0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Разлигавено дете
« -: Август 10, 2007, 14:07:44 pm »
   По сте4ение на обстоятелствата си карам по4ивката с наши приятели.По4ивката ще бъде 1 месец,минала е една седмица,а на мен ве4е взе да ми се отщява да имам дете.
 Нашите приятели имат дъщеря на 8 години и е толкова лигава,4е заради нея ми се налага да лъжа 4е не ми се ходи на плаж,4е не ми се яде за да не ходя с тях да ям и т.н.Най-ло6ото е 4е стаите ни са една до друга ,а терасата е обща.В4ера направо ми се реве6е.Това дете откакто се е родило го гледат 2 баби и 2 дядовци.Таткото обикновено не работи в града и в годината му се събира да я види 5-6 пъти.Когато е при нея се сещате за каква гузна съвест говорим и за какво лигавене.Мама по цял ден е на работа и живее при родителите си.Като се върне от работа се нахранва и си ляга.Сега родителите й по4наха да й правят проблеми за това,4е не си гледа детето и тя ре6и да го вземе на по4ивка,но преди месец това не влиза6е в плановете.
 Детето е на 8 години и тежи 40 кила.Аз съм на 25 и тежа 50.Само яде и спи.Наяжда се и заспива.Най-лошото е 4е вси4ко става с хлен4ете и мрънкане.Като  й се прияде и край, ние веднага трябва да тръгнем към ресторанта.Като се наяде и край,ведна га трябва да си ходим,4е на лигавето му се приспива.Каквото каже тя,това става.Едно дете на 8 години ни разиграва 4 4овека.Няма да и се скарат,няма да я напляскат.През живота й един шамар не е изяла.Затова пък ве4е аз взеех да й се карам. Няма като другите деца на плажа да се сприятели с децата,само седи до гъза на маика си и хлен4и ,а тя с непознати хора не говори.Срам я е!Майка си я прави на луда,а ина4е се 4ерви като домат и 4ак не може да си поръ4а една вода като е жадна.
  Общо взето една седмица живота ми се върти около яденето и около това малко моми4енце.Просто не мога да ви опи6а за какво става дума.С мъжа ми само я коментираме и гледаме как да се скатаем и ве4е става о4евидно,4е ги отбягваме.Само да й 4уете глас4ето  :x :x :x .В4ера я хвана грипа и запо4на да дрищи и повърна.Веднага наизкарах лекарствата,ходих до аптеката,а майка й вика:А,то ще й мине.Запо4на да повръща яко и маика й тъкмо се накани да й даде хап4е и малката заспа.Не й дадоха хап4ето да не я будели.Ние с моя се ядосахме и излязохме.Прибрахме се в 4 сътринта , а това дете още повръща6е.И двамата с мъжа ми предната седмица изкарахме грипа и знаем за какво става дума.
 Знам,4е моето дете няма да бъде такова.Знам, 4е отстрани е лесно да се говори и да се дава акъл,но тези хора с всяка своя дума правят гре6ка във възпитанието й.Първите дни си мислих ,4е може би аз не съм готова за дете,4е изобщо не ставм за майка и заради това и бебето да не става.4увствам се виновна предвид желанията ни за дете и смесените ни емоции в момента.Знам 4е децата не са кукли на конци и не може6 да о4акваш да бъдат това което ти иска6,но първите 7 години наистина си казват думата.Тези на6и приятели са връсници на мъжа ми и са по-големи от мен с 8 години,но в4ера когато малката се разболя,маика й не знае6е какво да прави.Постоянно повтарят,4е не било хубаво да има6 дете и 4е нас това ни 4акало.Те знаят,4е правим опити и 4е не става и госпожата с философски тон ме ъспокоява:Какво се притеснява6 бе?Живейте си живота,хи4 не ви трябват деца.   8O 
  Ооох,как 6те издържа?! :?  4увствам се емоционално изтормозена!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Разлигавено дете
« Отговор #1 -: Август 10, 2007, 14:37:31 pm »
Приеми, че това дете е такова. Дори и да искаш няма как твоето дете да е такова. Това вече е чуждо. Никой не може да ти каже какво ще е твоето. И винаги ще има и по-добри деца от твоето, но ще са чужди. Може би точно затова ти се виждат по-добри. Но така е било откакто свят светува.
Слагай капаците и това е. Не приемай това дете за твое и хич не я взимай присърце. Има си детето майка и баща и те правят най-доброто за нея. Давай мнение само ако ти го искат. Никоя майка не може да търпи детето й да мрънка и в повечето случаи прави всичко, така че да накара мрънкалото да спре. Може би и нейните нерви няма да издържат и тя ще й се скара в един момент. Но тя, а не ти. Като не ви се ходи с тях на ресторант - не ходете. Никой няма да ви се сърди. И никога не казвай на майката, че детето й е глезено. По-скоро, че бабите много са го разглезили... а най-добре, че всички деца са досадни.
Така че ако искаш да спасиш и отпуската и приятелството не се чувствайте вързани за другото семейство. Мрънкащото дете го приемайте като едно от всички мрънкащи на плажа и спрете да го чувате. И накрая на съветите да живеете без деца отговаряй с "не искам да свиквам без деца, че после ще ми е крив света". А на мъжа ти му кажи "Наште деца няма да стоят при бабаи за повече от седмица"
Приятно изкарване.
А за повръщането - разгазирана топла КОКА-кола
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #2 -: Август 10, 2007, 14:47:20 pm »
Абе и в нашия вход има едно такова чудо, направо като го видя и изтръпвам.Ходят да го гонят по улицата с яденето да яде, онова злоядо.Вечно мрънкащо.
Веднъж излизам с Тедка, онова насреща ми.Вика-искам твоето куче.Аз обаче хич не му цепя басма като техните и му викам-като престанеш да се лигавиш така мама ще ти купи и на тебе.
След 20 минути се звъни на вратата, майката бясна.Онова говедо казало, че Тедка я гонела да я ухапе. 8O 8O 8O 8O 8O 8O щяла да се обади в кучкарника да ми приберат кучето.
ТЕОДОРА!!!!!-НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛЕЗЛА НА СВЕТА!
казах и да си възпита по-добре детето и тогава да ходи да се дави с хората.
От тогава не си говориме, ама онова като го видя и все още изтръпвам.Понякога си казвам-Господ ми бави бебето за да не е такова лайно (с извинение)
Лошото е, че не детето е виновно, защото родителите го превръщат в това, което е!
*
« Отговор #3 -: Август 10, 2007, 15:07:22 pm »
Има деца, които харесвам, и такива, които не харесвам. Бе то си е като с големите хора - някои ти пасват , други не. Изобщо не се чувствам виновна, че не харесвам всички деца на света. И не смятам, че заради това Господ не ми праща детенце...  и не съм съгласна с твърдението, че винаги ще има по-добри деца от моето (когато го имам де) - това е все едно да твърдя, че има по-добри майки от моята ... А то няма   :)
*
« Отговор #4 -: Август 10, 2007, 15:24:05 pm »
Peroshinka, малко се отнесох с горния пост, та не се и доизказах - еми много е тъпо това, което ти се случва. Не я разбирам аз така почивката... Има два варианта, според мен - или преглъщаш в името на добрия тон (на мен лично не ми е много по сърце тази опция), или намирате начин тактично да кажете, че целодневната компания на това дете ви идва в повече (тук има малък риск да ви се обидят, ама к'во се прави ... ). Пожелавам ти да прекараш останалата част от почивката много по-добре от първата седмица!
*
« Отговор #5 -: Август 10, 2007, 15:32:55 pm »
И аз да споделя с какво "дете" ме сблъска живота това лято. Дете кукла, красиво, изписано, едно миловидно и естествено-ужасно лигаво. Дете на 8 години, да ме пита откъде си купувам дрехите, каква марка са и колко струват, което кара майка си да му прави шопска салата в 2,30 през ноща ( а на масата има такава), ....ами извинявам се, ама тва е свинщина.Както се казва обаче в поговорката :"Който каквото си е надробил, това ще сърба". Такива родители, само ядове могат да видят от децата си след време.
« Отговор #6 -: Август 10, 2007, 15:45:26 pm »
  Мъжа ми е кръсник на това семейство и с таткото са приятели от деца,а с маиката от 10 години.Аз по принцип ги харесвам,но за 7 гд познанство за първи път имам такива по-сериозни контакти с това дете.Маиката усе6а ,4е нещо има и се държи резервирано,зашото не може да разбере за какво става въпрос.А ина4е не мога да им кажа ,4е детето им е леке.Те сами си го казват,ама викат:Какво да се прави.Те бабите са виновни. :?
« Отговор #7 -: Август 10, 2007, 15:50:40 pm »
Няма лоши деца, има невъзпитани деца ...
« Отговор #8 -: Август 10, 2007, 15:51:25 pm »
peroshinka, не се нагърбвай с отговорност, която не е твоя. Това дете си има майка и баща, те трябва да го мислят. Освен това не мисля, че като сте в 1 хотел или къща, сте длъжни да ходите стях през цялото време. Преди 2 години и ние ходихме на море с приятелско семейство с дете, но се виждахме с тях само вечер. Те ходеха рано сутрин на плаж, а ние си спяхме до обяд и т.н. Не сте длъжни да сте нонстоп заедно. какво пречи като си тръгне глезлата, вие да си останете или да отидете на друго място?! Освен това, наистина не всички деца са такива. И както беше казала Мимка, то родителите са виновни, а не детето. сега като ходихме на море и имаше едно семейство с 2 деца и с бабата, та по-голямото дете викаше на баща си -педерас, а беше на по-малко от 3 години. Обаче как да не се отнася така, като майка му и баща му се караха от сутрин до вечер и помежду си си говореха по същия начин....
<br />[link=http:
« Отговор #9 -: Август 10, 2007, 16:48:36 pm »
Цитат
Освен това, наистина не всички деца са такива. И както беше казала Мимка, то родителите са виновни, а не детето. сега като ходихме на море и имаше едно семейство с 2 деца и с бабата, та по-голямото дете викаше на баща си -педерас, а беше на по-малко от 3 години. Обаче как да не се отнася така, като майка му и баща му се караха от сутрин до вечер и помежду си си говореха по същия начин....
   Мале какъв ушас!   :lol:
« Последна редакция: Август 10, 2007, 16:51:36 pm от peroshinka »
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #10 -: Август 11, 2007, 10:35:48 am »
Перошинка, разбирам те какво имаш предвид  :lol: И аз съм имала контакти с такива лигавенца и за това избягвам контактите с тях. Едното на 2 годинки още не е чувало думите "не", "не може". Каквото поиска му се дава - да не бъдело лишено от нищо. А иначе е толкова умно и красиво, а с такъв инат. Прави родителите си на луди, а покрай тях и който е наблизо. Било още малко и не разбирало, като порастнело щели да го възпитават. Ами успех им пожелавам!
Познавам и други деца - възпитани, не казвам кротки, защото си правят бели - нали са деца :) Но като се каже - вече е 9 часа време е да си лягаш, детето мие крака, уши, зъби и в леглото.
Не знам аз каква майка ще бъда, особено като знам колко съм го чакала своето детенце :( Но ще се постаря да се поуча от чуждите грешки до колкото мога. Не мисля, че не съм забременяла до сега, защото не обичам деца :) Само дано по-скоро започна да прилагам на практика теориите си за възпитание на децата върху моето бебче ;)

*
« Отговор #11 -: Август 11, 2007, 11:10:00 am »
Аz не бих жертвала почивката си само zа да бъда "въzпитана" и не бих се оставила на дете, което прави родителите си на "маймуни".
Ако почивката е предплатена и няма как да се смени населеното място, бих ходила на друг плаж или по друго време. А след вечеря, когато на детето му се прибира, бих отиШла на раzходка или в друго zаведение.
Това, че детето не е въzпитано е проблем на родителите му, не бива вие да страдате от това.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #12 -: Август 11, 2007, 14:37:47 pm »
tanja е казала всичко, което мисля по твоя проблем с конкретното гевезе.

а по принцип - винаги съм смятала, че бъдещите родители трябва задължително да изкарват курс по родителство и без тапия - никакви деца. не може за продаване на сладолед да ти искат лиценз, а за отглеждане на човеци - кой как може и намери.
ето до какво води това. лошото е, че тези родители не съзнават каква вреда нанасят на детето си с дълготрайни последици. а на себе си - също.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Tamara

• 1662
« Отговор #13 -: Август 13, 2007, 09:36:42 am »
Само един малък проблем, jam! Кой е идеалният родител, който ще преценява кой става и кой не... Да не говорим, че едно е на книга, друго е на живо как се гледа...
Мойто дете нито е правено по книга, нито е раждано по книга, нито е гледано по книга, нито се е развивало по книга... Ама никак не се съгласява да се подчинява на нормите.

А и да си дойдем на думата - на 35 не ми се държат изпити и не ми се вадят тапии.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #14 -: Август 13, 2007, 09:56:27 am »
Тамара, отговорният човек, като се сдобие с дете, почва да търси информация от различни места за това как е правилно и добре да го отглежда, нали? никой не се е родил научен. хората затова пишат книги, предлагат курсове за бъдещи родители и т.н.
само че, който е безотговорен, тъп или не му пука - не се интересува да научи нещо.
е за това говоря.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #15 -: Август 13, 2007, 11:15:57 am »
 :lol:Ехааа - още на втория ден съм ги сиктирдосала. Направо ме е намразило детето, пък и родителите му в комплект. :witch:
 При това съм убедена, че такива като мен му правят услуга на такова дете. Колкото по-бързо разбере, че светът не се върти около него, толкова по-безболезнено ще го приеме. А това, че се срамува от други хора не е точно така, детето явно е умно. Другите хора неминуемо са му показали по един или друг начин, че магариите не му не вървят. Ето това е - умно дете, но потенциалът му се похабява.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #16 -: Август 13, 2007, 11:28:07 am »
Тамара, отговорният човек, като се сдобие с дете, почва да търси информация от различни места за това как е правилно и добре да го отглежда, нали? никой не се е родил научен. хората затова пишат книги, предлагат курсове за бъдещи родители и т.н.
само че, който е безотговорен, тъп или не му пука - не се интересува да научи нещо.
е за това говоря.

Имам право да не съм съгласна!
Аз лично ако не харесвам някое хлапе го игнорирам и хич не обсъждам възпитанието му. И моето дете са го гледали баби и на мен са ми трябвали после 10 дни, за да го вкарам в пътя без да кажа лоша дума за бабата. А после отпуската свършва и пак са бабите... Не е лесно да различиш кога едно дете иска малко повече свобода и кога се глези. И това че търсиш компромис не те прави незаинтересован.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #17 -: Август 13, 2007, 13:12:41 pm »
Аз също съм се сблъсквала с много разглезени деца. Проблемът по принцип е в родителите и в тяхното незнание. По принцип детето започва да се възпитава още от съвсем малко. То се старае да порасне и имитира възрастните, които са около него. Възприема за нормално това, което вижда и това което се говори от най-близките около него. Когато не могат да се оправят в определена ситуация трябва да търсят вината у себе си. Детето ги наблюдава и ги имитира тях самите. Един от основните методи за възпитание е личния пример. По-късно вече започва и метода на убеждаването кое е правилно и кое не. Аз нямам дете, но съм учила предучилищна педагогика и психология. Имам 3 месеца стаж в детска градина. Обичам много децата, но ми прави впечатление, че когато дам някакъв съвет на майка с малко дете едва ли не ме гледат накриво и много странно.. Ами онази "бездетната" като няма собствено дете защо дава съвети? Ами по принцип съм пестелива и предпочитам да гледам сеир...Вече съвети не давам. Смешното е, че децата ме слушат... Гледам да стоя на страна, но например имам приятели, на които детето навърши 4 години и говори като 2 годишно. На всяка цена му трябва логопед, но не смея да спомена въобще. Това дете го гледат 2 баби и 2 дядовци, а вечер се включват мама и тате... 6 възрастни го гледат и го дундуркат, но явно никой от тях не забелязва, че е на 4 години, но не му се разбира много какво говори.. За глезенето - то е ясно. Непрекъснато хленчи и иска нещо. Направо е адски досадно. Кисело е непрекъснато от прекаленото внимание на възрастните. Постигнали са невероятни резултати..
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #18 -: Август 13, 2007, 14:55:42 pm »
е за това говоря.

Имам право да не съм съгласна!
Аз лично ако не харесвам някое хлапе го игнорирам и хич не обсъждам възпитанието му. И моето дете са го гледали баби и на мен са ми трябвали после 10 дни, за да го вкарам в пътя без да кажа лоша дума за бабата. А после отпуската свършва и пак са бабите... Не е лесно да различиш кога едно дете иска малко повече свобода и кога се глези. И това че търсиш компромис не те прави незаинтересован.

Тамара, честно казано, не разбрах с какво не си съгласна. според мен, ние говорим за различни неща.

*

Tamara

• 1662
« Отговор #19 -: Август 13, 2007, 15:11:02 pm »
Jam, твоето изказване беше адресирано до мен и затова явно не съм те разбрала. Аз лично нямам нерви да оправям света и не искам да се занимавам с другите. Надявам се природата да е позавършила човека поне дотолкова, че да може да си отгледа малките. Именно затова не искам да се занимавам с чуждите деца и с възпитанието им. От друга страна не се държа по-различно с другите деца и както се карам на мойто, когато постъпва зле с другите, така се карам и на другире, когато постъпват зле с мойто и хич не ме интересува дали майка му ще се разсърди. А обикновено не се сърди, защото не е сляпа. А ако не става въпрос за мойто дете, а за някое което иска да се лигави - хич не ми пречи. Нямам никакво намерение да се карам с родителите му или да давам очевидно мнение.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.