0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Разлигавено дете
« Отговор #20 -: Август 13, 2007, 15:34:23 pm »
Момичета, изместихте темата чисто по женски. На Перушинка искам да кажа, да не си проваля почивката заради едно дете, винаги има начин тактично и не толкова да се измъкнеш от положение, а освен това имам спомени , че чакаше мъжа си от доста време.  Родителите  да си го мислят това дете. Не си хаби нервите напразно. Все пак си на почивка. С поздрави и дано ни разкажеш по-интересни случки от почивката.   
*
« Отговор #21 -: Август 13, 2007, 17:25:30 pm »
На мен много ми се 'лепят' децата, особено като сме на почивка. Познати или по-малко познати, явно разбират, че им обръщам внимание и се навъртат. Аз по принцип съм добра със всички, защото ако някое е разлигавено,или със селски манталитет, то затова са виновни възпитателите.

И така на всяка почивка, всички хлапаци искат от мен по нещо. Имала съм случай с адски невъзпитани деца. Когато ме подразнят с нещо, им обяснявам защо нещото не ми харесва, защо не трябва да постъпват така, и че е адски грозно да ми се инатят....Мога да казвам НЕ, и да ме разберат.

И най-смотаните деца разбират. Наблюдавала съм как децата се засрамват, когато друг им направи забележка, но с добро. Ако им се озъбиш ставаш враг и тичат при мама да се гушнат и оплачат. Но ако им покажеш, че ще сте приятели, но имаш условия, разбират и още как.

Не позволявай да ти се качват на главата. Нямаш право да възпитаваш чуждото дете, но когато нагазят в пространството, обясни какво не ти е приятно. Няма формула за всяка сутуация, но се опитваме.
« Отговор #22 -: Август 13, 2007, 18:33:29 pm »
:lol:Ехааа - още на втория ден съм ги сиктирдосала. Направо ме е намразило детето, пък и родителите му в комплект. :witch:
 При това съм убедена, че такива като мен му правят услуга на такова дете. Колкото по-бързо разбере, че светът не се върти около него, толкова по-безболезнено ще го приеме. А това, че се срамува от други хора не е точно така, детето явно е умно. Другите хора неминуемо са му показали по един или друг начин, че магариите не му не вървят. Ето това е - умно дете, но потенциалът му се похабява.
   Аз не мисля 4е е умно,а 4е е неспособно да се справя без родителите си.Ина4е за 2 дни съм контактувала със семеиството за 20 мин. и се 4увствам прекрасно.Не отговарям на непрекъснатите вапроси -какво гледа6?,за6то се смее6?,ама кое е сме6ното?Те си ходят с детето,ние си ходим двамзата.
   miusli ,То4но това е 4е за мен е по4ивка ,а мъжа ми поработва с дръгия 4овек и за това сме така вързани.Ама ве4е спря да ми пука.Които иска да ми се сърди.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #23 -: Август 14, 2007, 09:06:27 am »
Не се притеснявай бе, никой няма да ти се разсърди. Така и те няма да се чувстват виновни, че са ви вързали за хлапето.
Мъжете ще си останат приятели, а жените са си жени... ще се поразсърдят, поразсърдят и ще им мине :)
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.