0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ниво на естрадиола
« Отговор #20 -: Май 03, 2007, 18:35:02 pm »
Именно mamichon  :)
Заради това мисля, че при теб сегашното положение е обнадеждаващо.
А FSH-то при предишни лабораторни анализи до какви нива е стигало?
А всъщност докторът видял ли е тези хормони и ако да, как ги коментира?
« Последна редакция: Май 03, 2007, 18:38:17 pm от mmery »
*
« Отговор #21 -: Май 03, 2007, 18:53:13 pm »
В случая аз търся тънката разграничителна линия между намален и изчерпан яйчников резерв.
Разсъждавам си, че при първото все пак би трябвало да има някакви шансове без донорска яйцеклетка.  :D 
Mmery, и аз много се чудя над тези въпроси, как се определя намален и изчерпан яйчников резерв. Примерно при мен всички хормони са наред (само Inhibin B e 35 при норма над 45) и имам спонтанна овулация. Ясно ми е, че процеса е необратим, но колко време имам никой не може да ми каже, а съм на 30 години.  :?
Mamichon, правила ли си изследване на Inhibin B?
« Отговор #22 -: Май 03, 2007, 23:35:46 pm »
Никой не ми е казвал за Inhibin B.Но и според някои от момичетата-няма смисъл.И все пак -на кой ден от МЦ се прави,ако не е късно мога да го пусна,за да получа пълна картина какво става?
/img][/url]
*
« Отговор #23 -: Май 04, 2007, 00:02:14 am »
Никой не ми е казвал за Inhibin B.Но и според някои от момичетата-няма смисъл.И все пак -на кой ден от МЦ се прави,ако не е късно мога да го пусна,за да получа пълна картина какво става?
Прави се на треди ден от МЦ. Аз знам само две места, на които може да го направиш - в София в Бодимед и при Конова в Плевен. Ето ти малко инфо http://www.ivfpleven.com/index.php?l=45
« Отговор #24 -: Май 04, 2007, 10:33:02 am »
Rozy
виж тази статия
http://www.reproductive-medicine.com/pages/dominished_ov.htm
Според мен ти имаш много голям съюзник - възрастта  :D, млада си.
mamichon - и твоите 35 години са обнадеждаващи  :D
И според мен Инхибин Б няма кой знае каква полза, защото си стимулирана и докторът е видял как реагират яйчниците. Аз мисля, че си струва да опиташ още едно ИКСИ при същия доктор, тъй като той е наясно с твоето състояние.
В горната статия докторът казва, че не препоръчва отказване на пациентки дори и с 2-3 фоликула, защото има немалко примери на успешни бременности.  :)
*
« Отговор #25 -: Май 12, 2007, 22:44:58 pm »
Аз мисля, че има смисъл да си изследва Инхибин Б.
Според мен много е важна с какви лекарства и с какъв протокол те стимулират. При мене нещата започнаха по следния начин - първи ден от МЦ започнахме с Декапептил 0.1 и така 10 дена на 11-ти ден пуснахме Естрадиол и започнахме стимулацията с Пурегон (100+150) като сутрин си продължавах с Декапептил 0.1. Е да ама не на първа ФМ 3 фоликула от ляво и 2 от дясно горе-долу еднакви размери. На следващата ФМ обаче тръгнаха 2 доминантни фоликула другите почти "умряха" тогава док намали Декапептила на0.05 и на следващата ФМ другите 3 фоликула бяха дръпнали доста но за съжаление само единия от тях настигна другите а освен това се бяха появили и няколко нови фоликулчета. В крайна сметка пунктираха само 3 но и трите бяха пълни. Аз съм сигурна че хормоналните препарати за подтискане на хипофизата оказват влияние върху стимулацията. В този ред на мисли вчера ровейки се из нета намерих вижта какво:

http://http://www.nhif.bg/bg/post.phtml?topicid=34437

Това е отговор на НЗОК на някакво писмо.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
« Отговор #26 -: Май 12, 2007, 23:25:46 pm »
Да ама при мен се получи така,че на първото ИКСИ получих хиперстимулация,а след второто ИКСИ се установи почти изчерпан яйчников резерв и вариант донорска яйцеклетка.
/img][/url]
*
« Отговор #27 -: Май 12, 2007, 23:47:16 pm »
Скъпа mamichon изчерпването на яйчниковия резерв все пак е ПРОЦЕС, който трае години. Пък и доколкото разбрах ФСХ ти е в граници.  Защо не си направиш изследване на Инхибин Б? Къде ги прави опитите?
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки