0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Контракции в 24 г.с.
« -: Юни 02, 2007, 00:52:22 am »
Здравейте,

Ситуацията е следната. В 24 гс съм и от 3 дни имам контракции - нерегулярни, безболезнени, между 1 и 5 на 4ас. Естествено отидох на лекар - бебето се развива отли4но и шииката на матката е затворена и с нормална дължина (Слава Богу!) затова не ми изписаха нищо (В Америка, където съм, са много пестеливи откъм спазмолитици, магнезии и т.н. при бременни, при контракции дават морфин  8O ), само ме пратиха в къщи да лежа (което и правя)...

Притеснявам се, тъй като междувременно се установи 4е съм с двурога матка и маргинална плацента превиа, а контракциите не престават...Старая се да пия достатъ4но вода, приемам матерна ежедневно и ве4е забравих напълно какво беше това секс  :wink: само и само дълго4аканото съкровище да е добре...

Въпроса ми е (особенно ако сред Вас има лекари) какво още мога да направя? Например разумно ли е да си самопредпиша 3 пъти по една таблетка дневно нош-па за седмица докато се поуспокоят нещата? Също какви са то4но активните съставки на манери4а и бусколизина (другата седмица имам 4ас при лекарка завършила в Прага и се надявам тя да има по "европейски" подход към контракциите)...

Предварително благодаря!

*
Re: Контракции в 24 г.с.
« Отговор #1 -: Юни 02, 2007, 07:54:50 am »
Мога да кажа само, че магнерота е за предпочитане пред магнерича (поне според моя лекар) и че откакто пия (2х1 на ден) съм забравила за контракциите.
Без да съм медицинско лице, искрено и дълбоко не вярвам, че морфина е за предпочитане пред магнезия. Ако искаш - задай си въпроса в темата на д-р Даскалов в "Дългоочаквана бременност ...", там със сигурност ще я види и ще ти отговори.
« Последна редакция: Юни 02, 2007, 07:56:34 am от Lan »
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #2 -: Юни 02, 2007, 09:02:38 am »
Аз не съм лекар. Имах контракции от самото начало на бременноста. Даже лежах един месец за задържане. Ама лечението беше горе долу така
до 16 седмица но-шпа (по-силно) или папаверин (по-леко)
от 16 седмица магнерот, магнерич или мабне Б6.
Тези неща ми ги изписаха в майчин дом. А мойта си лекарка (за стерилитет) каза, че магне Б6, не било много добро, защото витамин Б6 тонизирал мускулите. А другата, която следеше бременноста, каза че магне Б6 било най-доброто.
Никой от лекарите обаче не е сравнявала магнерота и магнерича. Аз даже не си спомням кое пих. Спомням си само, че беше магнезии. И го пих през цялото време - до 10 дни преди термина.
Така че и моето мнение е да потърсиш магнезии, а не но-шпа. Ефекта при но-шпа е в по-ранните месеци - до третия.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #3 -: Юни 02, 2007, 14:34:02 pm »
при това положение, без никакво притеснение си намери магнерот и но-шпа! мен като ме бяха нападнали такива контракции пиех магнерота 3х2. за 2-3 дни подейства, но го намалих на 2х2 чак на десетия ден.
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #4 -: Юни 03, 2007, 12:28:10 pm »
ЗДРАВЕИ МИЛИ4КА АЗ СА6ТО ПОЛУ4ИХ КОНТРАКЦИИ В 24 ТА СЕДМИЗА И ПОЛУ4ИХ ИЗПАДАНЕ НА ЗАПУ6АЛКАТА ОТТАМ ИЗТИ4АНЕ НА ОКОЛОПЛОДНА ВОДА И СЛЕД КАТО ЛЕЖАХ В БОЛНИЦАТА ОКОЛО 10 ДНИ ПОЛУ4ИХ И РАЗКРИТИЕ И СЕ НАЛОЙИ ДА ГИ ИЗВАДЯТ.УМРЯХА И ДВЕТЕ.ДАНО ПРИ ТЕБ СПАСЯТ НЕ6ТАТА.УСПЕХ
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*

Tamara

• 1662
« Отговор #5 -: Юни 04, 2007, 09:43:52 am »
Петя, съжалявам за това, което си преживяла. За съжаление статистиката за многоплодна бременност не е обнадеждаваща.
Това наистина е възможно да се случи, ако не се вземат мерки. Но ако се обърне внимание навреме на тези контракции не би прябвало да се допусне нещата да стигнат до там.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

petq74

• 373
« Отговор #6 -: Юни 04, 2007, 12:19:30 pm »
благодаря за подкрепата за сажаление права си тамара но и нали знаеш на кои каквото му е писано.ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш.явно на моите бебета не им е било писано да живеят
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*

Tamara

• 1662
« Отговор #7 -: Юни 04, 2007, 13:18:16 pm »
Горе главата миличка  :bighug: Такъв е животът - докато се усмихнеш и вземеш, че се озъбиш.
Ама няма да размахваме белия флаг сега. Ако сами не си вземем от този живот това, което ни се полага, няма кой да ни го даде. Нали знаеш - Бог дава, ама в кошара не вкарва.
Нека тези отстрани си мислят, че ни е било писано по-дълго време да нямаме деца. Ние си знаем какво всъщност е било написано и колко ни струва да го пренапишем. Само ние си знаем колко заявки сме пращали на щъркела и колко сме крещяли след него, докато ни чуе. Дано и ти скоро да прегърнеш своето детенце (а дай Боже и две). Тогава и тези две малки звездички горе ще са по-щастливи от всякога.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

petq74

• 373
« Отговор #8 -: Юни 04, 2007, 14:52:19 pm »
благодяря ти мили4ка за хубавите думи по леко ми става когато знам 4е някои ме разбира.ина4е е много тежко.целувки от мен
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
*
« Отговор #9 -: Юни 08, 2007, 11:35:32 am »
Много много съжалявам кураж. Бъди силна :wink: