0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

хиперстимулация
« -: Май 03, 2007, 15:41:23 pm »
Здравейте,момичета и се надявам да ми помогнете.Проблема ми е,че май имам хиперстимулация имам силно подут корем,и най-вероятно съм бременна,това подуване след колко време трябва  да озвучи?Доктора ми нее в БГ и съм силно притеснена,някой имал ли е този проблем?
*
Re: хиперстимулация
« Отговор #1 -: Май 03, 2007, 15:47:23 pm »
Хиперстимулацията след трансфер обикновено е добър знак. Дано и при теб е така.
Пий много течности (2-3 литра) и непременно се свържи с лекаря си.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Май 03, 2007, 16:03:53 pm »
Аз също бях поне 15 дни след трансфера с подут корем.Обикновено се подува от хормоните и най-вече,ако ти слагат инжекции Прегнил!Както са ти казали,пий много течности и не се заглеждай на всеки знак от тялото си.Успех
« Отговор #3 -: Май 03, 2007, 16:35:54 pm »
Аз бях на лека стимулация и въпреки това коремът ми беше поддут като на бременна в 4-5 месец след трансфера. Бях се изумила от размерите му. Не се притеснявай, нормално е. Не е тревожно ако е станала хиперстимулация - няма да попречи ако си бременна. Много момичета са били хиперстимулирани и са забременели. Но все пак се свържи с доктора си.
*
« Отговор #4 -: Май 03, 2007, 16:53:23 pm »
Само подут корем не е признак за ХС.Не го мисли толкова.Пий повече течности и всичко ще е ОК.Обади се на док.
« Отговор #5 -: Май 03, 2007, 17:41:19 pm »
Какви са признаците за хиперстимулация, освен подутия корем?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Май 03, 2007, 17:58:45 pm »
препоръчително е според мен, да те види лекар!
Дано сте успели!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #7 -: Май 03, 2007, 19:00:03 pm »
И според мен трябва да те види лекар. Ако твоя лекар е в чужбина, обади се в клиниката и говори с колегите му.
Успех!
*
« Отговор #8 -: Май 03, 2007, 22:02:23 pm »
Задължително трябва да те види лекар. Все някой трябва да го замества. Не искам да те плаша, но хиперстимулацията е доста рисково състояние. Дали е лека, средна или тежка може да прецени само лекаря ти, защото той трябва да има опит с подобни състояния, а съответно само той ще ти обясни какво трябва да правиш и дали е необходимо да се вземат допълнителни мерки.
« Последна редакция: Май 03, 2007, 22:04:54 pm от cygnus »
« Отговор #9 -: Май 04, 2007, 15:11:40 pm »
Аз бях хиперстимулирана. Едвам ме спасиха.

Изкараха ми около 13 л. течност от корема, не стига това ами имах и излив в белия дроб - още около 6л.

След около 3 м. лежане по болници най - после всичко беше наред.

Сега се радвам на прекрасно бебе.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #10 -: Май 04, 2007, 15:52:32 pm »
Боже Господи  :balk_80: направо се вцепених като прочетох. алекс ти при кого прави процедурата? Късмет за напред и много щастие ти желая с малкото човече и на цялото ви семейство. :goodluck:
« Отговор #11 -: Май 04, 2007, 16:15:33 pm »
При когото и да я бях правила така щеше да стане. Това е състояне което се получава 1 на 1 млн.

Може би усложненията дойдоха после - приеха ме в болницата и там никой не ме погледна. Сложиха ми дрен в корема и стоях снего 1 седмица. Той се запуши и аз поисках да ми го махнат. После бях като лейка - от дупчицата от корема излезе по - голямата част водата.Никой не ме погледна на ехограф за да види дали има още течност или не. Лекарката назначава изследвания, а сестрите забравят да ми вземат кръв и какво ли още не. Не видяха че започвам да събирам вода и в белия дроб.

Смених болницата и нещата се оправиха.
Сега се радвам на хубаво бебе.
Не искам да плаша никого, но ако аз знаех предварително за това щях да потърся помощ много по - рано и нямаше да се стигне до това състояние.
Мисля че всяка една от нас на която и предстои ин витро трябва да знае какви усложнения може да се получат, за да е подготвена и при първи симптоми да потърси помощ.

Аз не бях подготвена, но въпреки всичко съм благодарна на целия екип, без който нямаше  да имам бебе.
Искам да благодаря и на всички момичета които ми помагаха дикато бях в болницата, защото аз не можех да се справям сама.    
*

naha

• 1474
« Отговор #12 -: Май 04, 2007, 16:22:05 pm »
 :balk_159: Алекс наистина е много тъжно, че се наложило да минеш през този ад :balk_144: Надявам се да можеш да забравиш ужасните емоции и всичко да бъде наред за напред. Всъщност какво е бебенцето момиче или момче ще прощаваш за любопитството? :oops:
« Отговор #13 -: Май 04, 2007, 16:24:41 pm »
Момиченце.
*

naha

• 1474
« Отговор #14 -: Май 04, 2007, 16:31:53 pm »
Да е живо и здраво, голяма да порасте и много да ви радва :blowingdust:
*
« Отговор #15 -: Май 04, 2007, 19:47:00 pm »
аз също бях с хиперстимулация, лекарят ти може най добре да ти даде съвет, но ако сравнявам с моето положение (това не значи ,че и ти си така)не бива да се пият много течности, защото течността не се отива по кръвонасната система , а се излива в коремната кухина и тъкато там течностите са под налягане затова корема се издува.
« Отговор #16 -: Май 04, 2007, 19:47:35 pm »
Алекс, а хиперстимулацията предполагам си получила преди трансфер, ако е така, имаше ли трансфер или ги замразихте ембриончетата ? И извинявай за любопитството, но понеже моя случай засега май е подобен на твоя,да не би момиченцето ти да е  от замразени ембриончета?
« Отговор #17 -: Май 05, 2007, 12:42:28 pm »

:hello2:
Аз все си мислех че се получава само по време на стимулация
и че ми се е разминало но при мене се получи след трансфера
и след поставянето на Pregnil
Яйчниците стават много големи и изхвърлят вода в корема
Док каза да се движа бавно и не правя резки движения
Бях 2 дена в клиниката под наблюдение антибиотик и Spirolakton за отводняване
но на него пише да не се пие при бременност
 :balk_145:Сега много ме е страх дали ще оцелеят ембрионите

*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
« Отговор #18 -: Май 05, 2007, 13:42:02 pm »
mari73, стискаме палци всичко да е наред и да се похвалиш скоро :balk_64:

« Отговор #19 -: Май 06, 2007, 13:13:28 pm »
  :hello2: Margi,

какво става с тебе как си :balk_173:

аз съм все така подута и едвам се движа като някоя баба

и много притеснена :balk_137:

Алекс тебе със какво и къде те лекуваха?
« Последна редакция: Май 06, 2007, 13:21:09 pm от mari73 »