Здравейте, момичета!
Благодаря ви за отговорите!
След 9 дни закъснение и зацапване, отидох на преглед. Още в чакалнята започнаха да ме срязват яйчниците. На ехографа се видя, че преди часове съм спукала фоликулярна киста.
Разбрахме се да отида след 8-10 дни.
Дойде ми още на следващия ден, а болките бяха ужасни - не съм имала такъв цикъл до сега. Отидох на преглед на 8 ден от цикъла, все още имах зацапване. На ехографа се видяха множество фоликули в единия яйчник, но доминантен нямаше. Пуснах Естрадиол и FSH, не разбрах точно, защо толкова късно /зная, че по принцип се пускат 3-5 ден/, гинекологът ми обясни, но бях се шашнала и не разбрах точно защо. Нещо във връзка с продължаващото излющване на лигавицата на матката.
Във вторник ще имам резултати. Междувременно, зацапването ми продължава, вече е 12 ден от цикъла / кървенето беше силно около 4-5 дни, после зацапване/.
Не зная какво става вече.
Лошото е, че сама си докарах проблемите до главата! Имах нормален цикъл, нямала съм кисти или каквито и да е проблеми! Но, в стремежа, да забременея по-бързо, започнах билково лечение. Прекалената стимулация с билки е довела до "заключване" на яйчниците. Те са станали лениви и не искат да възвърнат функцията си. Наложи се подтискане с Оргаметрил, но при мен явно не действа, този месец положението е същото.
Другия месец ще пусна хормони 3-5 ден. Дано покажат, къде е проблема!
Съвета ми към всички вас е: Внимавайте много с билките!!! Понякога може да си докарате такива проблеми, че като мен да се чудите, как да поправите положението!
Благодаря за подкрепата!