрадиол... А колко струва след трансфера се надявам скоро да мога да кажа..

Успех ти желая!
« Последна редакция: Април 02, 2007, 10:39:55 am от coookie »
*
« Отговор #4 -: Април 02, 2007, 11:40:00 am »
Здравей, миличка!
И на мен ми го предложиха като вариант. Сега ще пробвам класическо ин витро, ако няма успех - после ще видим. Вероятно наистина е по-щадящо за организма и за финансите ни, не знам обаче за нервите... Желая ти успех и после да пишеш!

*

Ро6ко

« Отговор #5 -: Април 02, 2007, 15:28:05 pm »
Много ви благодаря, момичета! Стискам палци на Викуша, на Душка, на Cookie и на всички мили момичета от форума. Аз съм 4ти ден след лапаро, но се надявам края на този месец още да започнем процедурата, зависи колко ще ми закъснее, де... УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!
*
« Отговор #6 -: Април 02, 2007, 16:25:00 pm »
Рошко, има една изчерпателна тема по този въпрос, много дискусии за и против (пусни да търси се).
Иначе примерно при д-р Стаменов ако се стигне до трансфер цената излиза около 950 лв. Всичко минава много бързо в рамките на 2 седмици и е без стрес. Иначе чакането си е чакане, като след всяка една друга процедура. Успех!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!