0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

gemi78

• 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
Скъпа,не се тевожи,вси4ко 6те си дойде на мястото,имай търпение.Отиди при д-р Даскалова,тя е добър специалист,тя 6те те насо4и какво да прави6.Ние ходим при нея и сме доволни,много добра и внимателна жена е.6те ти даде сили,мили4ка,само действай и бъди твърда.Не се от4айвай,няма невъзможни не6та.
успех ти желая мила,и най-скоро-едно сладко беб4е и една 6тастлива мама. :bighug:
                   :babbycarrage:

Подкрепям момичетата за повтарянето на основните изследвания и консултацията с бг специалисти. Преди да вземете трудното решение за инсеминация, трябва да знаете че всичко като възможности е изчерпано. Теорията и реалността не винаги се застъпват на 100%.
Ето ще ти дам пример при нас /макар хормоните да бяха добре/, при първата консултация с андролог за обсъждане на биопсия, докторът каза че шансовете да има живи сперматозоиди са не повече от 20%.
Е да, но шансът го има, и един процент да е - не е 0. Може да е малко възможно и трудно, но не е невъзможно!
Манипулацията не е тежка, така че според мен е важно да я направите. Така ще имате една яснота, когато взимате решение за пътя напред.
Успех!
*
Благодаря ви моми4ета за подкрепата и пожеланията,
задължително ще направим биопсията за да видим има ли нещо живо там.
Малко се притеснявам да се зарадвам и да се надявам на някакъв шанс, 4удеса стават, но искам да знам какъв е реалният шанс, затова ще направим био-то
Пожелавам на вси4ки опитващи- да видят своя  :bfp: в най-скоро време а после и здрави беб4ета  :sucky:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Скъпа вера отново препро4итам пост-а ти и се 4удя дали да пиша с риск да си навле4а гнева и омразата на вси4ки, на които 4удото "забременяване след стерилитет " се е слу4ило или са допринесли да се слу4и
но под "повтаряне на основните изследвания в бг и мнение от бг специалист " да разбирам ли 4е може да има разли4ие в резултатите и диагнозите в България и ЮК, безплодието не е еднакво навсякъде
Притеснява ме факта 4е приятелско семейство, съвсем скоро открихме, опитват за детенце ве4е 9 години, като диагнозата се променя непрекъснато,  /МЪЖКИ ФАКТОР / ту имат шанс за дете ту нямат, и понеже надеждата умира последна, те не спират да из4акват момента, в който имат шанс, и така 9 години
За мен 4аст от решаването на проблема е да знаеш какво то4но имаш и какво да /не/о4акваш
Колкото по-разли4ни интерпретации на един резултат, толкова по-продължително бебеправене,
тук наистина вси4ки предложиха да се повторят изследванията, никой не се съгласи с диагнозата ни поставена тук
Ако е наистина сгрешена - супер, но ако не е- можем ли да превърнем 2 годишното ни бебеправене в 9 годишно?
Ухх, май прозву4а като каране, но не е, просто се опитвам да се боря с емоциите и надеждата 4е...4удото ще стане и за нас :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Нека аз да ти отговоря, защото виждам колко си объркана. Вера и съпругът й са мои пациенти. Вера се опитва да ти каже, че понякога трагични ситуации при добро, внимателно и коректно диагностициране се оказват не толкова фатални, колкото на пръв прочит. Именно правилните изследвания и адекватната им интерпретация ще дадат основните отговори. Няма различни интерпретации, има по-голяма база данни, на основата на която се гради поведението. При вас тази база е нищожна и плюс езиковия проблем е просто несериозна за каквото и да било решение.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
miori, не съм искала да кажа че изследванията в UK не са достоверни. В никакъв случай! Даже е добре да донесеш дори малкото от тях, с които разполагаш.
Уви, никой от нас не по тази пътека по желание. Всички искаме да успеем този път, тази година, да не чакаме повече. Да не изпитваме тази мъка и тъга.
Всеки сам си прави избора до къде може да издържи, избор който никак не е лесен. Но за да вземеш сериозно решение, според мен трябва да имаш информация.
Аз поне за себе си съм решила да опитаме, всичко което зависи от нас. Отколкото след време да се мъча с въпроси "Какво би било? Защо не го направихме, защо не опитахме и т.н.?".
*
Мели, вера, благодаря
Извинявайте за истерията в която изпадам, ужас, пове4е от вси4ко на света желаем да открием дори и един жив сперм в топките на мъжа ми и той да се превирне в 4аст от общото ни беб4е, задължително ще го потърсим, просто се обърквам от това 4е в ЮК ни направиха толкова много изследвания, дори и такива които аз ли4но не виждах смисъл да се правят, без да платим нищо, вси4ко го покри здравната каса, и си мисля 4е ако е имало шанс да намерим този сперм, защо категори4но ни отказаха биопсия?! Така се надявам да намерим живи сперми при биопсията в бг и да им натрия носовете на тия англи4ани/ м/у другото англи4аните са мн лоши лекари, добрите специалисти обикновено са от други националности и цветове/
Другата при4ина за моята истерия е 4е в бг вси4ки разполагат с резултатите които коментират в форум-а, а ние не, и аз изобщо нямам представа какво ни е, абе, пълна каша
4акам с нетърпение да се върнем в пловдив и да се срещнем с Мели
 :wink:

Съвсем нормално е да си уплашена и да прескачат хиляди въпроси в главата ти.
Бъди много внимателна към мъжа ти. Подкрепьй го, сигурно му е много трудно.
Дай Боже, картината скоро да се изясни и нещата да са добри за вас!