0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: хиперстимулация
« Отговор #20 -: Май 07, 2007, 13:52:53 pm »
Здравейте.

След трансфера може да се получи събирането на вода в корема при наличиое на бременност.. Това е така в следствие на симулирането и влиянието на ЧХГ.

При мен усложненията дойдоха от неадекватно лечение. Слагаха ми по 3 банки глюкоза и инжекционно - Фраксипарин подкожно. Но аз вече бях събрала много вода и се наложи дрен в корема за да я премахнат. Това пък от своя страна доведе до други усложнения - губех много белтък, и вместо да ми го вливат (с хуман албумин), док викаше да ям яйца - по 2 на ден и много месо.
Лежах 2 седмици в болницата -нито един път не погледнаха да видят какво става с водата чрез ехограф. Док назначава изследвания а сестрите забравят да ми вземат кръв и така се изчакваше. За тези 2 седмици само 2 пъти ми взеха кръв и урина и само 2 пъти ми включха и хуман албумин.

Дрена в корема се запуши и на другия ден исках да ми го махнат. На следващия ден реших, че е по - добре да се прибера, защото нито имах вече дрен в корема, нито имах назначени някакви вливания и поисках да се прибера. На следващата вечер - голяма криза - колапс на част от белия дроб. Много силни болки и за части от секундата температурата се повищи до 39 градуса. Аз не можех да си поема въздух. Това можеше да се предотврати ако ме бяха гледали с ехограф всеки ден и през ден ако ми пускаха изследвания.

Приеха ме отново в болницата - само че вече друга болница - 1 месец вливания на антибиотици (гентамицин - той не вреди на ембриона), глюкоза, хуман албумин, понякога и човешка плазма. Отново дрен - този път на белия дроб.

Януари - стимулация, 04 февруари - пункция, на 7 или 8 (не помня) трансфер, от 14.02 - ходене по мъките и така до края на април.
Но всичко свърши. Имам си дъщеричка и всичко вече е зад гърба ми.

МОМИЧЕТА, ПОЧУСТВАТЕ ЛИ ТЕЖЕСТ В КОРЕМА СЛЕД ТРАНСФЕРА ВЕДНАГА ОТИДЕТЕ НА ЛЕКАР. НЕ ОТЛАГАЙТЕ.