0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Колко ли здрава е психиката?
« -: Септември 06, 2005, 19:47:23 pm »
Момичета, вече си задавам този въпрос.... толкова години издържах (6 вече) , но май вече не мога, стоях и чаках смирено, дали ще ми дойде или късмет, но уви.... вече не е така.... писва ми.... дойде 29 ден и само за това мисля и говоря, улавям се, че се настройвам че вече съм бременна, говоря с всички че май този път вече е станало. До преди няколко месеца знаех, че имаме някакъв проблем, стоях и нищо не правех, махнаха ми неотложно миомата и аз повярвах на доктора - ДА СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ СТАНЕ, СПОКОЙНО САМО!!! Да ама не.... вече 4 месеца след операцията, да съм спокойна.... да сигурно може... но вече не и аз.... живота  е много гаден... днес пак отрицателен тест.... вече втори.... и пак си казвам, .... може би е рано.... искам прекалено много, но уви.... зная че и този месец трябва да преглътна, обещах си да не плача.... и няма.... поне ще се постарая... Знаете ли какво, вече си мисля, че за да забременее една жена, трябва с мъжа й да са носители на нобелова награда. Може би просто някой горе е казал, че имам да изкупувам някаква вина и не трябва да имам дете, камо ли няколко... сигурно не ставам за майка... Съжалявам, че ви отекчих и настроих песимистично.
« Отговор #1 -: Септември 06, 2005, 20:01:31 pm »
Никой не си отекчила. Всички се чустваме така/поне така си мисля/.
Толкова е трудно особено като ти дадат надежда. Миналия месец Владимиров ми каза че може би ще стане и толкова се надявахме и двамата.
Мъжът ми е фармацевт и в деня в който трябваше да ми дойде ми донесе един тест и букет цветя, като ми каза:
 "Букет за майката на моя наследник"
Направих си теста - отрицателен.
Не трябва да се отчайваш, бъди силна, заедно, поткрепяйки се ще преминем през този труден етап от живота ни. :D
« Отговор #2 -: Септември 06, 2005, 20:04:37 pm »
Ти успя съвсем да ме разревеш..... Благодаря за подкрепата.... дано имаш успех този месец
*
« Отговор #3 -: Септември 06, 2005, 20:28:18 pm »
Mila Kristianna...6 godini sa ujasno mnogo vreme i vseki chovek, dori s naj - zdravata psihika, bi imal momenti na otchaqnie i bezputica.
Ne mislq, che tuk stava vupros za - dobur chovek sum - zaslujavam, ne sum dobur chovek - ne zaslujavam.
Prosto jivotut e takuv ponqkoga...qvno.
SIGURNA SUm CHE TI SI PREKRASEN CHOVEK< KAKTO SHTE BUDESH I PREKRASNA MAJKA!
Vse trqbva da ima nqkakuv balans, nqkakvo ravnovesie v tozi jivot i osven loshi, da ima i dobri neshta.

Jelaq ti mnog, mnogo shtastie!

Mnogo sujalqvam, no imam nqkauv problem s kirilicata.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Септември 06, 2005, 20:45:49 pm »
Знаеш ли Криси, след като спрях да меря БТ, най-лошото нещо е, че психиката ми се води по фазите на менструалния цикъл... Доколкото мога се опитвам да забравя...Ами и аз като тебе, няма да се тръшкам че този месец  ми е дошло.
Лично аз ... си настройвам психиката на следното ниво: правя каквото правя до 35 години и предприемам мерки за осиновяване на дете. Но да ти кажа някак си отсега започвам да свиквам с мисълта...
Незнам точно как да го обясня.
А за греховете, аз си мисля че изплащам не само свои /не съм безгрешна/, но и чужди грехове... Понякога е така, невинния тегли хомота.
« Отговор #5 -: Септември 07, 2005, 11:39:18 am »
Не, не и не, нееееее!!!!!!!
Само не си мислете такива неща! Нима вярвате, че аз, или ти, или тя е нагърбена да изкупи греховете на половината човечество, нима вярвате, че сте неспособна да бъдете майки - погледнете, как се грижите за вас, за мъжа до вас, за родители, роднини, приятели. Винаги в момента, в който ми мине през ума, че не ми е отредено да бъда майка си мисля .... защо, та аз ще съм прекрасна майка. От години съм самостоятелна, не съм безотговорна, имам здрава психика и изглежда имам подход към децата, защото се разбирам и с най-буйните и непослушните. Нооооо..........тогава се намира някой да ми каже "Ти ще си прекрасна майка" и всичко въпроси започват отначало......кога? защо? как?.....
Но ще видите, ще дойде деня, в който ще докажем, че и ние можем да сме майки, не по лоши, а може би и по-добри от тези получили децата си "даром"
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

lady_11

• 3217
« Отговор #6 -: Септември 07, 2005, 18:26:44 pm »
Благодаря Василена!
« Отговор #7 -: Септември 07, 2005, 19:14:00 pm »
Браво Васи, ей така трябва да сме всичките, то и аз като трябва да давам кураж съм много силна, ама стане ли въпрос за мен, ставам едно голямо г.............о, ама няма как.
*

Eli__

« Отговор #8 -: Септември 07, 2005, 19:53:40 pm »
Здравейте всички!И аз си задавам същите въпроси:Защо ми се случва това?Дали има някаква причина?Докога ще издържа?Но човек е невероятно силно животно,издържа повече отколкото си е мислил,че ще може.Особено когато е поставен в трудна ситуация.Навремето когато още незнаех,че ще имам такива проблеми,подсъзнателно съм се страхувала най-много от това да не ми стане нещо и да немога да имам деца.Даже помня,че съм казвала,че това е по-страшно и от смъртта :evil: Но сега,когато се сблъсках наистина с тоя проблем,станах невероятно силна и борбена.Така е устоен човек.Лошото е,че забравяме,че съществуват у други хубави неща около нас,освен децата.И аз съм,като всички вас-падам,ставам и продължавам,боря се със зъби и нокти пък каквото излезе-накрая поне ще кажа "Ами направих всичко възможно..."Знаете ли как се изненадах онзи ден когато майка ми,след като за пореден път се изказах,че незнам дали изобщо ще имам деца,каза : "А ти знаеш ли колко хора ти завиждат на теб ?"Толкова се изумих,че неможах да повярвам на ушите си:"Че за какво ?"И като се замислих,сигурно има и такива и сигурно има за какво. :wink: Защото не ходя с табела "Не мога да забременея от 5 год.",а напротив давам вид,че всичко ми е ОК.Та замислете се дали някой,пък не ви завижда за това,което сте?За живота,който водите,за външността ви,за работата ви,та дори и за мъжа ви? 8)
« Отговор #9 -: Септември 08, 2005, 12:34:32 pm »
Цитат на: Eli__
Знаете ли как се изненадах онзи ден когато майка ми,след като за пореден път се изказах,че незнам дали изобщо ще имам деца,каза : "А ти знаеш ли колко хора ти завиждат на теб ?"Толкова се изумих,че неможах да повярвам на ушите си:"Че за какво ?"И като се замислих,сигурно има и такива и сигурно има за какво. :wink: Защото не ходя с табела "Не мога да забременея от 5 год.",а напротив давам вид,че всичко ми е ОК.Та замислете се дали някой,пък не ви завижда за това,което сте?За живота,който водите,за външността ви,за работата ви,та дори и за мъжа ви? 8)

Знаеш ли Ели, всеки ден, когато се прибираме с мъжа ми виждам изпиващите погледи на мъжете и завистливите - на жените пред блока. Защото аз съм хубава жена. Нека не звучи нескромно. Мъжът ми ме обича и това е очевидно за всички около нас. Но това не ме интересува. Какво като ми завиждат, че съм хубава и обичана като нямам дете, като не чувствам онова вътрешно спокойствие и удовлетворение. Нищо лично :)
« Отговор #10 -: Септември 08, 2005, 16:06:01 pm »
Благодаря Ви момичета, прекрасни сте....
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #11 -: Септември 08, 2005, 16:10:03 pm »
А аз си мислех, че само в моя песимистичен ум се въртят подобни мисли :D  (това в кръга на майтапа разбира се).
Знаете ли - откакто чета в няколко подобни форума (2-3 месеца) забелязвам, че всъщност повечето, които пишат тук са все жени постигнали много в живота, уредени, поулегнали с любящи половинки...но мечтата е ясна.
Това в подкрепа на изказаните мнения, че хората ни завиждат, а всъщност не знаят на какво завиждат.
Криси, пътят ти е бил дълъг и труден, но не се предавай. Това, което не ни убива ни прави по-силни.
И при нас ще огрее слънце - трябва да вярваме в това. :D
И аз съм благодарна, че тук има на чие рамо да поплача и че момичетата винаги са готови да те покрепят с топла дума. Така че не го задържай в себе си - изливай си мъката.
А следващия път ни позволи ние да сме в ролята на хленчещите.
Дръж се. Прегръщам те горещо :kiss:
Намерихме нашето синче.
Re: Колко ли здрава е психиката?
« Отговор #12 -: Септември 10, 2005, 00:15:05 am »
Цитат на: kristianna
Момичета, вече си задавам този въпрос.... толкова години издържах (6 вече) , но май вече не мога, стоях и чаках смирено, дали ще ми дойде или късмет, но уви.... вече не е така.... писва ми.... .

Миличка ти си страшно силна жена възхищавам  ти се  :oops:  за това ние бебеправим едва от 6 мес и аз всеки месец изпадам в депресия по време на лелката а ти толкова години ....,  :youwoman:  Запази този силен дух и аз се моля този месец да е последен с лелка и чакането най после да се окаже  :bfp:  
Много силни прегрътки от мен  :balk_602:
« Отговор #13 -: Септември 10, 2005, 00:40:38 am »
Страшно силна ни е психиката,момичета,дори и не предполагаме колко...Когато постъпих за раждане в деня на термина с изтекли води си мислех,че това е най-шастливият миг в живота ми...И когато чух думите "бебето е загинало във вас" мислех,че ще умра :cry: Нищо не ме успокои,казаха ми след всички изследвания.че е страхотен малшанс,че н е имало никакви аномалии,просто си вързало пъпната връв на възел  и не му е стигнал кислорода :cry:  :cry:  :cry: Отгоре на всичко си я видях моята малка красива бебка след ужасното  раждане на мъртъв плод...Мислех,че това ще е моят край,но не,милички,продължавам да се боря!Една година и два месеца минаха,сега пък не мога да забременея,правих много изследвания и след раждането и сега,уж всичко е наред,вероятно стресът е основна причина при мен,така ми казват лекарите,трябвало да спра да го мисля :evil: Е,опитвам се и доколкото мога живея,та ви казвам много,много сме силни и трябва да успеем и ще успеем!
*

lady_11

• 3217
« Отговор #14 -: Септември 11, 2005, 18:57:34 pm »
Понеже в предишния ми постинг имаше и теза за грехове и тяхното изкупване и ровейки се в нета, установих, че и в библията са описани безплодни двойки. Ако на някой му е интересно, може да прочете
http://www.pravoslavieto.com/life/09.09_sv_Joakim_Anna.htm. За мене беше определено интересно четиво.
« Отговор #15 -: Септември 11, 2005, 23:00:19 pm »
Цитат на: lady_11

http://www.pravoslavieto.com/life/09.09_sv_Joakim_Anna.htm

Само да ти оправя линка, Лейди  :D