0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета!

Надявам се някоя от вас да внесе малко яснота в следната ситуация:

Поради задържан фоликул гинекологът ми предписа Оргаметрил по схема - 2x1, от 13 до 27 ден. Още на 25 ден имах минимално кафяво зацапване, което спря веднага. Започна отново от 28 ден и вече 8 дни имам такова - на ден, колкото графово зърно. Цикълът ми го няма, симптоми за предстоящ цикъл почти няма.

На какво може да се дължи това? Случвало ли се е на някого? Симптоми за бременност също няма!
Колко още да изчакам, преди да отида на преглед?

Чудя се вече какво става?!
Благодаря на всеки, който се включи!
Re: Оргаметрил и закъснение на цикъла
« Отговор #1 -: Юни 08, 2007, 16:31:08 pm »
Споде ли това с гинеколога си? Преди години и аз пиех органометрил заради нередовен м. - а оттам и кистосан яйчник. Но всичко си беше нормално. По принцип като изпълниш схемата до 10 дена трябва да дойде м. Но пак се консултирай. Ако трябва отиди  и при друг. :D
« Отговор #2 -: Юни 08, 2007, 16:40:14 pm »
   По принцип Оргаметрила са много гадни лекарства.На мен също цикъла ми беше малко оскъден като го пих по същия повод като твоя.Получих обаче ужасни болки и буци в гърдите с коластра.Беше ужасно!!! Аз също те съветвам да се обадиш на лекаря си!
« Отговор #3 -: Юни 09, 2007, 11:04:05 am »
Аз също съм пила Оргаметрил...дойде ми 4 дена след като го спрях с ужасни болки...на другия месец получих кафеникаво зацапване и така и незнам още от него ли беше или не...и аз те съветвам да се консултираш с лекаря си...
« Отговор #4 -: Юни 09, 2007, 18:15:35 pm »
  И аз съм го пила - симптоми също като при теб , с тази разлика че при мен М. дойде , но с адски болки.От лекаря разбрах, че  влианието му е различно при жените - при някои М. се появява със силни болки, при други е само ръждиво зацапване.Мой съвет е да смениш доктора - факта, че страничните му ефекти са толкова много само по себе си не е добра атестация за лекарството, а някои доктори вече напълно го отричат.
« Отговор #5 -: Юни 17, 2007, 19:27:29 pm »
Здравейте, момичета!
Благодаря ви за отговорите!

След 9 дни закъснение и зацапване, отидох на преглед. Още в чакалнята започнаха да ме срязват яйчниците. На ехографа се видя, че преди часове съм спукала фоликулярна киста.
Разбрахме се да отида след 8-10 дни.
Дойде ми още на следващия ден, а болките бяха ужасни - не съм имала такъв цикъл до сега. Отидох на преглед на 8 ден от цикъла, все още имах зацапване. На ехографа се видяха множество фоликули в единия яйчник, но доминантен нямаше. Пуснах Естрадиол и FSH, не разбрах точно, защо толкова късно /зная, че по принцип се пускат 3-5 ден/, гинекологът ми обясни, но бях се шашнала и не разбрах точно защо. Нещо във връзка с продължаващото излющване на лигавицата на матката.
Във вторник ще имам резултати. Междувременно, зацапването ми продължава, вече е 12 ден от цикъла / кървенето беше силно около 4-5 дни, после зацапване/.
Не зная какво става вече.

Лошото е, че сама си докарах проблемите до главата! Имах нормален цикъл, нямала съм кисти или каквито и да е проблеми! Но, в стремежа, да забременея по-бързо, започнах билково лечение. Прекалената стимулация с билки е довела до "заключване" на яйчниците. Те са станали лениви и не искат да възвърнат функцията си. Наложи се подтискане с Оргаметрил, но при мен явно не действа, този месец положението е същото.
Другия месец ще пусна хормони 3-5 ден. Дано покажат, къде е проблема!

Съвета ми към всички вас е: Внимавайте много с билките!!! Понякога може да си докарате такива проблеми, че като мен да се чудите, как да поправите положението! :(

Благодаря за подкрепата!
« Отговор #6 -: Юни 17, 2007, 21:17:47 pm »
love_sunrise  какви билки си пила и как точно си ги пила,че е довело до този проблем? Ще ти бъда благодарна ,ако пишеш,защото ме интересува употребата на билките.
« Отговор #7 -: Юни 17, 2007, 22:27:16 pm »
peroshinka ,

Купих си билки от позната билкарка. На много хора помогна, включително на жени с репродуктивни проблеми.

Получих 4 пакета.
Първият, най-голям пакет, се състои от смесени билки - пие се до свършване от двамата. До колкото разбрах, билките в него прочистват кръвта или действат като антиоксидант. Не зная състава на пакета. Останалите билки ги пия само аз.

Едновременно с първият пакет се пие  отвара от шапиче/втория пакет/ - до свършване. Шапичето стимулира яйчниците, по-точно фоликулярния генезис. Тази билка е объркала всичко! Сега произвеждам множество фоликули, които са малки и няма доминантен!

Продължава се с отвара от клинавиче/третия пакет/ - пак до свършване. Клинавичето подпомага лигавицата на матката - удебелява я и я кръвоснабдява. Нещо като Дуфастон-а.

Последния пакет е салвия - това чудо не разбрах за какво е.

През цялото време се пият отвари от първия, най-голям пакет.

Какво се случва - при хора с репродуктивни проблеми /липса на овулация и нередовен цикъл/, билките помагат.
В моя случай, ефекта беше обратен, защото никога не съм имала проблеми, просто исках по-бърз резултат! Затова се е получила хиперстимулация, която доведе до яйчникова дисфункция!

Дано да съм ти била от полза!
Никога не пийте каквото и да е на своя глава! Аз от главата си я докарах до там! :x
« Последна редакция: Юни 17, 2007, 22:29:05 pm от love_sunrise »